Βαθμολογία

Κέρδισε το «στοίχημα» ο Σάκης Γκαδρής

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά»

Ο Σάκης Γκαδρής ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τη φετινή χρονιά, μετά και την παραμονή του Δαμασιακού στην Α’ ΕΠΣΛ, κάτι που φάνταζε σχεδόν απίθανό όταν ανέλαβε την ομάδα για τις εναπομείναντες επτά αγωνιστικές. Ο Ελασσονίτης τεχνικός παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο athleticlarissa.gr όπου και αναφέρθηκε γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία, καθώς και την πορεία του από παίκτης μέχρι και προπονητής.

Συνέντευξη στη Βάσω Γκατζούλη

Το βιογραφικό του είναι πλούσιο, είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, διπλωματούχος Ουέφα Β’ και στη σχολή που παρακολούθησε είχε για καθηγητές του Σταύρο Βουτσακέλη και τον Μιχάλη Μητροτάσιο. Παρακολούθησε σεμινάρια προπονητικής στο εξωτερικό, σε διάφορα κλαμπ όπως της Μπαρτσελόνα, στη Γερμανία και Αυστρία. Και φυσικά το ίδιο θα κάνει και το φετινό καλοκαίρι, όπου θα μεταβεί εκτός Ελλάδας για να παρακολουθήσει σεμινάρια προπονητικής για μικρές και μεγαλύτερες ηλικίες. Είναι πτυχιούχος του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο τμήμα οικονομικών και κοινωνικών επιστημών με ειδίκευση στα στατιστικά μοντέλα. Είναι διορισμένος καθηγητής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα πρώτα του βήματα ως παίκτης…

«Ξεκίνησα σε ηλικία 14 ετών, από τον Π.Ο.Ε. και Ολοσσών με προπονητές τον Οράσιο Μοράλες, Τάκη Βούλγαρη και Βασίλη Γαβριήλ. Η θέση που αγωνιζόμουν ήταν κεντρικό χαφ. Μέχρι 19 ετών έπαιξα εκεί και πήρα μεταγραφή από τον κ. Γιάννη Καρακασίδη στον ερασιτέχνη Άρη και από εκεί στην Μηχανιώνα όπου και ήταν στη Γ’ Εθνική και έμεινα για τρία χρόνια με προπονητές τον κ. Κώστα Γκιζάρη, τον αείμνηστο Αρίσταρχο Φουντουκίδη καθώς και τον κ. Σάκη Ζαρζόπουλο. Από εκεί για άλλα τρία χρόνια πήγα στην Αλεξάνδρεια Βέροιας όπου έμεινα για άλλα τρία χρόνια με προπονητές τον Ευάγγελο Κότσαλο, Στέφανο Γαϊτάνο και Χρήστο Τερζανίδη. Ακολούθησε στο δρόμο μου ο Ηρακλής Πτολεμαϊδας όπου έμεινα δύο χρόνια με τεχνικό τον Ζόραν Μπάμποβιτς. Συνέχισα στον Τύρναβο όπου έμεινα για δύο χρόνια με προπονητές τον κ. Τάκη Παραφέστα και τον κ. Νίκο Αργυρούλη. Στη συνέχεια πήγα στον Ατρόμητο Παλαμά (Δ’ Εθνική) με προπονητές του Χρήστο Ζιάγκο και Χρήστο Ανδρεούδη όπου έμεινα για πέντε χρόνια. Προς το τέλος πήγα στα Μετέωρα Καλαμπάκας (Δ’ Εθνική) για ένα χρόνο με προπονητές τους κ.κ. Χρήστο Ιακωβάκη και Κώστα Φαμίση. Ολοκλήρωσε το 1999 σαν παίκτης όπου ξανά φόρεσα την φανέλα του Π.Ο.Ε. έχοντας για προπονητή τον κ. Γιάννη Γκαλίτσιο».

Η πορεία του ως τεχνικός…

«Το 1999 ξεκίνησα στα τμήματα υποδομής στην Φιλιππιάδα, έμεινα χρόνια εκεί. Την σεζόν 2013-2014, ήμουν στον Ατρόμητο Παλαμά για έναν χρόνο, με την ομάδα να τερματίζει πρώτη στο πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Καρδίτσας. Από 25/6/2015 μέχρι 15/1/2015 ήμουν στον Π.Ο.Ε. Από αρχές Μαρτίου του 2015 μέχρι και σήμερα στην ομάδα του Δαμασιακού».

Ο Δαμασιακός και το στοίχημα

«Σε αυτούς τους δύο μήνες που ανέλαβα την ομάδα, βρήκα πολύ καλούς παίκτες σε χαρακτήρα και ποιότητα και μέσα από την πειθαρχία, υπομονή, επιμονή και δουλειά, καταφέραμε με τα παιδιά να πετύχουμε έναν μεγάλο άθλο την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Δουλέψαμε σε θέματα τακτικής, τεχνικής μεθοδικά και καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Υπάρχει μεράκι από την πλευρά όλων των ποδοσφαιριστών, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, γι’ αυτό θέλω να τονίσω πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Η επιτυχία της σωτηρίας ανήκει πρώτα στους παίκτες, ύστερα στον κόσμο και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας στήριξε, στον προπονητή και στην διοίκηση».

Τα επόμενα βήματα…

«Εμείς θα συνεχίσουμε στον Δαμασιακό να κάνουμε προπονήσεις μέχρι τέλος Μαΐου γιατί υπάρχουν και παίκτες μικρότεροι που θα πρέπει να κάνουν προπόνηση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και κάποια φιλικά παιχνίδια, δεν σας κρύβω πως όλο αυτό το διάστημα έχω κάνει μόνο φίλους στο Δαμάσι και πιστεύω πως η ομάδα μέσα από έναν σωστό προγραμματισμό και καλή οργάνωση μπορεί τη νέα περίοδο να είναι ψηλότερα».

Η άποψή του για την Α’ και Α1 ΕΠΣΛ

«Συναρπαστικό πρωτάθλημα στην Α1, με ιστορικές ομάδες, θα γίνει μάχη μέχρι τέλους και θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου η πρώτη μου ομάδα ο Π.Ο.Ε. να πάρει μία από τις προνομιούχες θέσεις γιατί τον Π.Ο.Ε. τον έχω μέσα στην καρδιά μου, φόρεσα τη φανέλα, είναι το σπίτι μου εκεί, ξεκίνησα από εκεί τα πρώτα μου βήματα. Όσον αφορά την Α’ είναι διαφορετικό πρωτάθλημα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, έχει καλές ομάδες τόσο τακτικά όσο και τεχνικά, στηρίζονται στη δύναμη και στην καλύτερη οργάνωση. Επίσης υπάρχουν πολλά ταλέντα στο νομό που παίζουν εκεί».

Το μυστικό της επιτυχίας ενός προπονητή

«Δουλειά, πειθαρχία, υπομονή, μεράκι και όχι μεγάλο λόγια».

Ευχές για ΑΕΛ, Τύρναβο και Αμπελωνιακό

«Εύχομαι όλες οι ομάδες του νομού μας, όλων των κατηγοριών, καθώς και οι ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοικήσεις να έχουν υγεία, συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν. Εύχομαι στην ΑΕΛ που είναι μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Ελλάδα, άνοδο στην Σούπερ Λίγκα γιατί το αξίζει, επίσης στον Τύρναβο να μείνει στην Β’ Εθνική καθώς επίσης και στον Αμπελωνιακό και ιδιαίτερα στον κ. Τάκη Παραφέστα που ήταν δάσκαλό μου να καταφέρει την άνοδο στην Γ’ Εθνική».