Βαθμολογία

Ανοιξιάτικος ο καιρός το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Στο Newsbomb.gr μίλησε ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός για τον καιρό το βράδυ της Ανάστασης αλλά και για την Κυριακή του Πάσχα. Άνοιξη σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουμε σήμερα, Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά στους 19 με 20 βαθμούς και την Κυριακή του Πάσχα στους 20 με 21 βαθμούς κελσίου. Αναλυτικότερα, το Μ. Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με ανέφελο και άιθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση 6 έως 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μεταξύ 4 και 19 βαθμούς, στα κεντρικά 6 έως 19 βαθμούς και τα νότια και την Κρήτη μεταξύ 12 και 18 βαθμούς κελσίου.

Την Κυριακή του Πάσχα το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία θα συνοδεύεται από εκθαμβωτική λιακάδα σε ολόκληρη τη χώρα με βοριάδες στο Αιγαίο έντασης 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 19 βαθμούς, στα κεντρικά 7 έως 21 βαθμούς και τα νησιά και τα νότια και την Κρήτη μεταξύ 11 και 19 βαθμούς κελσίου. Δύο στοιχεία θα πρέπει να προσεχθούν:

1.Παρά την άνοδο της θερμοκρασίας η νύχτα της Ανάστασης θα συνοδεύεται από αισθητό κρύο σε αντίθεση με το μεσημέρι όπου η θερμοκρασία θα θυμίζει καλοκαίρι.

2.Όσον αφορά την επιστροφή την Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα των «πασχαλινών δραπετών» θα συνοδεύεται με σποραδικές βροχές και μπόρες με τον καιρό να βελτιώνεται εκ νέου από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 βαθμούς. Παράλληλα οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα.

Πηγή: newsbomb.gr