Βαθμολογία

Δεν ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα η Λαγκάρντ

Διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου ότι η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα από τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για απαιτήσεις του Ταμείου για περικοπές των πρόωρων συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ. Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών δεν έγινε με πρωτοβουλία της Κριστίν Λαγκάρντ.

Το επίμαχο δημοσίευμα του Γερμανικού Πρακτορείου ειδήσεων ανέφερε ότι μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ΔΝΤ ζήτησε περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ από τον κ.Βαρουφάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον. Σχολιάζοντας ότι το ΔΝΤ είναι ένας ιδιαίτερα σκληρός διαπραγματευτής, το DPA επεσήμανε ότι «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε Βρυξέλλες και Αθήνα».

Επικαλούμενο, μάλιστα, κύκλους του ελληνικού υπουργείου τόνισε ότι η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να χαλαρώσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση προς την Ελλάδα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ