Βαθμολογία

Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα διόδια

Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην λειτουργία των διοδίων διοργάνωσαν σήμερα επιτροπές αγώνα, σε σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα. Οι επιτροπές ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση διοδίων από τον αστικό και περιαστικό ιστό, αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων των διαμαρτυρόμενων ενάντια στα διόδια, πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και διακοπή παραχώρησης της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες.

Στα διόδια Αφιδνών τα μέλη της «Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και κατοίκων Β.Α. Αττικής», άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων για δυο ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μμ Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού.

«Στο Δήμο Ωρωπού λειτουργούν οκτώ σταθμοί διοδίων, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία», επισημαίνει η Δέσποινα Τσαντέ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής. Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργανώθηκε από τις 11 πμ έως τη 1 μμ στα διόδια της Τραγάνας, όπου η Επιτροπή Αγώνα Λοκρίδας Ενάντια στα Διόδια, σήκωσε τις μπάρες στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Λαμία.

Σε συμβολικό «άνοιγμα» των διοδίων για μια ώρα προχώρησαν οι κάτοικοι της Πιερίας, μέλη της «πανπιερικής επιτροπής αγώνα ενάντια στα διόδια» και της «εθελοντικής ομάδας δράσης νομού Πιερίας».