Βαθμολογία

«Δεν ήταν έτσι στην Πορτογαλία»

Τρεις Πορτογάλοι δημοσιογράφοι μιλούν στο Sport24.gr και εκφράζουν την έκπληξή τους για τη συμπεριφορά του Βίτορ Περέιρα στην Ελλάδα. Ο Βίτορ Περέιρα πρωταγωνιστής σε ένα ακόμη ντέρμπι, στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενθουσιώδης, άνθρωπος που ζει την κάθε του στιγμή στον πάγκο έντονα ή προκλητικός;

Τρεις Πορτογάλοι δημοσιογράφοι από τα κορυφαία ΜΜΕ της χώρας, συγκρίνουν γεγονότα και καταστάσεις με την θητεία του τεχνικού του Ολυμπιακού στην Πόρτο και αναλύουν τη συμπεριφορά του.

Ο δημοσιογράφος της O Jogo - εφημερίδα που εδρεύει στο Πόρτο και εξ' αντικειμένου το ρεπορτάζ της ασχολείται με τους "δράκους" - Ούγκο Σόουζα μιλά στο Sport24.gr και δηλώνει έκπληκτος με το γεγονός ότι ο Βίτορ Περέιρα αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστής ακόμη μίας ελληνικής αναμέτρησης.

"Στην Πορτογαλία δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα με τον Βίτορ. Εννοώ πρόβλημα εντός του αγωνιστικού χώρου. Το μόνο που μπορώ να θυμηθώ ήταν ο πανηγυρισμός στο γκολ με την Μπενφίκα, αλλά νομίζω ότι είναι δικαιολογημένος.

Η Πόρτο πήρε το πρωτάθλημα στις καθυστερήσεις. Δεν είχε ανάλογα έντονο πανηγυρισμό μέσα στη σεζόν. Πέρα από αυτό, υπήρχε μία κόντρα με τον Ζόρζε Ζεζούς στις συνεντεύξεις Τύπου. Όχι τίποτα το τρομερό, αιχμές εκατέρωθεν με αντικείμενο τη διαιτησία."

Ο Ντιόγκο Ζεζούς, δημοσιογράφος της εφημερίδας "Record" που εδρεύει στην πορτογαλική πρωτεύουσα, εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού γίνεται "πρωταγωνιστής σε μπλέξιμο ενός ακόμη ελληνικού ντέρμπι".

"Κοίτα, στην Πορτογαλία δεν είχε σε καμία περίπτωση, κάποια τέτοια διαμάχη, όπως έχει στην Ελλάδα. Στο μόνο που ήταν επικριτικός, ήταν η διαιτησία. Πολλές συνεντεύξεις Τύπου αναλωνόταν στη κριτική για τη διαιτησία και υπήρχε πάντα απάντηση, από τον Ζόρζε Ζεζούς. Αλλά αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, μας προκαλούν έκπληξη."

Το Sport24.gr μίλησε και με τον Πασκοάλ Σόουζα, δημοσιογράφος της εφημερίδας "A Bola" - η εφημερίδα εδρεύει στη Λισαβόνα, ο ίδιος ζει κι εργάζεται στο Πόρτο καλύπτοντας επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της ομάδας του πορτογαλικού Βορρά. Δείτε πως εξηγεί τη συμπεριφορά του Πορτογάλου τεχνικού:

"Δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα στην Πορτογαλία. Είναι αλήθεια πάντως ότι πάντα ήταν πολύ διαχυτικός στον τρόπο με τον οποίον πανηγύριζε. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή η μεταβολή στη συμπεριφορά του, ξεκίνησε στη Σαουδική Αραβία.

Εδώ (στην Πορτογαλία) ήταν πάντα πιο ήρεμος στις συνεντεύξεις Τύπου. Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό πρώτο είναι ο "τρελός" πανηγυρισμός στο ματς με την Μπενφίκα, που η Πόρτο κέρδισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και μαζί πήρε και το πρωτάθλημα. Όχι σαν κι αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα, όμως".