Βαθμολογία

Αντώνης Παναγιώτου: «Στόχος μου να καθιερωθώ στον Τύρναβο»

Ο Αντώνης Παναγιώτου είναι ένας Λαρισαίος τερματοφύλακας που εδώ και δύο χρόνια ανήκει στην ομάδα Νέων του Τυρνάβου 2005. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Δόξας Ομορφοχωρίου όπου αγωνίστηκε για 8 χρόνια.

Συνέντευξη στον Νίκο Λυτροσυγκούνη

Στην συνέχεια αγωνίστηκε στις ακαδημίες της Νίκης Μιχαήλ, στην Αναγέννηση Πουρναρίου και μετά έκανε το άλμα στην καριέρα του και πλέον τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα του Τυρναβου. Ο παίκτης μας μίλησε για τους στόχους του, για την ομάδα του Τυρνάβου και την φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα. Αναλυτικά τα όσα είπε στο athleticlarissa.gr:

Είναι η δεύτερη χρονιά για εσένα στον Τύρναβο, τι θέλεις να πετύχεις και ποιοί είναι οι στόχοι σου με την ομάδα;

«Ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ στον Τύρναβο και να μπορώ να αγωνίζομαι σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου όπως ο Τύρναβος και αν είναι εφικτό στο μέλλον να διεκδικήσω μια μεταγραφή σε ένα σύλλογο της μεγάλης κατηγορίας».

Τι διαφορά έχει το επίπεδο στο πρωτάθλημα νέων της Football League σε σχέσεις με τα τοπικά πρωταθλήματα;

«Σίγουρα, το επίπεδο είναι πολύ πιο ανεβασμένο. Παρά το γεγονός ότι είναι πρωτάθλημα Νέων, υπάρχει η δύναμη, γιατί όλα τα παιδία θέλουν να δείξουν το κάτι παραπάνω για να συνεχίσουν μετά σε μια καλή καριέρα».

Κατά την γνώμη σου πως σου φαίνεται η ομάδα, και πως είναι η μέχρι τώρα πορεία σας στο πρωτάθλημα;

«Η ομάδα διαθέτει πολύ ταλαντούχους και αξιόλογους ποδοσφαιριστές και διαθέτουμε ένα καλό σύνολο, όσο για την πορεία μας στο φετινό πρωτάθλημα μπορώ να πω πως ήμασταν άτυχοι και αν είχαμε πάρει κάποια επιπλέον αποτελέσματα θα ήμασταν ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, παρόλα αυτά έχουμε αρκετούς αγώνες ακόμα μπροστά μας και μπορούμε να πετύχουμε ακόμα τους στόχους μας».

Είσαι ευχαριστημένος με την μέχρι τώρα πορεία σου στην ομάδα;

«Εννοείται, σίγουρα είναι μια μεγάλη κατηγορία η Β’ Εθνική για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή μόλις 17 ετών, προσωπικά πιστεύω πως μέσα από την σκληρή δουλειά την συνεχή προπόνηση και την σωστή αθλητική ζωή μπορούμε να φτάσουμε το στόχο που έχουμε θέσει».

Πως είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες και πώς σε βοηθάει ο υγιείς ανταγωνισμός;

«Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα όχι μόνο στους τερματοφύλακες, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν καλές σχέσεις και ευτυχώς έχουμε τέλειες σχέσεις οι οποίες βοηθάνε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Ποιές είναι οι συνθήκες προπόνησης;

«Έχει ανέβει ο πήχης στις προπονήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, οι προπονήσεις είναι καθημερινές συν τους αγώνες του πρωταθλήματος και κατά την γνώμη μου γίνεται εξαιρετική δουλεία τα δύο τελευταία χρόνια».

Ποιοί είναι οι στόχοι σου;

«Πιστεύω ότι θα μπορέσω με αρκετή δουλειά μέσα από τις προπονήσεις να τα καταφέρω και να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο».

Πως διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι είσαι ακόμη μαθητής και παράλληλα παίζεις σε μια επαγγελματική ομάδα;

«Περισσότερο σκέπτομαι το ποδόσφαιρο γιατί ήταν ένα όνειρο πού είχα από μικρό παιδί και θα ήθελα να προχωρήσω, προσπαθώ να οργανώσω το πρόγραμμα μου ώστε να προλαβαίνω τις προπονήσεις μου αλλά και να ασχολούμαι και με τα μαθήματα μου ώστε να πάρω ένα πτυχίο για το μέλλον μου».

Θα ήθελες να σχολιάσεις τις υπόλοιπες ομάδες Νέων της Β’ Εθνικής;

«Όλες οι ομάδες διαθέτουν αξιόλογα σύνολα με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που και αυτοί όπως και εγώ προσπαθούμε να αποδείξουμε την αξία μας για να καθιερωθούμε στις ομάδες μας, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το κάθε παιχνίδι να μοιάζει με τελικός και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχουν φαβορί αλλά ούτε και αουτσάιντερ».

Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι ο κύριος Χαραλαμπίδης παρακολουθεί τα παιχνίδια των Νέων και έχει εντάξει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας άτομα από την Νέων;

«Ο κύριος Χαραλαμπίδης ήταν από την πρώτη στιγμή στους Νέους παρακολουθώντας τα παιχνίδια και μας έχει αποδείξει πώς αν κάποιος ποδοσφαιριστής κάνει την διαφορά είναι διατεθειμένος να τον καλέσει στην πρώτη ομάδα».

Πώς σχολιάζεις την πορεία της πρώτης ομάδας του Τυρνάβου στο φετινό πρωτάθλημα της Football League;

«Θεωρώ πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία διότι είναι σίγουρα δύσκολα τα πράγματα γιατί υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες που θέλουν να ανέβουν στην Α’ Εθνική και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα. Ελπίζω να καταφέρουμε».

Ο Τύρναβος αξιοποιεί τα ταλέντα;

«Φυσικά και το έχει αποδείξει από την περασμένη σεζόν πού έκανε επαγγελματίες τρία άτομα από την Νέων και πιστεύω πως αυτό είναι ένα κίνητρο πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών να έρθουν στην ομάδα».

Πως θα χαρακτήριζες την συνεργασία με τους προπονητές;

«Η σχέση με τους προπονητές μου πιστεύω πως είναι άριστη, με βοηθάνε να βελτιώνω τα λάθη μου συνεχώς και αυτό είναι πολύ καλό. Είναι συνεχώς δίπλα μας γιατί ότι τους χρειαστούμε αγωνιστικός και εκτός, πέρα από την δουλεία τους είναι πολύ καλοί άνθρωποι και βοηθάει πολύ στην εξέλιξη την δικιά μου αλλά και των συμπαικτών μου».

Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποια άτομα που σε έχουν βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Μπακατσή που με ανέλαβε από μικρό παιδί και με βοήθησε να εξελίσσομαι συνεχώς, επίσης την Ακαδημία Νίκη Μιχαήλ και την Αναγέννηση Πουρνάριου και αυτοί με την σειρά τους με βοήθησαν τα προηγούμενα χρόνια».