Βαθμολογία

Κώστας Θεοδωρόπουλος: «Να καθιερωθώ στον Αστέρα Τρίπολης»

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, είναι Λαρισαίος τερματοφύλακας και από το καλοκαίρι ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης. Βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του και το athleticlarissa.gr είχε την χαρά να τον συναντήσει και να έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του.

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη

Να θυμίσουμε πως ξεκίνησε από τον Τοξότη Λάρισας, για να μεταπηδήσει στον Ιωνικό όπου και έμεινε για δύο χρόνια, στη συνέχεια πήγε στην Δόξα Δράμας, τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ενώ για δύο σεζόν ήταν στα Χανιά όπου και έπαιξε και από εκεί κατάφερε να κάνει το άλμα στην καριέρα του το περασμένο καλοκαίρι και αυτή τη στιγμή να ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης όπου και έχει παίξει από το καλοκαίρι μέχρι τώρα 10 παιχνίδια συνολικά (Σούπερ Λίγκα, Κύπελλο Ελλάδας και Ευρώπη).

Ο ίδιος μας θύμισε πως πριν από αρκετά χρόνια (7 για την ακρίβεια) μας είχε παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη για τον «Ημερήσιο Κήρυκα» τότε… και ήταν συγκινημένος που μετά από τόσα χρόνια καταξιωμένος τώρα μας μιλάει για όσα έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης μίλησε με κολακευτικά σχόλια για την οργάνωση και τις συνθήκες εργασίες στον Αστέρα, στόχος του είναι να καθιερωθεί και να πάρει και κάποιον τίτλο με την ομάδα του.

Σχολίασε τα τεκταινόμενα στην ΑΕΛ (μάλιστα είχε απορριφτεί σε δοκιμή που είχε κάνει πριν χρόνια!) και ευχήθηκε η ομάδα να βρει το δρόμο της.

Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

Νέο ξεκίνημα φέτος για σένα στον Αστέρα Τρίπολης. Μίλησέ μας για τη νέα σου ομάδα…

«Για μένα νομίζω είναι η καλύτερη ποδοσφαιρική μου χρονιά. Διότι κατάφερα να είμαι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος και να παίξουμε στην Ευρώπη με τον Αστέρα. Η ομάδα μου πάει καλά σε αυτό το πρώτο μισό νομίζω πως ο απολογισμός είναι πολύ περισσότερος από θετικός».

Είσαι από το καλοκαίρι στον Αστέρα, τι συνάντησες εκεί και εάν περίμενες να εξελιχθούν τόσο καλά τα πράγματα για εσένα προσωπικά σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Σίγουρα δεν περίμενα να έχουμε αυτή την εξέλιξη και προσωπικά εγώ να μπορέσω να παίξω και Ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά ήμουνα τυχερός, δούλεψα, νομίζω πως η ομάδα με βοήθησε πάρα πολύ και όλα πήγανε καλά».

Περίμενες να έχεις παίξει στο πρωτάθλημα, το κύπελλο και Ευρώπη; Γιατί η θέση που αγωνίζεσαι είναι δύσκολη…

«Όταν πήγα στην ομάδα δεν περίμενα να παίξω τόσα παιχνίδια, βέβαια η ομάδα με πίστεψε γι’ αυτό θεωρώ ότι μου έδωσε και τις ευκαιρίες και κατάφερα να αγωνιστώ σε τόσα παιχνίδια και νομίζω να έχουμε και συνέχεια».

Πως είναι τα πράγματα τώρα στον Αστέρα, που έχει αφοσιωθεί πλέον στο πρωτάθλημα και το κύπελλο…

«Ζήσαμε ένα όνειρο πραγματικά με την Ευρώπη, πλέον όμως έχουμε στόχο το κύπελλο, έχει δείξει η ομάδα ότι προσπαθεί κάθε χρόνο να διεκδικήσει το κύπελλο. Στο πρωτάθλημα προσπαθούμε να πάμε πιο ψηλά μπορούμε. Κάθε χρόνο πιστεύω ότι η ομάδα είναι οργανωμένη και έχει τα πάντα και νομίζω πως δεν θα έχει πρόβλημα να ανέβει ακόμη ψηλότερα φέτος».

Όσον αφορά τις συνθήκες δουλειάς, είναι οι κατάλληλες για έναν ποδοσφαιριστή και περισσότερο για έναν τερματοφύλακα;

«Η ομάδα θεωρώ πως έχει από τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, είναι από τις πιο οργανωμένες, έχει τους κατάλληλους ανθρώπους σε καίριες θέσεις. Νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να είναι σε μια τέτοια ομάδα να δώσει ότι καλύτερο μπορεί, διότι έχει όλα τα εφόδια για να κάνει πολλά πράγματα».

Πως είναι η συνεργασία σου με τους υπόλοιπους τερματοφύλακες στον Αστέρα και πόσο σε βοηθά ο υγιής ανταγωνισμός;

«Υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, όχι μόνο στους τερματοφύλακες αλλά γενικά νομίζω ότι ακόμη ένας παραπάνω λόγος είναι ότι όλοι οι τερματοφύλακες όλη μέρα είμαστε μαζί, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν καλές σχέσεις και ευτυχώς εμείς έχουμε τέλειες σχέσεις».

Η σχέση σου με τον προπονητή ποια είναι και πόσο πιστεύεις σε έχει βοηθήσει σε αυτή την πρώτη σου χρονιά στον Αστέρα;

«Όλοι οι προπονητές νομίζω καταρχήν είναι πολύ καλοί άνθρωποι. Έχει μεγάλη σημασία να είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους και να βοηθάνε όλα τα παιδιά στο να μπορέσουν να δώσουνε τον καλύτερο εαυτό τους. Έτσι και εμένα με έχουνε βοηθήσει μου έχουν δώσει ευκαιρίες και νομίζω ότι πρέπει να τους ευγνωμονώ γι’ αυτό το πράγμα».

Πρώτη χρονιά για σένα στον Αστέρα, έχεις υπογράψει τρία χρόνια συμβόλαιο, τι θέλεις να πετύχεις και ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Ο στόχος μου είναι να καθιερωθώ στον Αστέρα, να μπορέσω να αγωνίζομαι σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου και ακόμα για τον Αστέρα, πιστεύω ότι είναι ένας τίτλος που τον κυνηγά τόσο χρόνια. Για εμάς το κύπελλο στον τελικό είναι το μεγαλύτερο όνειρο».

Σε λίγες μέρες θα έρθεις εδώ στην πόλη σου να παίξεις για το κύπελλο κόντρα στον Τύρναβο, θα νιώσεις περίεργα;

«Η Λάρισα είναι η πόλη μου, εδώ είναι το σπίτι μου οι φίλοι μου αλλά αυτή τη στιγμή είμαι στον Αστέρα, εκεί είναι το σπίτι μου, νομίζω ότι είναι εντελώς διαφορετικό αυτό το πράγμα και δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα».

Βλέποντας την πορεία της ομάδας φέτος, πιστεύεις πως δίκαια είναι εδώ, ή θα μπορούσε να είναι και ψηλότερα;

«Η ομάδα κάνει πορεία πρωταθλητισμού, θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι λίγο ψηλότερα αν είχε πάρει κάποια αποτελέσματα αλλά αυτό βέβαια δεν μας στεναχωρεί. Συνεχίζουμε πιστεύω ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας και ελπίζουμε να πάμε ακόμη παραπάνω».

Θα ήθελες να κάνεις και κάποιο σχόλιο για τις ομάδες της Λάρισας, φαντάζομαι παρακολουθείς τα τεκταινόμενα…

«Για την ΑΕΛ που θεωρώ ότι είναι μεγάλη ομάδα με κόσμο και ιστορία, νομίζω ότι την αδικεί όλο αυτό που γίνεται. Ελπίζω να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει την ομάδα να επιστρέψει εκεί που αξίζει γιατί πιστεύω ότι η ΑΕΛ δεν είναι για Β’ Εθνική, είναι ομάδα Α’ Εθνικής και πρέπει να βρίσκεται εκεί. Για τις υπόλοιπες ομάδες ο Τύρναβος θεωρώ κάνει μια καλή πορεία, προσπαθεί να κρατηθεί στην κατηγορία είναι σίγουρα δύσκολα τα πράγματα στη Β’ Εθνική φέτος. Ελπίζω να τα καταφέρει όμως γιατί είναι νοικοκυρεμένη ομάδα, οργανωμένη και το αξίζει».

Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποια άτομα από τη Λάρισα που σε έχουν βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα;

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Κουβεντάρη που με έχει βοηθήσει πολύ μου έκανε ατομικές προπονήσεις και φυσικά τον Στέλιο Κορομηλά που τον είχα προπονητή στον Τοξότη».

*Εμείς προσωπικά πιστεύουμε πως είχε το ταλέντο και βρήκε τον δρόμο του, έστω και σε άλλη πόλη γιατί όπως λέει και η παροιμία, κανένας Άγιος δεν αγιάζει στον… τόπο του.