Βαθμολογία

Η Βερδικούσια έκανε την έκπληξη

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη έκανε η Προοδευτική Βερδικούσιας, που κέρδισε τον Π.Ο.Ε., μέσα στο γήπεδο της Ελασσόνας με σκορ 0-2 για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1’ ΕΠΣΛ. Έτσι, πλέον η ομάδα της Ελασσόνας υποχώρησε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μπροστά της τις Νέες Καρυές και τον Απόλλωνα Λάρισας.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές ευκαιρίες να πετύχουν γκολ, ενώ είχαν και ένα δοκάρι. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, ευτύχησαν να έχουν σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα Βάιο, που πραγματοποίησε κάποιες καίριες επεμβάσεις.

Στο 15ο λεπτό, ο Καζάκης έκανε ένα σουτ, αλλά ο Βάιος απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν από κάθετη μπαλιά του Μιχαλέ, ο Στατήρης έκανε το 0-1. Στο 25’ ο Γκαμπέτας επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Βάιος απέκρουσε και πάλι, ενώ στο 28’ ένα σουτ του Καζάκη πέρασε άουτ. Στο 30’ ο Βάιος πραγματοποίησε ακόμα μια επέμβαση, καθώς απέκρουσε κεφαλιά του Περτζιόνι, ενώ στο 41’ ο Ματούλας σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 50’ ο Γκαμπέτας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, όταν από πάσα του Καφφέ στον Δήμκο, αυτός πέρασε δύο αντίπαλους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα και έκανε το 0-2.

Στο 60’ ο Ματούλας είχε ακόμα μια καλή στιγμή, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Βάιος, ενώ στο 70’, το ίδιο συνέβη και σε σουτ του Καζάκη. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, η Βερδικούσια θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ, όταν ο Καρκατσέλας βγήκε τετ-α-τετ, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τέλος, η διοίκηση της Προοδευτικής Βερδικούσιας, ο προπονητής και οι παίκτες, αφιερώνουν την νίκη στον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Χριστόφορο Σινάπαλο, που υπεβλήθη σε επέμβαση στους χιαστούς, με ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Π.Ο.Ε.(Θανάσης Γκαδρής): Γκουτζουρέλας, Περτζιόνι, Λίκα, Μπούσιας, Καζάκης, Σισμανίδης, Παπαδήμος(60’ Ντούφας), Γκαμπέτας, Καραμάνος, Ματούλας, Τζήκας(75’ Αδέλας).

Προοδευτική Βερδικούσιας(Κώστας Μπακλαβάς): Βάιος, Κατίνας(90’ Οικονόμου Ν. του Γ.), Βαρσάμης, Μούμος, Ζερδαλής, Θάνος(80’ Οικονόμου Ν. του Α.), Καφφές, Σινάπαλος, Στατήρης, Δήμκος(85’ Καρκατσέλας), Μιχαλές.

Γιώργος Μητσιούλης