Βαθμολογία

Καταγγελία του Α.Ο. Νεάπολη Λάρισας

Τις τελευταίες 2 αγωνιστικές δυστυχώς είχαμε την ατυχία να οριστούν διαιτητές στα παιχνίδια μας οι οποίοι είτε δεν ξέρουν τον κανονισμό του ποδοσφαίρου της ΕΠΟ είτε έχουν πρόβλημα με τα μάτια τους καταλογίζοντας μας 3 κόκκινες κάρτες σε 2 φάσεις τις οποίες θα εξηγήσουμε ευθύς αμέσως και περιμένουμε την επίσημη απάντηση του συνδέσμου διαιτητών του ν. Λάρισας καθαρά για λόγους επιμόρφωσης και ενημέρωσης μας πάνω στον κανονισμό ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

1)Στο ματς Νεάπολη – Καλοχώρι ο διαιτητής κ. Τσακνάκης αμέσως μετά την ισοφάρισή μας αποβάλλει στην ίδια φάση 2 ποδοσφαιριστές μας με 2η κίτρινη κάρτα ενώ έχει προηγηθεί πεντακάθαρο φάουλ σε ποδοσφαιριστή μας το οποίο και αφήνει ατιμώρητο….
Σύμφωνα με τον κανονισμό ποδοσφαίρου που είναι δημοσιευμένος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ στη σελίδα 72 ορίζεται ότι :
Παραπτώματα που διαπράχθηκαν από δύο παίκτες της ίδιας ομάδας:
– ο διαιτητής πρέπει να τιμωρεί το πιο σοβαρό παράπτωμα όταν οι παίκτες διαπράττουν περισσότερα του ενός παραπτώματα ταυτόχρονα.

2) Στο ματς ΠΟΕ – Νεάπολη ο διαιτητής κ. Μαστοροδήμος Χρ. « βλέπει » επαφή του τερματοφύλακά μας κ. Μπατζιόλα με τη μπάλα εκτός περιοχής ( σας παραθέτουμε και τη σχετική φωτογραφία από τη συγκεκριμένη φάση που μας έστειλε η κ. Γκατζούλη ) και μάλιστα του δείχνει την απευθείας κόκκινη κάρτα καθ’ υπόδειξη του βοηθού διαιτητή ο οποίος κάνει σπριντ μέχρι το σημείο της παράβασης και λέει φωναχτά στο διαιτητή ότι ενώ ο τερματοφύλακας βρίσκεται εντός περιοχής, το «βιονικό» του χέρι βρήκε τη μπάλα εκτός περιοχής.
Όσον αφορά το αν η φάση έγινε εντός ή εκτός περιοχής το αφήνουμε στην κρίση σας και στην καλή σας όραση… το πιο σημαντικό όμως θέμα που έγινε κατά παράβαση του κανονισμού είναι το σπριντ του επόπτη στο σημείο που έγινε η παράβαση και η υπόδειξη στο διαιτητή για την αποβολή του τερματοφύλακα μας καθώς ο κανονισμός είναι σαφής και ορίζει τα εξής στη σελίδα 98 :

Παραβάσεις εκτός της περιοχής πέναλτι

Όταν μια παράβαση διαπράττεται εκτός της περιοχής πέναλτι (κοντά στα όρια της περιοχής πέναλτι), ο βοηθός διαιτητής οφείλει να έχει οπτική επικοινωνία με τον διαιτητή

ώστε να δει που βρίσκεται ο διαιτητής και τι ενέργεια έκανε. Ο βοηθός διαιτητή πρέπει να

μείνει σε ευθεία με την περιοχή πέναλτι και να σηκώσει την σημαία αν απαιτείται.

Διαβούλευση
Σε ότι αφορά πειθαρχικά θέματα, η οπτική επικοινωνία και ένα βασικό σήμα με το χέρι από τον βοηθό διαιτητή προς τον διαιτητή, μπορεί να είναι αρκετό σε κάποιες περιπτώσεις. Σε περιπτώσεις που απαιτείται άμεση διαβούλευση, ο βοηθός διαιτητή μπορεί να προχωρήσει 2-3 μέτρα εντός του αγωνιστικού χώρου εάν απαιτείται. Μιλώντας, τόσο ο διαιτητής όσο και ο βοηθός διαιτητή, θα πρέπει να έχουν πρόσωπο προς τον αγωνιστικό χώρο ώστε να μην ακουστούν από άλλους.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. Νεάπολης Λάρισας