Βαθμολογία

Από το σπίτι του (Χ)ρήστου Καρατζιώλη!

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που τα είχε κυριολεκτικά όλα, Απόλλων Λάρισας και ΑΟ Συκέας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Έκλεψε την παράσταση το τέρμα του Χρήστου Καρατζιώλη, που πέτυχε ίσως το γκολ της χρονιάς από τώρα!

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και στο 7' σκόραρε με τον Εμμανουήλ, όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο 16', όταν ο Ιωαννίδης με προβολή μετά από ωραία συρτή σέντρα του Χαρούλη πέτυχε το 1-0.

Στην συνέχεια η Συκέα προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 26'. Ο Παλάσκας από τον χώρο του κέντρου είδε τον Φαρμάκα εκτός θέσης και έπιασε ένα γεμάτο σουτ με το εξωτερικό, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 39' ο Μπόντε που είχε περάσει αλλαγή δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Στάμου.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 45ο λεπτό για την Συκέα, με ένα φάουλ του Μπέλτσιου να εξουδετερώνεται εύκολα από τον Φαρμάκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με την Συκέα να εμφανίζεται περισσότερο απειλητική ειδικά στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 57' η ομάδα του Σπύρου Μούτσιου πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Και τι γκολ; Γκολάρα! Ο Χρήστος Καρατζιώλης έγινε αποδέκτης της μπάλας μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, ζύγισε το πόδι του και με ένα ασύλληπτο σουτ από τα 40 μέτρα έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο αριστερό "Γ" της εστίας του Φαρμάκα για το 1-1. Σίγουρα ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί σε επίπεδο ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Από εκεί και έπειτα ο Απόλλωνας ήταν αναγκασμένος να βγει κι άλλο μπροστά και να κυνηγήσει το γκολ που θα του έδινε την νίκη. Στο 62' ο Μπόντε σκόραρε μετά από σέντρα του Αντωνόπουλου, όμως και αυτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα η οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή, αλλά το διαγώνιο σουτ του Ραπτοτάσιου από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ.

Ακολούθησαν δύο μεγάλες φάσεις για τον Απόλλωνα. Αρχικά στο 70', η κεφαλιά του Μπόντε από κόρνερ του Νάτση σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 72' ο Χαρούλης νικήθηκε από τον Στάμο σε τετ-α-τετ.

Μοναδική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 77' όταν ο Κουλιούμπας έδιωξε πάνω στην γραμμή την προσπάθεια του Εμμανουήλ από το κόρνερ του Αντωνόπουλου.

Στο 81' οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού η Σύκεα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντόκου με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα.

Η τελευταία μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 86', με τον Βασιλόπουλο να απομακρύνει σωτήρια πάνω στην γραμμή την προβολή του Μπόντε έπειτα από σέντρα του Χαρούλη.

Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Απόλλωνα πίεσαν ασφυκτικά για να φτάσουν σε ένα γκολ όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος και την αποστολή της Συκέας να πανηγυρίζει έξαλλα τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις

Απόλλων Λάρισας (Γιάννης Μάγγος): Φαρμάκας, Γεωργατζιάς, Σάλα, Εμμανουήλ, Νάτσης, Τσιακάρας (62' Κολοβός), Χαρούλης, Ευσταθιάδης, Τανάιας, Αντωνόπουλος, Ιωαννίδης (34' λ.τ. Μπέλτσιος).

ΑΟ Συκέας (Σπύρος Μούτσιος): Στάμος, Ντόκος, Καρατζιώλης Χρ. (82' Βασιλόπουλος), Τέλιος, Λάζος (34' λ.τ. Κουλιούμπας), Κουζιώνης, Ραπτοτάσιος, Παλάσκας, Μόκας, Μπέλτσιος (70' Καρατζιώλης Λ.), Παλιγιάννης.

Διαιτητές: Γκάγκας, Τσακνάκης, Τέγος.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης