Βαθμολογία

Επιβλητική νίκη μέσα στην Πρέβεζα για την Ελασσόνα

Η Ελασσόνα επικράτησε στο ΔΑΚ Πρέβεζας του Φιλαθλητικού με 3-0 σετ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας βόλεϊ γυναικών. Παρόλο που η ομάδα του ΓΣ.Ε. Ελασσόνας ταξίδεψε 6 ώρες ως τον προορισμό της , εντούτοις η κατάσταση αυτή αν και αποσυντόνισε για λίγο στο 1ο σετ την ομάδα, τελικά κατάφερε έπειτα από εκπληκτική εμφάνιση -κυρίως στο 2ο και 3ο σετ- να φύγει νικήτρια από μία καυτή έδρα.

Στο ΔΑΚ Πρέβεζας βρέθηκε πολύς κόσμος δημιουργώντας μία φανταστική ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Το άγχος και η νευρικότητα της πρώτης αγωνιστικής στην Α2, επηρέασαν και τις δύο ομάδες  στο ξεκίνημα του Α' σετ, με την ομάδα της Ελασσόνας να προηγείται  με 4-9. Στο σημείο αυτό ο προπονητής του Φιλαθλητικού, Χρύσανθος Κυριαζής, πήρε τάιμ-άουτ, έκοψε το ρυθμό της Ελασσόνας και ο Φιλαθλητικός αντεπιτέθηκε, με την Πεπόνη στο σερβίς παίρνοντας διαδοχικούς άσσους και το σκορ να «κλείνει» στο 8-9. 

Μπλοκ των Κουμάση-Μπαρμπούδη και ένα λάθος των αθλητριών της Ελασσόνας και τα κορίτσια από την Πρέβεζα πέρασαν μπροστά στο σκορ με 11-10. Το σετ πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι το 16-16, όταν ο Φιλαθλητικός με τρεις άσσους έκανε το 19-16.

Η Ελασσόνα κατάφερε να πάρει πάλι το προβάδισμα (19-20), όμως ο Φιλαθλητικός έφτασε στο 23-21 και «αγκάλιασε» τη νίκη στο σετ, ωστόσο η έλλειψη εμπειρίας κόστισε. Οι φιλοξενούμενες με την Τζιούργκανου στο σερβίς πήγαν το ματς στο 23-25 και έκαναν το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, η ομάδα της Πρέβεζας κατάφερε να κοντράρει την Ελασσόνα μέχρι το 7-7. Σε εκείνο το σημείο η Ελασσονίτικη ομάδα πάτησε γκάζι και ο καλός ρυθμός που βρήκε στην επίθεση και το σερβίς έκανε το 9-17, το 11-21, για να ολοκληρωθεί το σετ στο 13-25 (0-2 σετ).

Ίδια η εικόνα και του τρίτου σετ, με τα κορίτσια της γηπεδούχου ομάδας να είναι απογοητευμένα από την εξέλιξη της αναμέτρησης και να χάνουν εύκολα (9-25). Σίγουρα ήταν μία ουσιώδης νίκη, καθώς επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους ,την παραμονή στην Α2 Εθνική κατηγορία!

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Κυριαζής): Γιάγια, Μαγκλάρα Γ., Ντάκουλα, Παναγιωτίδου, Λάσκαρη-Τρίγκα, Κοσμίδου Β., Σιούλα, Κουμάση, Μαγκλάρα Χρ., Παπαδοπούλου, Μπαρμπούδη, Πεπόνη.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Παναγιώτου): Παπαδοπούλου Ρ., Κασσελούρη, Αθανασιάδου, Παπαδοπούλου Σ., Πλιάκα, Κατσαρέ, Μπελάη, Τζιουργκάνου, Ζιάκου, Δίρβα, Παναγιώτου, Παπακώστα.