Σε ένα περιβάλλον που το "πρόχειρο φαγητό" και οι "γρήγορες δίαιτες" είναι παντού γύρω μας, είναι εύκολο να πέσουμε σε διατροφικά λάθη και να χαλάσουμε το διαιτητικό πλάνο που έχουμε θέσει με στόχο την απώλεια σωματικού βάρους.
Δείτε μερικά από τα πιο συνήθη λάθη που κάνετε και τα οποία πρέπει να σας "χτυπήσουν το καμπανάκι" ότι είναι ώρα να αλλάξετε τις συνήθειές σας:
Νιώθετε διαρκώς πείνα ακόμα και μετά από ένα γεύμα
Αν σας συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να επανεξετάσετε τι είδους τροφές βάζετε στον οργανισμό σας. Καταναλώνετε αρκετά λιπαρά και δημητριακά ολικής αλέσεως που σας δίνουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας; Πολλοί άνθρωποι παρασύρονται στην απώλεια σωματικού βάρους και δεν καταναλώνουν καθόλου τροφές που τους δίνουν ενέργεια, επειδή, όπως είναι φυσικό αυτές περιέχουν λιπαρά. Αν νιώθετε διαρκώς πεινασμένοι, δοκιμάστε να έχετε πάντα μαζί σας λίγους ξηρούς καρπούς (πχ αμύγδαλα, φιστίκια cashew, σπόρους chia). Μπορείτε να τα προσθέσετε και στις σαλάτες σας για περισσότερη ενέργεια μέχρι το επόμενο γεύμα.
Ό,τι τρώτε το βρίσκετε σε συσκευασία κουτιού ή σακούλας
Προσπαθήστε να περιορίσετε τις επεξεργασμένες τροφές και εκείνες που φτάνουν στο ντουλάπι σας πάντα σε κάποια συσκευασία. Αντίθετα, επιλέξτε να κάνετε γεύματα με μία και μόνο τροφή που έχετε προμηθευτεί από το ράφι όπως ακριβώς είναι. Ένα μήλο, λίγο λάχανο, άγριο ρύζι, μπανάνες, μπρόκολο κλπ είναι παραδείγματα τροφών που μπορείτε να προμηθευτείτε εκτός κάποιας επεξεργασμένης συσκευασίας. Επίσης βάλτε όσο περισσότερο μπορείτε στη διατροφή σας γεύματα με σαλάτες, ολόκληρους καρπούς, καλά λιπαρά και ίνες από φρούτα και λαχανικά. Όλα αυτά είναι τροφές που θα σας κάνουν να νιώσετε ικανοποιημένοι (χορτασμένοι) και είναι πολύ θρεπτικές.
Έχετε ξεχάσει πώς είναι η λαϊκή αγορά και τα καταστήματα τροφίμων
Αν έχετε συνηθίσει να παραγγέλνετε διαρκώς φαγητό "απ' έξω", είναι μοιραίο ότι δεν ακολουθείτε μια ισορροπημένη δίαιτα. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκέπτεστε κάθε εβδομάδα τα καταστήματα τροφίμων και να προμηθεύεστε λαχανικά, φρούτα, βιολογικό κρέας, όσπρια, ψάρι κλπ.
Πηγή: onmed.gr