Βαθμολογία

Βήμα πρόκρισης για την Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, κάμπτοντας την αντίσταση του Πανηλειακού στο "Παμπελοποννησιακό" με 3-0.

Η Παναχαϊκή μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του "Παμπελοποννησιακού", το οποίο ήταν σχετικά άδειο, και απείλησε για πρώτη φορά στο 14' μετά από κεφαλιά του Μπαλού και η οποία προέκυψε από σέντρα του Κοντοχρήστου. 

Μετά από έξι λεπτά ήρθε το γκολ για την ομάδα της Αχαΐας, όταν μετά από σέντρα του Χαρτσιά, ο Άλμπι πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στην εστία του Γκίνη. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ που δέχτηκαν, έχασαν τα πατήματά τους στο γήπεδο, με αποτέλεσμα η γηπεδούχος ομάδα να χάσει σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της ένα λεπτό πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Γκαντιάγκα.

Το έκανε τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μαρουκάκη που διεύρυνε σε δύο τέρματα το προβάδισμα της ομάδας του. Σα να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν ολοκληρωτικά με αποτέλεσμα το τρίτο γκολ, να είναι θέμα χρόνου. Το σημείωσε τρία λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος.

Ο Πανηλειακός δεν μπόρεσε παρά το σε γενικές γραμμές σκληρό παιχνίδι, να δείξει κάτι ιδιαίτερο και θα έχει σίγουρα δύσκολο έργο στη ρεβάνς. Όταν ξύπνησε ήταν αργά, καθώς οι απέλπιδες σέντρες στις καθυστερήσεις του αγώνα, δεν έβρισκαν στόχο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κοντοχρήστος (80' Πλέγας), Κάργας, Ντα Κόστα (75' Μαζιώτης), Αλμπι, Μπαλού, Γκαντιάγκα, Χαρτσιάς (55' Χούσα), Ζλατκόφσκι, Μαρουκάκης.

Πανηλειακός (Λούκα Καβάλο): Γκίνης, Γκραλίκος, Κασνέτσης, Νικολόπουλος, Εμμανουήλ (84' Αλμπάνης), Τσίτας (61' Μπουντόπουλος), Δαλκίδης, Φορτούνης, Δημητρουλόπουλος (52' Μπαξεβάνος), Κολιός, Κυριακάκης.

Γκολ: Άλμπι 20', Μαρουκάκης 49', 52'

Κάρτες: 8' Κοντοχρήστος, 17' Μαρουκάκης, 45' Κάργας. Άλμπι 93'/ 43' Δημητρουλόπουλος