Βαθμολογία

«Νιώθω σαν στο σπίτι μου»

Ο Ζόραν Λεβνάιτς γεννηθείς το 1987 είναι ένα από τα φετινά αποκτήματα του ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου Οικονόμου Τσαριτσάνης όπου στο νέο πρωτάθλημα θα μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Football League2.

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο athleticlarissa.gr και στον δημοσιογράφο Χρήστο Γκατζούλη, δύο μήνες μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα.

Μίλησε για τη νέα του ομάδα, δηλώνοντας ότι είναι πολύ ευτυχισμένος που θα παίξει φέτος στον Οικονόμο και απόλυτα ευχαριστημένος από τους παράγοντες του ιστορικού συλλόγου.

Αναφέρθηκε εκτενώς αφενός μεν στην συνεργασία του με την ομάδα, στην μεγάλη υποστήριξη που δέχεται από τον κόσμο και στο αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί, αφετέρου δε στα προηγούμενα επαγγελματικά του συμβόλαια.

Συγκεκριμένα αγωνίστηκε στις εξής ομάδες, ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ, ΦΛΟΡΙΑΝΑ ΜΑΛΤΑΣ, ΣΠΑΡΤΑΝΣ ΜΑΛΤΑΣ, ΜΣΙΝΤΑ ΜΑΛΤΑΣ, ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ ΣΚΩΤΙΑΣ, ΑΛ ΣΑΛΜΙΓΙΑ ΚΟΥΒΕΪΤ.


Τέλος σχολίασε για την καθυστέρηση των πρωταθλημάτων και τόνισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να ξεκινήσουν κανονικά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις γιατί οι ποδοσφαιριστές έχουν κουραστεί ψυχολογικά με όλο αυτό το μεταβαλλόμενο σκηνικό.

Υπόσχεση, πρόκληση και στόχος του: να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και να  αγωνιστεί για το συλλογικό καλό της ομάδας. Θέλει πολλές επιτυχίες και καλό ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Ξεκινώντας θέλω να μας πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις από το νέο περιβάλλον στο οποίο ήρθες;

«Οι άνθρωποι είναι πολύ θετικοί και έχουν την ίδια κουλτούρα με την Σερβία. Ζούσα πρώτα στις αραβικές χώρες και συγκεκριμένα στο Κουβέιτ και δεν μου άρεσε πολύ η ζωή εκεί. Εδώ στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου, η νοοτροπία είναι σχεδόν η ίδια με αυτήν που επικρατεί στην Σερβία».

Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση πως προέκυψε η συνεργασία σου με την ομάδα του Οικονόμου Τσαριτσάνης;

«Όταν τελείωσε το συμβόλαιό μου από το Κουβέιτ ήθελε να ψάξω να βρει μια άλλη ομάδα στην Ευρώπη και μόλις μου έκανε πρόταση  ένας φίλος μου από την Θεσσαλονίκη να έρθω στην ομάδα του Οικονόμου και να συνεργαστώ, το αποδέχτηκα, καθώς ήταν μια καλή ευκαιρία αφού θα είμαι κοντά στην Θεσσαλονίκη στους κοντινούς μου συγγενείς και στους φίλους μου. Αυτή η συνεργασία είναι από τα πρώτα μου βήματα στην Ελλάδα και θέλω να κάνω ότι καλύτερο πραγματικά».

Θέλω να μας πεις πως ξεκίνησες σαν επαγγελματίας  ποδοσφαιριστής, σε ποιες ομάδες αγωνίστηκες όλα αυτά τα χρόνια και ποια ήταν η ομάδα στην οποία αναδείχθηκες και σημείωσες μεγάλη επιτυχία;

«Άρχιζα να παίζω ποδόσφαιρο στα 10 μου χρόνια, ήμουν για 8,5 χρόνια στους νέους της Παρτιζάν, είχα κάποια προβλήματα και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία τελικά δεν μπόρεσα να μεταπηδήσω στην πρώτη ομάδα, αλλά ήθελαν να με κρατήσουν στην δεύτερη ομάδα και να με δώσουν δανεικό.

Είχα μια καλή πρόταση από την Φλοριάνα Μάλτας και αποφάσισα να πάω εκεί. Μετά τον πρώτο χρόνο ήταν πολύ καλές οι συνθήκες στην Μάλτα, είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Μετά αποφάσισα να πάω στο Κουβέιτ, στην Αλ Σαλμίγια, σε μια ομάδα που αποτελείται από ένα πολύ καλό σωματείο.

Βέβαια πιστεύω ότι όταν είσαι σε άλλα κράτη και μετά έρχεσαι στην Ευρώπη είναι σαν να ξεκινάς πάλι από την αρχή.

Αν είμαι υγιής θεωρώ ότι μπορώ να φτάσω ψηλά βήμα-βήμα και θέλω πραγματικά να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για την νέα μου ομάδα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στην ομάδα του Οικονόμου, γιατί ο προπονητής και ο γυμναστής μου με βοηθούν πολύ και τους θεωρώ «μοντέρνους» προπονητές, επαγγελματίες».

Μέχρι στιγμής η ομάδα έχει δώσει πολλά φιλικά παιχνίδια, θέλω να μας πεις πως βλέπεις το επίπεδό της αυτή την στιγμή;

«Ο Οικονόμος  αποτελείται από μικρούς και έμπειρους παίκτες και αυτό είναι πολύ θετικό πιστεύω για μια ομάδα. Για αυτή την κατηγορία που παίζει (FootballLeague2) είναι πολύ καλό το επίπεδο, απλώς όλοι οι παίκτες έχουμε κουραστεί ψυχολογικά λόγω της αναβολής του πρωταθλήματος και θέλουμε πολύ να ξεκινήσει η αγωνιστική χρονιά για να έχουμε συμμετοχές και να ανέβει η ψυχολογία μας».

Θέλω να μας κάνεις ένα σχόλιο για αυτό που ανέφερες πριν λίγο, την αναμονή στην οποία βρισκόμαστε για την έναρξη του πρωταθλήματος, είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και όλα πλέον είναι μεταβλητά για το πότε θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος.

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση σε όλα τα πρωταθλήματα, όχι μόνο για την τρίτη κατηγορία, αλλά γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας για έναν ξένο ποδοσφαιριστή να καταλάβει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Η κουλτούρα μας γενικά σαν άνθρωποι είναι η ίδια και δεν είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο που γνωρίζει από ποδόσφαιρο να καταλάβει το  επίπεδο και τα καινούρια δεδομένα».

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει για την φετινή χρονιά στην νέα σου ομάδα;

«Πιστεύω ότι είναι πολύ ανταγωνιστική η ομάδα και εξαρτάται και από τους υπόλοιπους παίκτες αν θα αποδώσει το καλύτερο ο Οικονόμος Τσαριτσάνης».

Παρακολουθούμε ότι μέχρι στιγμής σε όσα παιχνίδια έχετε δώσει, είναι αρκετά μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο, είναι κοντά στην ομάδα και την υποστηρίζει. Θέλω ένα σχόλιο για τον κόσμο που πραγματικά έχει αγαπήσει τον σύλλογο...

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο από καρδιάς για την υποστήριξή του και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα να δίνω το καλύτερο δυνατό του εαυτού μου».

Κάτι τελευταίο, θέλω να μας αναφέρεις τις ομοιότητες ή τις διαφορές που παρουσιάζει το ελληνικό πρωτάθλημα με το σέρβικο.

«Υπάρχουν μόνο δύο καλές ομάδες στην Σερβία και όλο το πρωτάθλημα περιστρέφεται γύρω από αυτές, ενώ οι υπόλοιπες δεν είναι τόσο δυνατές. Εδώ στην Ελλάδα οι ομάδες είναι καλύτερες σε όλες τις κατηγορίες αγωνιστικά και υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε όλα τα πρωταθλήματα».

*Το athleticlarissa.gr και ο Χρήστος Γκατζούλης, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν το γυμναστήριο «ΡΥΘΜΟΣ & ΚΙΝΗΣΗ» του κ.Νίκου Φώλλα για την παραχώρηση του χώρου για τις ανάγκες της φωτογράφισης.