Βαθμολογία

Έτοιμη η Λάρισα για τις μάχες των Εθνικών ομάδων Βόλεϊ

Αύριο Παρασκευή και την Κυριακή οι αγώνες στο κλειστό της Νεάπολης

Κάλεσμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και των διοργανωτών για να στηρίξει ο κόσμος τις προσπάθειες των αθλητών μας

Στη Λάρισα, όπου βρίσκονται από τις αρχές της εβδομάδας, θα δώσουν τους πρώτους εντός έδρας αγώνες για το European League 2014 η Εθνική ομάδα Γυναικών που αντιμετωπίζει την Γερμανία (στις 18.00 την Παρασκευή 12/6, και στις 17.30 την Κυριακή 15/6) και η Εθνική ομάδα των Ανδρών την Πολωνία (στις 20.30 την Παρασκευή 12/6, και στις 20.00 την Κυριακή 15/6) αντίστοιχα σε διπλές αναμετρήσεις στο κλειστό της Νεάπολης.

Η προετοιμασία των Εθνικών ομάδων ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ στην συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός όσο και οι προπονητές και οι αρχηγοί των Εθνικών ομάδων εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για θετικά αποτελέσματα ζητώντας παράλληλα από τον κόσμο να βρεθεί μαζικά στο γήπεδο. Σημειώνεται ότι η είσοδος στους αγώνες είναι δωρεάν. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κώστας Αγοραστός - περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Καλωσορίζουμε τις Εθνικές ομάδες Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και καλούμε τον κόσμο της Λάρισας να έρθει στο κλειστό για να βοηθήσει τις ομάδες να φτάσουν στον στόχο τους.Είναι σημαντικά αυτά τα παιχνίδια και για τα δύο αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, αλλά παράλληλα αποτελούν ένα ακόμη δείγμα ότι η Θεσσαλία είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια της Ελλάδας. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αθλητισμό γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Χαιρόμαστε που οι Εθνικές ομάδες είναι εδώ, ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε αναθέτοντας στην Περιφέρεια τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων κι εύχομαι τόσο την Παρασκευή όσο και την Κυριακή να είναι νικηφόρα τα αποτελέσματα τόσο στους Άνδρες όσο και στις Γυναίκες.»

Γιάννης Καλμαζίδης - Προπονητής Εθνικής Γυναικών: «Κι εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια και όλους τους τοπικούς φορείς που βοηθούν σ’ αυτή τη διοργάνωση. Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι η Ελληνική περιφέρεια στηρίζει και αγαπά το βόλεϊ κάνοντας ωραίες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι και σ’ αυτούς τους αγώνες θα έρθει και ο κόσμος να μας στηρίξει και θα προσπαθήσουμε να το ανταποδώσουμε κάνοντας καλές εμφανίσεις απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα όπως είναι η Γερμανία»

Ελένη Κιόση - Αρχηγός Εθνικής Γυναικών: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία που μας παρέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θέλουμε όμως να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο κι ιδιαίτερα να δούμε πολλές γυναίκες και παιδιά. Έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα ως αντίπαλο και θέλουμε να προσφέρουμε όμορφο θέαμα στον κόσμο»

Σωτήρης Δρίκος - προπονητής Εθνικής Ανδρών: Με πολύ χαρά ξαναγυρνάμε στην περιφέρεια Θεσσαλία. Είχαμε έρθει στα Τρίκαλα δύο συνεχόμενες χρονιές και επιστρέφουμε στη Λάρισα μετά από αρκετά χρόνια, ενώ γενικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ομοσπονδία στην προσπάθεια που κάνει για να στηρίξει τις Εθνικές ομάδες. Η Λάρισα ήταν μια κατεξοχήν μεγάλη πόλη του βόλεϊ, έχοντας αναδείξει πολλές αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Είναι μια ευκαιρία αυτοί οι αγώνες για τον κόσμο που στήριζε την ΕΑΛ, την ΑΕΛ και τον Φιλαθλητικό να έρθει στο γήπεδο για να στηρίξει τις εθνικές ομάδες. Κυρίως όμως να α δει αγώνες υψηλού επιπέδου, να δει πόσο ωραίο και εκπαιδευτικό άθλημα είναι το βόλεϊ και να ξαναγεμίσουν τα γήπεδο του βόλεϊ με παιδιά. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον περιφερειάρχη και γενικά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον κόσμο της Λάρισας κι όσοι πιο πολλοί έρθουν στο γήπεδο, θα μας δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Δημήτρης Τζούριτς - Αρχηγός Εθνικής Ανδρών: «Ευχαριστώ κι εγώ από την πλευρά του την Περιφέρεια και τον κόσμο της Λάρισας που από την πρώτη στιγμή μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε πολύ άνετα. Έρχομαι μετά από αρκετά χρόνια στη Λάρισα, έχοντας όμως πολύ όμορφες αναμνήσεις, κι ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο. Έχουμε μπροστά μας δύο σημαντικά ματς με την Πολωνία, τα οποία θέλουμε να κερδίσουμε για να ικανοποιήσουμε και τον κόσμο».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκανα ακόμα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Δεσπόπουλος και Θανάης Παιδής, οι νεοεκλεγέντες περ. συμβ. Βασίλης Πινακάς, Νίκος Λιούπας και Απόστολος Μπέμπης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου Στέλιος Δημότσιος και ο πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Αποστόλης Γούλας.