Βαθμολογία

Καταγγελία Σανκαρέ για τον «ρατσιστή» Λαγό

Σε μία σοβαρή καταγγελία, προχώρησε ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης, Καλιφά Σανκαρέ, ο οποίος σε δηλώσεις του στον Arcadia 93.8, έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση από τον Τάσο Λαγό στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.

«Ηταν μέσα στο παιχνίδι. Ηταν μια εκτέλεση κόρνερ. Ο ένας σπρώχνει τον άλλον, ο αντίπαλος μπαίνει μπροστά, εγώ πάω πίσω. Δεν τον είδα, πάλεψα για τη μπάλα, πήγε στη μια μεριά, εγώ στην άλλη. Είχαμε τζαρτζάρισμα.

Τότε μου λέει “Τι κάνεις; Fucking nigger, κάτι τέτοιο” και εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα. Έκανα υπομονή να τελειώσει το παιχνίδι και μόλις τελείωσε πήγα να τον πιάσω να μου πει τι πράγματα είναι αυτά που κάνει, τι λέξεις είναι αυτές που λέει».

Για την καμπάνια των ημερών εναντίον του ρατσισμού (μπανάνες) στην οποία συμμετείχε και ο Παναθηναϊκός:

«Αυτό είπα στους παίκτες και στους προπονητές του Παναθηναϊκού. Είναι δυνατόν να μιλά έτσι; Ακούσατε τι είπε; Έχετε μαύρους παίκτες στην ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι για να ενώνει τους ανθρώπους, όχι να τους χωρίζει. Δεν δέχομαι ένα νέο παιδί γύρω στα 20 που μπορεί όταν έπαιζα εγώ να ήταν στον δρόμο για να μάθει ποδόσφαιρο, να μου μιλά έτσι. Έπρεπε να σέβεται. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν πολλά. Το καταλαβαίνω από έναν οπαδό, δεν ξέρει τι λέει, αλλά από ένα ποδοσφαιριστή όχι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι αυτήν την εποχή, όχι διαχωρισμένοι. Δεν δέχομαι αυτή τη λέξη».

Αν θα κυνηγήσει την υπόθεση ή την αφήνει στο παρελθόν...

«Δεν θέλω να κυνηγήσω την υπόθεση. Δεν θέλω να καταστρέψω τον ποδοσφαιριστή. Είναι ένα νέο παιδί. Το μέλλον του ανήκει, αλλά θέλω να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι να ενώνει και όχι να γίνονται τέτοια πράγματα. Είμαστε όλοι μαζί και για να επιβιώσουμε μέσα σε τέτοια προβλήματα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Είναι ένα παιχνίδι. Δεν χρειάζονται πράγματα σαν αυτά που έγιναν και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο πως είμαστε απλά αντίπαλοι στο άθλημα και ενωμένοι σαν άνθρωποι. Αν το κάνουμε αυτό θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Δεν πρέπει να αρχίζουμε τέτοιες καταστάσεις όπως αυτές. Εγώ είμαι έτοιμος να το ξεχάσω αυτή τη φορά. Το έχω ήδη ξεχάσει. Δεν θέλω να καταστρέψω κανέναν. Αλλά την επόμενη πρέπει να προσέχει. Ποτέ δεν ξέρεις...».

Αν θεωρεί πως υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα...

«Εχω μιλήσει πριν από λίγο καιρό στο ραδιόφωνο σας και έκανα δηλώσεις για τον ρατσισμό και είπα πως οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Το ίδιο πιστεύω και τώρα. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ελπίζω πως ήταν η πρώτη και τελευταία φορά. Αγαπώ τους ανθρώπους, αγαπώ την Ελλάδα και γι' αυτό βρίσκομαι εδώ. Ένα περιστατικό, ένα άτομο, δεν πρόκειται να με κάνει αλλάξω γνώμη για τους Ελληνες. Ίσως είναι νέος και κάνει λάθη. Δεν γνωρίζει καλά και γι' αυτό είπε ότι είπε. Έχει το μέλλον μπροστά του. Ελπίζω να ξεπεράσει τέτοιες ενέργειες, να μην της επαναλάβει γιατί δεν τον βοηθούν πουθενά, τον καταστρέφουν».