Βαθμολογία

«Θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε»

Η θητεία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της εθνικής ομάδας θα ολοκληρωθεί μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να συνδυάσει το όνομά του με την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στους «16» της διοργάνωσης.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «World Soccer», ο Σάντος εκτίμησε ότι είναι δυνατό να συμβούν τα πάντα στον όμιλο της Εθνικής, που θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Ιαπωνία, Κολομβία και Ακτή Ελεφαντοστού.

«Είναι ένας πολύ ανοικτός όμιλος. Πιστεύω ότι τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου είναι ικανοποιημένες με την κλήρωση. Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος όπου όλα μπορούν να συμβούν. Μπορείς να δώσεις ένα μικρό αβαντάζ στην Κολομβία σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες. Το σημαντικό είναι να δούμε, να αναλύσουμε τους αντιπάλους μας και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό όταν φθάσουμε στην Βραζιλία. Η Κολομβία είναι πολύ καλή ομάδα και τη γνωρίζουμε πολύ καλά. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι δυνατή και έμπειρη ομάδα με τους Ντρογκμπά, Τουρέ και Ζερβινιό και η Ιαπωνία θέλει να εντυπωσιάσει τον κόσμο. Πιστεύω ότι θα επιβληθούμε ως ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε.

Στόχος μας είναι να περάσουμε τον όμιλο και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Έχουμε τρεις δυνατούς αντιπάλους, αλλά τα πάντα είναι δυνατά. Το 2012 κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να προκριθούμε από τον όμιλο στο EURO, ειδικά μετά τα πρώτα παιχνίδια. Ποιος πίστευε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε τη Ρωσία. Θυμάμαι ότι όταν η Ρωσία κέρδισε το πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο με 4-1 τότε όλοι έλεγαν ότι θα κέρδιζε το EURO. Είναι ένας όμιλος με τέσσερις δυνατές ομάδες με τις ίδιες πιθανότητες για πρόκριση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Πάντως, σε ό,τι αφορά το μέλλον του ο Σάντος δεν αποδείχθηκε διαφωτιστικός, καθώς υποστήριξε ότι δεν έχει στα χέρια του προτάσεις, είτε από άλλη εθνική ομάδα είτε από συλλόγους.

«Δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση είτε από σύλλογο είτε από εθνική ομάδα. Θα επικεντρωθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ώστε να δώσω χαρά στους Έλληνες. Μετά είτε πάω στην Κίνα, στην Πορτογαλία ή στο εξοχικό μου θα το αποφασίσω μετά το Μουντιάλ», είπε ο 59χρονος προπονητής.