Βαθμολογία

Ξάνθη: «Ήρωας του 1821 ο επόπτης Καρατζίκας»!

Με σαφή ειρωνικό τόνο η Ξάνθη χαρακτηρίζει ήρωα της ελληνικής επανάστασης (!) τον Αντώνη Καρατζίκα, βοηθό του ρέφερι Γιώργου Δασκαλόπουλου στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο εν λόγω επόπτης καταλόγισε το πέναλτι με το οποίο οι Κρητικοί έκαναν το 3-2 παίρνοντας τη νίκη και βάζοντας για τα καλά τους ακρίτες σε «περιπέτειες», με τους ιθύνοντες των ηττημένων να επισημαίνουν πως ο Καρατζίκας μόνο τανγκό δεν χόρευε όταν έδινε το πέναλτι.

Αναλυτικά αναφέρεται: «ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ – ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ 1821 Σαν άλλος Παλαιών Πατρών Γερμανός στο 86’ αδράζοντας με θυμό, σθένος και αυταπάρνηση τη σημαία του και τρέχοντας δεξιά κι αριστερά δίνει το αμφισβητούμενο πέναλτι. Σε ένα ματς που κρινόντουσαν πολλά, έδωσε το πέναλτι αυτό στο 86’, ο νεότερος ήρωας της ελληνικής ιστορίας, όταν εκατοντάδες ίδιες φάσεις σ’ αυτό το πρωτάθλημα της Superleague έχουν χαρακτηριστεί ακούσιο, είχε γυρισμένη πλάτη, μάζευε το χέρι, κοιτούσε αλλού κι άλλα πολλά και κανένας δεν ασχολήθηκε.

Σημ. 1: Έχουμε δει στο ποδόσφαιρο πολλά πέναλτι να δίνονται από τους επόπτες. Αλλά οι "εμφατικές" κινήσεις, μετακινήσεις και ο χαρακτηριστικός τρόπος που υπεδείχθη το συγκεκριμένο πέναλτι από τον Καρατζίκα, έμοιαζαν να έχουν το ίδιο πάθος με το πάθος και την αυταπάρνηση που έδειχναν οι παίκτες του ΟΦΗ για να κερδίσουν το παιχνίδι, όπως ήταν και υποχρέωσή τους. Γνώμη μας είναι ότι ο κ. Καρατζίκας στις επόμενες αποφάσεις πέναλτι που θα υποδεικνύει θα πρέπει να είναι σεμνός, εγκρατής και σοβαρός στις κινήσεις και υποδείξεις του προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιες εικόνες σαν αυτές που είδαμε την Κυριακή. ΜΟΝΟ ΤΑΓΚΟ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Σημ. 2: Ο "ήμαρτον" κ. Γεωργίου χθες στην εκπομπή του στο Action24, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Φαίνεται ότι έχουν βάλει την Ξάνθη στο σημάδι". Εμείς απαντάμε: "Τι είναι αυτά που λέτε κ. Γεωργίου; Αποκλείεται"».