Βαθμολογία

«Θεωρώ ότι η ΑΕΛ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Γ’ Εθνική»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στο athleticlarissa.gr ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Βαγγέλης Στουρνάρας που από τον περασμένο Δεκέμβρη ανήκει στον Πανελευσινιακό που θα συναντήσει στον δρόμο της η ΑΕΛ το προσεχές Σάββατο στην Λειβαδιά στον μεγάλο τελικό κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Μας είπε πως προετοιμάζεται η ομάδα του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, επίσης σχολίασε το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και την πορεία της ΑΕΛ φυσικά, αλλά μίλησε και για το τι έχει κρατήσει από το πέρασμά του στην «Βασίλισσα» του κάμπου. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για το παιχνίδι της ομάδας σου στον τελικό του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής κόντρα στην ΑΕΛ;

«Καταρχήν είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και ένα ξεχωριστό γεγονός για την Γ’ Εθνική φέτος αυτήν η διοργάνωση. Στον τελικό αυτόν θα βρεθούν μια μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΛ, αλλά και μια ομάδα με ιστορία, όπως ο Πανελευσινιακός. Η μία είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα και η άλλη είναι μια ομάδα που έχει κι αυτήν την δική της ιστορία».

Ως πρώην παίκτης της ΑΕΛ, πως αντιμετωπίζεις αυτό το παιχνίδι;

«Η αλήθεια είναι ότι είναι ένας ξεχωριστός τελικός για εμένα, γιατί θα παίξω κόντρα σε μια ομάδα με την οποία είχα καταφέρει να βρεθώ σε υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο, να αγαπηθώ από τον κόσμο, αλλά και να καταφέρω κάποιους στόχους με αυτήν. Σίγουρα τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, αλλά από εκεί και πέρα, εγώ τόσα χρόνια προσπαθώ να είμαι επαγγελματίας με όποια ομάδα και να αγωνίζομαι. Αυτήν την στιγμή τυγχάνει να είμαι σε μια ομάδα που δεν είναι επαγγελματική, αλλά τιμώ την συμφωνία που έχω κάνει με την διοίκηση και στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Φυσικά, σέβομαι την ιστορία της ΑΕΛ αλλά και τους φιλάθλους της ομάδας».

Τι κρατάς από το πέρασμα σου από την ΑΕΛ;

«Η αλήθεια είναι ότι το 2004-2005 που ήρθα στην ομάδα, γράψαμε μια ξεχωριστή ιστορία γιατί ξαναφέραμε την ομάδα στην Α’ Εθνική. Τότε, ήμουν από τα βασικά στελέχη της ομάδας και είχα αρκετές συμμετοχές στα παιχνίδια. Νομίζω ότι η κατάκτηση της πρωτιάς και ο προβιβασμός της ομάδας στην Α’ Εθνική είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα. Από εκεί και πέρα, ήρθε και το Κύπελλο Ελλάδος, που εκείνη την σεζόν ήμουν το πρώτο εξάμηνο στην ομάδα. Πιστεύω ότι ήταν το αποκορύφωμα εκείνης της περιόδου, γιατί τότε ήμουν στην ομάδα μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2007 και είχα παίξει και δύο παιχνίδια, με τον Πανθρακικό και με τον ΟΦΗ».

Πως προετοιμάζεται η ομάδα σου για αυτό το παιχνίδι;

«Η αλήθεια είναι πως πρωταρχικός μας στόχος είναι η άνοδος στην Β’ Εθνική. Η ομάδα έχει χτιστεί για να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα στον Όμιλο μας. Στα τελευταία δύο παιχνίδια είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα, που μας έφεραν τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή, στην οποία ήμασταν μέχρι τότε. Τώρα, πρέπει να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά και να παίξουμε αυτό το παιχνίδι Κυπέλλου. Πάντως, σίγουρα δίνουμε περισσότερη βαρύτητα στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, θα παίξουμε σε έναν τελικό, που σίγουρα στόχος μας είναι η νίκη».

Ο Πανελευσινιακός φέτος, έχει κάποιους παίκτες που έχουν αγωνιστεί κατά το παρελθόν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ποιους θα ξεχώριζες εσύ;

«Η αλήθεια είναι, ότι έχουμε παίκτες με εμπειρία όπως ο Ριζογιάννης, ο Κουμπαρούδης, ο Ρούσεφ, ο Ουέλιγκτον αλλά και εγώ. Από εκεί και πέρα, ο Στράτος Δουκάκης που ήταν και στο Αιγάλεω είναι ένας φιλόδοξος παίκτης, ο Νίκος Κουσκουνάς είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει στις κατηγορίες αυτές και βγαίνει συνέχεια πρώτος ή δεύτερος σκόρερ στις ομάδες του. Επίσης, ο Νίκος Πλάτανος είναι ένα έμπειρο παιδί, όπως επίσης και ο Κωνσταντινίδης, αλλά και ο Μακρίδης. Επίσης το καλό είναι ότι τα παιδιά αυτά κατάγονται από την περιοχή».

Στον Πανελευσινιακό, πήγες τον Δεκέμβρη. Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την πορεία της ομάδας κατά το χρονικό διάστημα που είσαι κι εσύ εκεί;

«Η ομάδα έκανε μια πολύ καλή πορεία στον δεύτερο γύρο και είχαμε έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να βρεθούμε στην πρώτη θέση για πολύ καιρό. Βέβαια, στα τελευταία παιχνίδια ήμασταν λίγο άτυχοι και δεχτήκαμε κάποια γκολ σε λάθος χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα να έχουμε άγχος κάτι που επηρέασε και την απόδοση μας. Κακά τα ψέματα, βρεθήκαμε προ εκπλήξεων γιατί πλέον το πρωτάθλημα δεν είναι στα χέρια μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε νίκες στα υπόλοιπα παιχνίδια και να περιμένουμε κάποια γκέλα της πρωτοπόρου ομάδας».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει στον Όμιλο σας;

«Σίγουρα, ο Όμιλος μας έχει δύσκολες ομάδες. Για παράδειγμα οι ομάδες της Κρήτης, όπως ο Ατσαλένιος και ο Ρούβας και ο Κισσαμικός είναι δουλεμένες ομάδες και αξιόλογες, ενώ επιπλέον υπάρχει και το εμπόδιο των μετακινήσεων αλλά και το ότι παίζουν σε πλαστικά γήπεδα. Νομίζω όμως, ότι η πρώτη τριάδα στην βαθμολογία δικαιούται να βρίσκεται εκεί. Πιστεύω ότι η ομάδα μου πρέπει να κατακτήσει την πρώτη θέση γιατί είμαστε καλύτεροι και από τους Τράχωνες και τον Ιωνικό, που κι αυτοί είναι πολύ καλές ομάδες και δικαιολογούν την θέση τους μέχρι στιγμής».

Πως σχολιάζεις την φετινή Γ’ Εθνική και την μορφή που έχει;

«Η αλήθεια είναι, ότι κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει μια αναδιάρθρωση στην πρώην Δ’ Εθνική και έτσι έγινε φέτος, η ημιεπαγγελματική Γ’ Εθνική, η οποία είναι καλά δομημένη και ανταγωνιστική. Επίσης, σε αυτήν την κατηγορία, υπάρχουν ιστορικές ομάδες με αποκορύφωμα την ΑΕΛ και την ΑΕΚ. Επίσης, υπάρχουν ομάδες όπως ο Πανσερραϊκός, η Καλαμάτα, η Καστοριά αλλά κι ο Πανελευσινιακός που έχει 25 χρόνια παρουσίας στην Β’ Εθνική και 3 χρόνια στην Α’ Εθνική».

Ως πρώην παίκτης της ΑΕΛ, συνεχίζεις να την παρακολουθείς;

«Ναι φυσικά. Γενικά, παρακολουθώ όλες τις ομάδες από τις οποίες έχω περάσει. Φέτος, παρακολουθώ την προσπάθεια που κάνει η ομάδα και πιστεύω ότι είναι δίκαια στην πρώτη θέση του Ομίλου της. Η ΑΕΛ, παίζει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο στο σύνολο της Γ’ Εθνικής και έχει καλούς και αξιόλογους παίκτες, που έχουν αφήσει την δική τους ιστορία στο επαγγελματικό στερέωμα».

Ποιους παίκτες της ΑΕΛ έχεις ξεχωρίσει περισσότερο φέτος;

«Σεβόμενος όλα τα παιδιά της ομάδας και την προσπάθεια που κάνουν, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ΑΕΛ σίγουρα αντλεί την δύναμη της από το όνομα και τον κόσμο της, αλλά έχει και παίκτες όπως ο Νεμπεγλέρας, ο Αραμπατζής, ο Μήτσης και ο Στεφανίδης, που κοσμούν το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Φυσικά δεν θέλω να αδικήσω και τα υπόλοιπα παιδιά, καθώς η ΑΕΛ έχει κι άλλους αξιόλογους ποδοσφαιριστές, όπως ο Πλιάγκας, ο Μπλέντι, ο Γκούρτσας και ο Ρούσσης».

Πως πιστεύεις ότι θα αγωνιστεί η ομάδα σου στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ; Θα παίξει επιθετικά ή θα βασιστεί στις αντεπιθέσεις;

«Αυτήν την στιγμή, έχουμε αλλάξει προπονητή καθώς έφυγε ο Δημήτρης Σπανός και ήρθε ο Σταύρος Ψιμουλάκης. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τα πιστεύω και την τακτική του νέου μας προπονητή, αλλά σίγουρα στόχος μας είναι να πάρουμε το Κύπελλο, οπότε θέλοντας και μη πρέπει να παίξουμε επιθετικά και να ρισκάρουμε για το γκολ. Θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο, επομένως πιστεύω ότι θα παίξουμε επιθετικά. Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Σπανός έχει κάνει αξιόλογη δουλειά στην ομάδα, αλλά στην Ελλάδα όταν υπάρχουν δύο συνεχόμενες ήττες πρέπει να γίνει μια αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα και τους παίκτες και πάντα αυτό ξεκινάει από τους προπονητές. Ψυχολογικά, ίσως βοηθήσει αυτό και εύχομαι να μας βοηθήσει και στον αγωνιστικό τομέα».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Εγώ, εύχομαι να γίνει ένας καλός τελικός. Θέλω οι φίλαθλοι των δύο ομάδων να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους και να χαρούν τον τελικό χωρίς να υπάρχουν έκτροπα και ας κερδίσει ο καλύτερος. Από εκεί και πέρα, δεν χρειάζονται έκτροπα και εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες».