Βαθμολογία

«Ένοχος ο Ψωμιάδης»

Την ενοχή του Μάκη Ψωμιάδη και των υπόλοιπων κατηγορουμένων για την υπόθεση υπεξαίρεσης περίπου 21 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ανδρέας Κατεβάτης.

Εκτός από τον Μάκη Ψωμιάδη, κατηγορούμενοι είναι οι Χαρίλαος Ψωμιαδης του Γεωργίου, Χαρίλαος Ψωμιαδης του Παναγιώτη, Φιλιώ Γεωργίου και Αντώνης Κατσαρός για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο εισαγγελέας Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υπογράμμισε πως "προέκυψε -κυρίως από το πόρισμα το ΣΔΟΕ αλλά και καταθέσεις μαρτύρων- ότι χρήματα υπήρχαν, παρά τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων. Είμαι υποχρεωμένος να προτείνω την ενοχή όλων των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται".

Παράλληλα, ο κ. Κατεβάτης ανέφερε πως ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως άλλωστε ομολόγησε και ο ίδιος, πως ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου υπέγραφε τις επιταγές, ενώ ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιωτη αναφέρθηκε ότι ήταν παρόν σε συναντήσεις από τον κατηγορούμενο Αντώνη Κατσαρό.

Όσον αφορά την Φιλιώ Γεωργίου - που ήταν λογιστής στην ΠΑΕ – πως ήταν πολύτιμος συνεργάτης για τους προαναφερθέντες και γνώριζε όλα όσα συνέβησαν, βοηθώντας στην κάλυψη και την τέλεση της υπεξαίρεση. Πλέον η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή, με τις αγορεύσεις συνηγόρων.

Πηγή: sport.gr