Βαθμολογία

Σάντος: «Με πίεσε η ομοσπονδία…»

Μεταξύ των προσώπων που τίμησαν η πορτογαλική εφημερίδα «Gaiense» και η ιστοσελίδα «maisfutebol» ήταν ο Φερνάντο Σάντος, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μιλά για την αρνητική απάντηση που έδωσε στην πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας του με την Εθνική.

«Η ομοσπονδία με πίεσε για να δώσω μια οριστική απάντηση, αλλά δεν αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε. Θα σκεφτώ ήρεμα και χωρίς πίεση χρόνου για το μέλλον μου. Είμαι προπονητής και είναι όλα πιθανά, να επιστρέψω στην Πορτογαλία ή στην Ελλάδα, ή να πάω ακόμη και στην… Κίνα», ανέφερε ο Πορτογάλος προπονητής.

Όσο για το τι θα κάνουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας τόσο η εθνική ομάδα όσο και η Πορτογαλία, σχολίασε: «Είναι ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Πιστεύω πως η Πορτογαλία θα προχωρήσει από τη φάση των ομίλων και μπορεί να πάει μακριά. Ο πρώτος στόχος της Ελλάδας είναι να περάσει. Θα δούμε μετά. Δεν πάμε εκεί για διακοπές. Είναι η τρίτη παρουσία της Εθνικής σε Μουντιάλ και στόχος είναι να περάσουμε για πρώτη φορά στη δεύτερη φάση. Μακάρι να φτάσουν Ελλάδα και Πορτογαλία στα ημιτελικά. Έτσι, μία από τις δύο ομάδες θα είναι στον τελικό κι εγώ θα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Υπάρχουν τέσσερα φαβορί στη διοργάνωση, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Γερμανία και η Ισπανία. Η Πορτογαλία είναι σε ένα επόμενο γκρουπ ομάδων που μπορούν να πάνε ψηλά και αμέσως μετά είναι η Ελλάδα».