Βαθμολογία

Έφεση της Red Bull για την ακύρωση του Ρικιάρντο

Η Red Bull ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι κατέθεσε έφεση για την ακύρωση του Ντάνιελ Ρικιάρντο στο Grand Prix της Αυστραλίας, το οποίο έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στη Μελβούρνη. Εκπρόσωπος Τύπου της αυστριακής ομάδας, η οποία είναι πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές, επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο Αυστραλός οδηγός τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα της πατρίδας του, στον οποίο έκανε ντεμπούτο με τη Red Bull, ύστερα από τη μεταγραφή του από την Toro Rosso, και στον οποίο πανηγύρισε τη νίκη ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Μερτσέντες. Λίγες ώρες μετά την καρό σημαία, ωστόσο, ακυρώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η ροή καυσίμου στο μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο.

Αμέσως μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, η Red Bull είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση να καταθέσει έφεση και είχε διορία μέχρι σήμερα για να το πράξει. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης, την ώρα που οι ομάδες της Formula 1 ετοιμάζονται για το Grand Prix της Μαλαισίας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ