Βαθμολογία

Μένει στην Mercedes ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον θα συνεχίσει να οδηγεί και το 2021 το μονοθέσιο της Mercedes, καθώς η γερμανική ομάδα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Έτσι ρυθμίστηκε με τον καλύτερο τρόπο η ασυνήθιστη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, καθώς οι δύο πλευρές μπήκαν στο νέο έτος χωρίς να έχουν φτάσει σε συμφωνία, μολονότι επέμεναν ότι όλα ήταν θέμα του πότε και όχι του αν θα «έδιναν τα χέρια». Τελικά ο Βρετανός οδηγός και ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, οριστικοποίησαν τις λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου συνεργασίας τους και ανακοινώθηκε η συμφωνία τους, περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την παρουσίαση του μονοθεσίου της ομάδας για το 2021. Πλέον ο Χάμιλτον στρέφει την προσοχή του στην κατάκτηση του όγδοου τίτλου οδηγών στην καριέρα του, επίτευγμα που θα τον φέρει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, την οποία «μοιράζεται» αυτή τη στιγμή με τον σπουδαίο Μίκαελ Σουμάχερ.

Μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Χάμιλτον θα συνεχίσει για ένατη σεζόν στη Mercedes, στην οποία θα έχει ομόσταυλο τον Βάλτερι Μπότας. Η συμφωνία της γερμανικής ομάδας με τον Φινλανδό για μονοετή επέκταση της συνεργασίας τους για το 2021 είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mercedes, ένα σημαντικό μέρος της νέας συμφωνίας του Χάμιλτον με τη γερμανική ομάδα βασίζεται στην κοινή δέσμευσή τους για μεγαλύτερη ποικιλομορφία και ένταξη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως την υποστήριξαν και πέρυσι οι δύο πλευρές. Αυτή η δέσμευσή τους θα έχει τη μορφή ενός κοινού φιλανθρωπικού ιδρύματος, το οποίο θα έχει την αποστολή να υποστηρίζει τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία και την ένταξη σε όλες τις μορφές της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Είμαι ενθουσιασμένος που οδεύω στην ένατη σεζόν μου με τα υπόλοιπα μέλη της Mercedes» δήλωσε ο Χάμιλτον και συνέχισε: «Η ομάδα μας έχει πετύχει απίστευτα πράγματα μαζί και ανυπομονούμε να "χτίσουμε" ακόμη περισσότερο πάνω στην επιτυχία μας, ενώ ζητούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε, τόσο εντός όσο κι εκτός πίστας. Είμαι εξίσου αποφασισμένος να συνεχίσω το ταξίδι που αρχίσαμε για να δώσουμε μεγαλύτερη ποικιλομορφία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για τις επόμενες γενιές και είμαι ευγνώμων που η Mercedes υποστήριξε εξαιρετικά την έκκλησή μου για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Είμαι υπερήφανος που λέω ότι πάμε αυτή την προσπάθεια πιο μακριά φέτος, με τη δημιουργία ενός ιδρύματος αφιερωμένου στην ποικιλομορφία και στην ένταξη στο άθλημα. Όλα αυτά που μπορούμε να χτίσουμε μαζί με εμπνέουν και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα τον Μάρτιο».

Από την πλευρά του, ο Βολφ τόνισε: «Πάντα συμφωνούσαμε με τον Λιούις ότι θα συνεχίζαμε, αλλά η πολύ ασυνήθιστη χρονιά που είχαμε το 2020 σήμαινε ότι θα έπαιρνε λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μαζί, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την αθλητική σχέση γι' άλλη μια σεζόν και να αρχίσουμε ένα πιο μακροπροθεσμο πρότζεκτ, για να κάνουμε το επόμενο βήμα στην κοινή δέσμευσή μας για μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο άθλημά μας. Το αγωνιστικό ρεκόρ του Λιούις στέκεται πλάι στα καλύτερα που έχει δει ποτέ ο κόσμος του αθλητισμού και είναι ένας πολύτιμος πρεσβευτής για τη μάρκα και τους συνεταίρους μας. Η ιστορία της Mercedes και του Λιούις έχει γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας του αθλήματός μας τις τελευταίες οκτώ σεζόν και είμαστε "πεινασμένοι" να αγωνιστούμε και να προσθέσουμε περισσότερα κεφάλαια σ' αυτή».