Βαθμολογία

Συνεργασία του ΤΕΦΑΑ με τη Φόρμουλα 1

O επίκουρος καθηγητής Δρ Γιάννης Γιάκας και κοκοσμήτορας της Σχολής Δρ Γιάννης Κουτεντάκης, ως μέλη μιας διεθνούς σύμπραξης πανεπιστημιακών/ερευνητικών ιδρυμάτων για την μελέτη της ανθρώπινης κίνησης και υγείας, συναντήθηκαν πρόσφατα με διευθυντικά και επιστημονικά στελέχη της εταιρίας Εφαρμοσμένες Τεχνολογίες McLaren.

Η εταιρία είναι θυγατρική του ομίλου McLaren ο οποίος πρωταγωνιστεί τα τελευταία 50 χρόνια στα πρωταθλήματα της Φόρμουλα 1, και έχει την έδρα του στην κωμόπολη Woking στο Surrey της Αγγλίας. Σκοπός της τρίωρης συνάντησης ήταν να διαπιστωθεί κατά πόσο οι προηγμένες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί για τον έλεγχο της απόδοσης των αυτοκινήτων φόρμουλα 1, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και σε μελέτες που στοχεύουν στην βελτιστοποίηση της υγείας και ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Χαρακτηριστικό της προόδου που έχει γένει στις τεχνολογίες ελέγχου της απόδοσης των αυτοκινήτων φόρμουλα 1 είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια μίας και μόνο αγωνιστικής περιόδου αντικαθίσταται περίπου το 70% του αυτοκινήτου με νέα μέρη και υλικά.

(*)Στη φωτογραφία με φόντο το αυτοκίνητο-πρωταθλητή 2013 της McLaren είναι οι Καθηγητές Δρ Γ. Γιάκας (αριστερά), Δρ Γ. Κουτεντάκης (μέσον) και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Wolverhampton και πρώην φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Δρ Γ. Μέτσιος (δεξιά).

Πηγή: thessalianews.gr