Βαθμολογία

Β’ Ερασιτεχνική: Για μια θέση στον ήλιο…

Β’ ερασιτεχνική κατηγορία! 42 ομάδες του νομού, 3 όμιλοι και εκατοντάδες ποδοσφαιριστές. Όλοι αυτοί έχουν ένα κοινό στόχο ο οποίος είναι η άνοδος της ομάδας τους στην ανώτερη κατηγορία!

Του Θανάση Κρεμαστά

Και πιο συγκεκριμένα κάθε ένας από τους παίκτες έχει ένα δικό του στόχο…να φτάσει ψηλά και να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα! Το πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας διακρίνεται από τη δύναμη, το πάθος και πιο πολύ από την αγάπη των ποδοσφαιριστών για τη φανέλα! Εξάλλου η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελείται από νεαρούς που διψούν για μπάλα και μεγαλύτερους οι οποίοι ουσιαστικά έχουν περάσει τη ζωή τους μέσα στα γήπεδα!

Τώρα, όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα των ομάδων είναι σαφώς μεγαλύτερη από την προηγούμενη περίοδο καθώς οι όμιλοι από 2 έγιναν 3! Δεν ξέρουμε όμως αν αυτό βγει σε καλό ή κακό…θα το δούμε όμως αυτό καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν! Ας δούμε τώρα μερικές από τις ομάδες οι οποίες πρωταγωνιστούν στο β τοπικό! Πιο αναλυτικά οι όμιλοι έχουν ως εξής:

Στον 1ο όμιλο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός καθώς οι Νέες Καρυές με 46 βαθμούς  μοιράζονται την 1η θέση με τον Απόλλων Βρυσιών ενώ 3η έρχεται η ομάδα της κυψέλης με 45 βαθμούς! Όλοι καταλαβαίνουμε τι άγχος υπάρχει κάθε σαββατοκύριακο στα γήπεδα!

Τώρα στον 2ο όμιλο η Ακαδημία Τυρνάβου έχει ξεκαθαρίσει την υπόθεση πρωτάθλημα καθώς έχει αυξήσει την διαφορά από την 2η Βερδικούσια η οποία έχει 45 βαθμούς και 3ος έρχεται ο Αστέρας Τυρνάβου με 44 βαθμούς!

Ο 3ος όμιλος είναι διαμορφωμένος με 1η την Προοδευτική Ανάβρας με 53 βαθμούς! Ακολουθεί  το νεανικό σύνολο του Πλατυκάμπου με 50 και 3η είναι η Λάρισα 2012 με 49!

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τον 2ο όμιλο, ο 1ος και ο 3ος δεν έχει τελειώσει ακόμα και γίνεται σφαγή μέχρι τέλους! Κατά την γνώμη μου ένα τέτοιο πρωτάθλημα όπως και όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού δίνει ζωή και σε φιλάθλους της Λάρισας καθώς και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι κάθε σαββατοκύριακο στήνουν ένα μικρό πανηγύρι στα γήπεδα του νομού μας και αναγκαστικά πρέπει όλοι να το αγκαλιάζουμε.