Βαθμολογία

7 εκ. ευρώ στην ΕΛ.ΑΣ

Με 7.000.000 ευρώ ενισχύεται ο Προϋπολογισμός της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών. Για το θέμα υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε για το θέμα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναφέρεται ότι «κατόπιν επικοινωνίας σήμερα του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, τέθηκε το ζήτημα της περικοπής, έστω και κατ' ελάχιστο ποσό, της αμοιβής των αστυνομικών από υπερωριακή εργασία, λόγω περιορισμού των ημερών εξαιρέσιμης εργασίας (εκτός πενθημέρου) σε 48, από 52 που ήταν μέχρι τώρα, λόγω του περιορισμού των πιστώσεων του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσής, ότι «ο κ. Πρωθυπουργός επέδειξε πλήρη κατανόηση για το ζήτημα» και με εντολή του « Ο κ. Δένδιας επικοινώνησε στη συνέχεια με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο συμφωνήθηκε να διατεθεί το σχετικό κονδύλι ενίσχυσης του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 7 εκ. ευρώ, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε περικοπή στις συνολικές αποδοχές των αστυνομικών».

Πηγή: ethnos.gr