Βαθμολογία

Δεν ευθύνεται η χιονοδρομική πίστα για το ατύχημα του Σουμάχερ

Το ατύχημα του θρυλικού πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ έκανε σκι στις Άλπεις, δεν οφείλεται σε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας από πλευράς της τοπικής χιονοδρομικής πίστας, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι γαλλικές αρχές.

Ο κ. Σουμάχερ παραμένει σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ από τις 29 Δεκεμβρίου, αφού προσέκρουσε σε βράχο με τόση δύναμη που έσπασε το προστατευτικό κράνος το οποίο φορούσε.

«Δεν υπήρξαν παραβιάσεις κανόνων ασφαλείας από κανέναν. Το ατύχημα συνέβη εκτός πίστας», ανέφερε ο εισαγγελέας Πατρίκ Κουινσί, προσθέτοντας ότι οι επιγραφές και οι προειδοποιητικές πινακίδες του θερέτρου για σκι Μεριμπέλ «είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στους γαλλικούς νόμους».

Οι δύο βράχοι, με πρώτον εκείνον στον οποίο σκόνταψε κατά την ιλιγγιώδη πορεία του ο Μίκαελ Σουμάχερ και δεύτερο εκείνον στον οποίο χτύπησε, βρίσκονται 10,4 και 4,5 μέτρα εκτός της οριοθέτησης της πίστας, τόνισε ο γάλλος δικαστικός.

Ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 βρίσκεται σε κατάσταση τεχνητού κώματος από την ημέρα του ατυχήματός του. Εκπρόσωπός του είχε δηλώσει στις 30 Ιανουαρίου ότι τα φάρμακα μέσω των οποίων κρατείται σε κώμα μειώνονται σταδιακά με στόχο την επαναφορά του, σε μια πορεία χρόνου.