Βαθμολογία

«Στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα»

Ο Δαμασιακός, φέτος, πραγματοποιεί μια καταπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Α1’ ΕΠΣΛ και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, παίζοντας ταυτόχρονα και καλό ποδόσφαιρο.

Έτσι, η ραδιοφωνική εκπομπή, του Best Fm 93.9 «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, φιλοξένησε στα στούντιο του σταθμού, τους δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας, Δημήτρη Μουσιάρη και Αχιλλέα Καλέση. Αναλυτικά η συζήτηση.

Πείτε μας δυο λόγια για τον εαυτό σας;

Δημήτρης Μουσιάρης: «Ξεκίνησα σε μικρή ηλικία από τις ακαδημίες του Δαμασιακού και μετά έπαιξα για δυο χρονιές στην ανδρική. Μετά πήγα για λίγο καιρό στον Τύρναβο όπου πήραμε πρωτάθλημα στην Δ Εθνική και πήγαμε και στην Γ’ Εθνική, όπου κάναμε πολύ καλή πορεία».

Αχιλλέας Καλέσης: «Εγώ κατάγομαι από τον Τύρναβο. Ξεκίνησα από τα παιδικά τμήματα του Τυρνάβου και μετά πήγα στο Β’ τοπικό στην Ακαδημία Τυρνάβου. Στην συνέχεια πήγα στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδασα και μετά επέστρεψα στον Δαμασιακό».

Πως κρίνετε την πορεία σας;

Δημήτρης Μουσιάρης: «Κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια, από την αρχή της προετοιμασίας. Η διοίκηση είναι κοντά μας και κάναμε πολύ καλό πρώτο γύρο. Με λίγη τύχη, θα μπορούσαμε να είμαστε και πρώτοι».

Αχιλλέας Καλέσης: «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή πορεία και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Αυτοσκοπός μας είναι η άνοδος».

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Το κλίμα είναι το καλύτερο στην ομάδα. Όλοι όσοι είναι στο ρόστερ, είναι αναγκαίοι. Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και δεν έχουμε συναντήσει κάτι τέτοιο πουθενά αλλού. Αυτό το φανερώνει άλλωστε και η θέση της ομάδας».

Έχει δημιουργηθεί μια κατάλληλη χημεία στην ομάδα;

«Είναι μια δύσκολη κατηγορία. Ο προπονητής έχει βρει την κατάλληλη χημεία ανάμεσα στους μεγάλους και τους μικρούς. Οι μεγάλοι μας βοηθάν αρκετά και ξέρουν κάτι παραπάνω».

Σε ποιο παιχνίδι πιστεύεις ότι θα μπορούσατε να πάρετε κάτι περισσότερο;

«Στο παιχνίδι με την Γλαύκη, καθώς αγωνιζόμασταν από πολύ νωρίς με δέκα παίκτες. Χάσαμε άδικα και με πέναλτι στο 90’. Πιστεύω ότι εάν κερδίζαμε θα ήμασταν πρώτοι τώρα».

Ποιες ομάδες φέτος θα χαρακτηρίζατε ευχάριστη ή δυσάρεστη έκπληξη;

«Λίγο πολύ τις πρώτες ομάδες τις περιμέναμε. Τον Βουκεφάλα θα περιμέναμε λίγο παραπάνω, μιας και έχει καλό ρόστερ. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες που είναι πρώτες, για να είναι εκεί, πάει να πει ότι έχουν δουλέψει σωστά».

Σας έχει δοθεί ευκαιρία να δουλέψετε στην ομάδα;

«Βρισκόμαστε σε μια ομάδα που δουλεύει σωστά και αυτό θα μας βοηθήσει στο μέλλον. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές μπορούν να αναδειχθούν».

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, όνειρο μας, όπως και όλων των Λαρισαίων ποδοσφαιριστών, είναι να παίξουμε στην ΑΕΛ».

Τι πρέπει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής για να κάνει το ένα βήμα παραπάνω;

«Σίγουρα, μέσω της δουλειάς γίνονται όλα. Από εκεί και πέρα, για να πάει κάποιος παραπάνω, πρέπει να κάνεις τους ανθρώπους των μεγαλύτερων ομάδων να σε κοιτάξουν. Προπόνηση και καλή ζωή».

Η ομάδα πως προπονείται;

«Σε κάθε προπόνηση, μαζευόμαστε 20 με 25 παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι μαζεύεται όλη η ομάδα στην προπόνηση. Γήπεδο δικό μας έχουμε και είναι σε καλή κατάσταση και αυτό είναι θετικό».

Έχετε μπροστά σας ένα παιχνίδι, απέναντι στον Ροδιακό. Πως θα το χαρακτηρίζατε;

«Είναι δύσκολη η έδρα της Ροδιάς. Από πλευράς κόσμου, θεωρητικά φαίνεται ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά από την πλευρά την δική μας, πιστεύουμε ότι είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, γιατί έχει πολύ καλή άμυνα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Το επίπεδο του πρωταθλήματος φέτος, πως θα το σχολιάζατε;

«Η Α’ και η Α1’ είναι πολύ δυνατές κατηγορίες φέτος. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, παρά μόνο το ότι στην Α’ ΕΠΣΛ, υπάρχει περισσότερη δύναμη».

Ο κόσμος είναι στο πλευρό σας;

«Είμαστε από τις τυχερές ομάδες, γιατί ο κόσμος ακολουθεί την ομάδα και εντός και εκτός. Αυτό είναι και καλό, αλλά και κακό για εμάς, γιατί έχουμε μεγαλύτερη πίεση. Πιστεύω ότι με την μέχρι τώρα πορεία μας, τους δικαιώνουμε».

Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, περιμένατε ότι η ομάδα θα πάει τόσο ψηλά;

«Στην αρχή, δεν το είχαμε ως στόχο. Αλλά από την στιγμή που προέκυψε, θα το κυνηγήσουμε».

Παρακολουθείτε την πορεία του Τυρνάβου;

«Φυσικά και την παρακολουθούμε. Ο Τύρναβος έχει φτιάξει μια καλή έδρα, καθώς δεν χάνει εύκολα εντός έδρας. Πιστεύω ότι θα παραμείνει άνετα στην κατηγορία και θα κάνει μια καλή πορεία».

Στην Ευρώπη, ποια πρωταθλήματα παρακολουθείτε;

«Σίγουρα, το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Γενικά, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι πολύ δυνατά. Το καλύτερο, σίγουρα είναι το αγγλικό, γιατί γίνεται μακελειό για το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Βέβαια και το ισπανικό πρωτάθλημα είναι καλό».