Βαθμολογία

Με Pirelli ως το 2016 η Formula 1

Η Pirelli θα συνεχίσει να είναι ο επίσημος πάροχος ελαστικών στη Φόρμουλα Ένα γι΄ ακόμη τρία χρόνια, όπως έγινε σήμερα γνωστό. Η ιταλική εταιρεία, η νέα συμφωνία με την οποία διαρκεί από το 2014 μέχρι το τέλος του 2016, έχει επίσης συνεργαστεί με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και τις ομάδες για να γίνουν αλλαγές στους αθλητικούς κανονισμούς, αναφορικά με τις δοκιμές ελαστικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την έναρξη του 2014, μια από τις 12 ημέρες επίσημων δοκιμών ενόψει της νέας σεζόν θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις δοκιμές «βρόχινων» ελαστικών. Επιπλέον, κάθε ομάδα πρέπει να αφιερώνει μια από τις οκτώ ημέρες των δοκιμών που θα κάνει εντός της σεζόν αποκλειστικά στις δοκιμές ελαστικών.

Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια καθεμιάς από τις οκτώ ημέρες των δοκιμών εντός της σεζόν, τουλάχιστον μια ομάδα -και μάξιμουμ μέχρι δύο- θα επικεντρώνεται στις δοκιμές ελαστικών μαζί με τους μηχανικούς της Pirelli.

Όπως γινόταν και στο παρελθόν, η Pirelli θα συνεχίσει να καθορίζει τις προδιαγραφές των ελαστικών και να διευθύνει όλες τις πλευρές της εξέλιξής τους, σε στενή διαβούλευση με τη FIA και τις ομάδες. Οι πρώτες δοκιμές ενόψει της νέας σεζόν, διάρκειας τεσσάρων ημερών στη Χερέθ της Ισπανίας, θα αρχίσουν στις 28 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής, ΜακΛάρεν, Φεράρι, Μερτσέντες, Γουίλιαμς και Caterham έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στις δοκιμές. Αντίθετα, η Lotus είναι η μοναδική ομάδα που έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι παρούσα με το νέο μονοθέσιό της.