Βαθμολογία

Γιώργος Λιάπης: «Η έκπληξη του πρωταθλήματος είναι η Δόξα Ραχούλας»

Ο προπονητής της Δόξα Ραχούλας, κύριος Γιώργος Λιάπης, βρέθηκε στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σχετικά με την πορεία της ομάδας του, το φετινό πρωτάθλημα, τα χρόνια που πέρασε στην ΑΕΛ, αλλά και το σήμερα στην «Βασίλισσα του κάμπου». Αναλυτικά η συζήτηση.

Πως θα σχολιάζατε το πρωτάθλημα της Α1’ ΕΠΣΛ;

«Για να πω την αλήθεια δεν περιμέναμε στην αρχή να είναι έτσι. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και καλοί ποδοσφαιριστές. Κάθε ομάδα είναι ανάλογα το πώς θα παίξει κάθε αγωνιστική. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς την πίεση. Ειδικά, για έναν προπονητή είναι δύσκολο, γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες και αρκετές φορές η προετοιμασία μπορεί να είναι ελλιπής. Από εκεί και πέρα, στην αρχή ξεκαθαρίζουμε πέντε πράματα από την αρχή με την διοίκηση και άμα είναι να πάμε για πρωτάθλημα, θα πάμε».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα μπορεί να κοντράρει μέχρι και τους πρωτοπόρους. Εμείς, στόχο έχουμε την παραμονή. Η διοίκηση, την οποί θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια, όπως επίσης και οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι σημαντικό το ότι κάνουμε τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, ενώ ποτέ δεν υπάρχουν λιγότερα από 14-15 άτομα. Η διοίκηση από την πλευρά της σε κάθε προπόνηση, είναι εκεί. Αυτό βοηθάει και την ψυχολογία του προπονητή. Με αυτήν την χημεία, βρεθήκαμε να είμαστε στις υψηλές θέσεις, αλλά από εκεί και πέρα, επειδή δεν έχουμε ως στόχο το πρωτάθλημα, δεν έχουμε πάρει και τους ανάλογους παίκτες. Μπορεί στην συνέχεια να κάνουμε 2-3 προσθήκες κι από εκεί και πέρα, να δούμε στα μάτια τον πρωταθλητή».

Ποια ομάδα σας έχει κάνει εντύπωση;

«Κοιτάξτε, σας είπα ότι κάθε ομάδα έχει τους δικούς της στόχους. Από όσο γνωρίζω μόνο 2-3 ομάδες είχαν ως στόχο το πρωτάθλημα, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν οι ατυχίες, οι τραυματισμοί και λοιπά. Πιστεύω ότι η έκπληξη μέχρι τώρα είμαστε εμείς, γιατί όταν έλεγα ότι ήθελα να κάνω ένα σύνολο ανταγωνιστικό πολλοί μπορεί να μην το πίστεψαν. Επίσης, έκπληξη είναι και ο Βουκεφάλας, που έχει μεγάλο ρόστερ και απορώ πως δεν είναι πιο ψηλά».

Η μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά. Η ομάδα στηρίζεται σε νέους και έμπειρους παίκτες συνάμα;

«Εμείς, βάλαμε σε κίνητρο να υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι όμως θα στελεχώνονται από άτομα με εμπειρία. Δυο τρεις παίκτες είναι πάνω από τα 30, που είναι και καλοί χαρακτήρες και βοηθάνε τα παιδιά. Από εκεί και πέρα, η δουλειά είναι πάνω από όλα. Αν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου και δουλεύεις, μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω».

Που κάνει η ομάδα προπόνηση;

«Εμείς, κάνουμε στο γήπεδο του χωριού, που είναι πολύ καλό. Εκεί φαίνεται ότι κάνει πολύ καλή δουλειά και η διοίκηση που το συντηρεί. Αρχικά, κάναμε δυο προπονήσεις την εβδομάδα, όμως στην συνέχεια, είδαμε ότι υπάρχει όρεξη και έτσι τις ανεβάσαμε στις τρεις».

Πως κρίνετε το φετινό πρωτάθλημα και πόσο έχει μικρύνει η διαφορά με την μεγάλη κατηγορία;

«Το ποδόσφαιρο, έχει αλλάξει πάρα πολύ και κάθε ποδοσφαιριστής κοιτάει και το επαγγελματικό κομμάτι. Οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν να φοβηθούν τις ομάδες της μεγαλύτερης κατηγορίας. Και στην Γ’ Εθνική, έχουν γίνει πολλές οι ομάδες και η διαφορά είναι μικρή».

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω;

«Σε αυτήν την κατηγορία δεν έχω δει το τρελό ταλέντο, αλλά υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές, κάτι που φαίνεται κι από τις μικτές μας ομάδες που φέρνουν επιτυχίες. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δουλέψουμε κι εμείς οι προπονητές από την πλευρά μας».

Είναι θετικό η ΑΕΛ να έρθει κοντά με τις ομάδες του Νομού;

«Το χθεσινό φιλικό με την ΑΕΛ, είναι τιμή που έγινε για εμάς. Όσον αφορά την ΑΕΛ, πιστεύω ότι είναι καλή κίνηση και πρέπει να την καθιερώσει, ούτως ώστε να μπορέσει να δει κάποιους ποδοσφαιριστές από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Είναι μια καλή αρχή αυτήν, ώστε να δουν οι άνθρωποι της ΑΕΛ τα ταλέντα».

Πως κρίνεις την γενική προσπάθεια που κάνει φέτος η ΑΕΛ;

«Σίγουρα, όλα ήταν δύσκολα από την αρχή με όλα αυτά που έγιναν με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Αγωνιστικά, θα έλεγα ότι η ομάδα δείχνει καλό πρόσωπο και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουν στην κατηγορία. Όσον αφορά τα διοικητικά, πιστεύω να βρεθεί η σωστή φόρμουλα, ούτως ώστε να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες καταστάσεις».

Πόσο έχουν αλλάξει τα πράματα, από τότε που ήσασταν στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ;

«Κατ’ αρχάς τότε, είχαμε την βάση. Υπήρχε ένα υγιές διοικητικό συμβούλιο, για να γίνει η ομάδα Νέων και η ΑΕΛ είχε τα χρήματα. Αρκετοί παίκτες που βγήκαν από αυτήν την ομάδα, έχουν παίξει και επαγγελματικά στην συνέχεια. Τότε θέλαμε να κάνουμε μια συνεργασία με κάποια ομάδα Δ’ Εθνικής από τον Νομό μας, ώστε οι παίκτες που δεν θα υπολογίζονταν από τον προπονητή να παν εκεί, να πάρουν την εμπειρία και στην συνέχεια, να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα της ΑΕΛ, αλλά τότε δεν το καταφέραμε».

Ποια είναι η γνώμη σας για το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΛ;

«Αυτό το συζητήσαμε χθες και με τον προπονητή της ΑΕΛ, τον κύριο Στράντζαλη και καταλήξαμε ότι άμα δεν έχεις τα εργαλεία να δουλέψεις, δεν γίνεται δουλειά. Στην θέση που είναι σήμερα αυτά τα παιδιά, ήμουν κι εγώ πριν αρκετά χρόνια, όταν πηγαίναμε για προπονήσεις στην Ελασσόνα, στον Πλατύκαμπο και αλλού. Θα πως μια βαριά κουβέντα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν. Σε κάποια γήπεδα, υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να μας βγάλουν έξω. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί μια λύση και ειδικά, από την στιγμή που υπάρχουν τα Δέντρα, είναι κρίμα να μην τα χρησιμοποιεί η ομάδα. Ο κόσμος δεν ξέρει τι κάνει η ομάδα όλη την εβδομάδα, αλλά αυτό που θέλει είναι να κερδίζει η ομάδα».

Εκείνα τα χρόνια, που παίζατε στην ΑΕΛ, πως τα θυμάστε;

«Στην ΑΕΛ πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια ως ποδοσφαιριστής. Μου λείπει να είμαι ποδοσφαιριστής, γιατί είναι ένα μεγάλο κίνητρο να μπαίνεις στο γήπεδο και να βάζεις γκολ. Εγώ πέρασα πολύ καλά τότε και θα το θυμάμαι για πάντα».