Βαθμολογία

Η «χρυσή» εθνική του 2004 ξανά στο γήπεδο

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του 2004 που κατέκτησε το Euro της Πορτογαλίας, θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα το απόγευμα στις 19.00 στο γήπεδο της Τούμπας την εθνική Ρουμανίας του 1994 με το μεγάλο της αστέρι, τον Γκεόργκι Χάτζι, να βρίσκεται στην θέση του προπονητή.

Η αναμέτρηση αυτή γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αφού τα έσοδα της θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ). Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν έχουν εκδοθεί προσκλήσεις και η είσοδος στο γήπεδο θα γίνεται μόνον με εισιτήρια, τα οποία τιμώνται 2 και 5 ευρώ αντίστοιχα. Ο αγώνας, γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ισως είναι μια καλή ευκαιρία για την Εθνική Ρουμανίας να πάρει και τη ρεβάνς για την ήττα της από την Ελλάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ», δήλωσε χαριτολογώντας ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας Dr Martin Ladislau Salamon στην συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε ενόψει της φιλικής αναμέτρησης.

«Η εθνική του Euro 2004 συναντιέται και πάλι στο γήπεδο για έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι μια δύσκολη εποχή όπου όλοι πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα μικρά παιδιά που έχουν ανάγκη» τόνισε ο Παντελής Καφές, ενώ ο Αγγελος Χαριστέας συμπλήρωσε: «Την ιδέα για ένα παιχνίδι με την εθνική του 2004 «έκλεψε» η περιφέρεια Μακεδονίας, αφού υπήρχαν και άλλοι που ήθελαν να διοργανώσουν μια παρόμοια εκδήλωση. Ηταν ένα δύσκολο εγχείρημα να μαζευτούν και ο δύο εθνικές ομάδες, αλλά το παιχνίδι αυτό γίνεται για έναν σημαντικό λόγο».

Ο Φάνης Κατεργιαννάκης αναφέρθηκε στην ιδέα να «διοργανώνονται τέτοιες συναντήσεις των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στο Euro 2004 ώστε «να βοηθούμε με κάθε μέσο συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη στους δύσκολους αυτούς καιρούς» όπως είπε χαρακτηριστικά.