Βαθμολογία

Στέφανος Σουλτούκης: «Να ανέβω κατηγορία με την Νέα Πολιτεία»

Ο ποδοσφαιριστής της Αστραπής Νέας Πολιτείας, Στέφανος Σουλτούκης, φιλοξενήθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου «Στα Δίχτυα της Λάρισας». Ο ποδοσφαιριστής, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά με τους στόχους του, την πορεία της ομάδας του φέτος, αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Αναλυτικά η συζήτηση.

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

«Για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην κατηγορία, έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, αν και δεν είχαμε ξεκινήσει τόσο καλά. Στην συνέχεια, βρήκαμε ρυθμό και τώρα είμαστε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Προσπαθούμε κάθε εβδομάδα, με σκληρή προπόνηση και μέσα από την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι προπονητές. Από εκεί και πέρα, όλοι προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Μπορούμε να μιλήσουμε για ξεκάθαρο στόχο;

«Σίγουρα, εδώ που είμαστε, στόχο έχουμε βάλει την άνοδο. Θα έλεγα, κυρίως στόχος μας είναι να παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Θέλουμε όσοι φίλαθλοι έρχονται στο γήπεδο να χαίρονται αυτό που βλέπουν. Σίγουρα, στόχος της ομάδας είναι ανέβει κατηγορία».

Θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί εύκολα;

«Εύκολα δεν θα το έλεγα, γιατί οι πρώτες ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά στην βαθμολογία. Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο και η έδρα. Είναι δύσκολο φέτος το πρωτάθλημα και όλα θα κριθούν στο τέλος. Κάθε ομάδα, έχει καλούς παίκτες και για να κερδίζεις πρέπει να είσαι σοβαρός και να δείχνεις χαρακτήρα σε κάθε παιχνίδι».

Έχετε πολλά δύσκολα παιχνίδια για την συνέχεια. Μπορείτε να ανταπεξέρθετε;

«Το πρόγραμμα που ακολουθεί, είναι πολύ δύσκολο και μέσα στον Ιανουάριο έχουμε και το παιχνίδι Κυπέλλου, που κληρωθήκαμε με την Δήμητρα Γιάννουλης. Τώρα, που η ομάδα βρήκε ρυθμό, η διακοπή των Χριστουγέννων δεν είναι ότι καλύτερο για εμάς. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Η ομάδα στηρίζεται στο σύνολο, ή σε έμπειρους παίκτες;

«Πιστεύω ότι είναι συνδυασμός. Στηριζόμαστε και στο σύνολο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οι έμπειροι έχουν κάνει την διαφορά και η ομάδα πήρε κάποια αποτελέσματα».

Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είστε ικανοποιημένοι;

«Σε γενικές γραμμές είμαστε 50-50. Σε κάποια παιχνίδια, που δικαιούμασταν την νίκη δεν μπορέσαμε να την πάρουμε».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει;

«Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν, δείχνουν ότι είναι σταθερές αλλά και πολύ καλές ποιοτικά. Οι Άγιοι Ανάργυροι, αλλά και ο Δαμασιακός, δείχνουν ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους για το ποιος θα ανέβει. Από εκεί και πέρα, η Δάφνη Γλαύκης, αλλά και η Ραχούλα έχουν καλές ομάδες. Επίσης, ο Τοξότης, ξεκίνησε καλά, αλλά τώρα τελευταία έπεσε. Η κατηγορία, είναι δύσκολη και είναι πολύ εύκολο να χαθούν βαθμοί, κυρίως εκτός έδρας».

Είστε ομάδα που συνδυάζει το νεαρό της ηλικίας, αλλά και την εμπειρία. Πιστεύεις ότι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Σίγουρα, άμα υπάρχουν καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, έμπειρους που να έχουν παίξει και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, βοηθάνε αρκετά κυρίως τους νέους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, η εμπειρία βοηθάει σε πολλά πράματα».

Βοηθάει το γεγονός ότι ο προπονητής είναι νεαρός σε ηλικία;

«Πιστεύω ότι ένας νέος προπονητής, όπως ο κύριος Τσακμακίδης, είναι θετικό να υπάρχει. Βοηθάει πολύ σε ζητήματα ψυχολογίας και λειτουργεί καλύτερα για εμάς τους παίκτες. Από εκεί και πέρα, το ότι είμαστε εκεί που είμαστε, είναι βασικό έργο του προπονητή. Εγώ προσωπικά, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω γιατί αυτός ήταν που με έφερε στην Αστραπή και θα κάνω ότι μπορώ για να πετύχει τον στόχο της η ομάδα».

Πως βλέπεις το επερχόμενο παιχνίδι απέναντι στην Δάφνη Γλαύκης;

«Δεν γνωρίζω τι στόχους έχει η ομάδα, αλλά το ότι είναι τρεις βαθμούς πίσω από εμάς, δείχνει ότι πρόκειται για μια υπολογίσιμη ομάδα. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Από τραυματισμούς, δεν έχουμε, αντίθετα, επιστρέφουν ένας ή δύο παίκτες. Μόνο ο Χαβίλας θα είναι απών. Επέστρεψε ο Δημήτρης Αρσένης και κάνει κανονικά προπονήσεις. Είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε βρει ρυθμό. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε στην Γλαύκη και θα κερδίσουμε».

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα γήπεδα;

«Εμείς κάνουμε προπόνηση μια φορά στο δικό μας και στην συνέχεια, στο βοηθητικό. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει βοηθητικό γήπεδο σε μια ομάδα και εμείς είμαστε τυχεροί που έχουμε».

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Φέτος, είμαι πρώτη χρονιά στην ομάδα και έχω δει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά, τόσο από την τεχνική ηγεσία, όσο και από την διοίκηση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά στις ακαδημίες. Δεν το έχω συναντήσει ξανά αυτό και μου έκανε εντύπωση. Για να στείλουν οι γονείς τα μικρά αυτά παιδιά που είναι μέχρι και κάτω από δέκα χρονών, πάει να πει ότι κάτι έχουν μάθει για την ομάδα. Αυτό φυσικά, είναι πολύ καλό και για το μέλλον της ομάδας».

Το επίπεδο στις δύο μεγαλύτερες ερασιτεχνικές κατηγορίες του Νομού μας, πως θα το χαρακτήριζες;

«Οι συνθήκες, δεν θα έλεγα ότι είναι οι καλύτερες, πράγμα λογικό, διότι αυτά παν σύμφωνα και με την οικονομική κρίση στην χώρα. Τα γήπεδα, είναι σχετικά καλά. Στην Α’ και στην Α1’ ΕΠΣΛ, έχουν γίνει έτσι τα πράματα λόγω του ότι έγινε η αλλαγή στην Γ’ Εθνική, επομένως κάποιοι παίκτες έχουν συμβιβαστεί με το να αγωνίζονται στο τοπικό. Αυτό ανεβάζει το επίπεδο θα έλεγα, καθώς βλέπουμε ποιοτικό θέαμα».

Θεωρείς ότι υπάρχουν παίκτες στο ερασιτεχνικό, που με την κατάλληλη δουλειά θα μπορούσαν να παίξουν και επαγγελματικά;

«Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά. Στην δική μας κατηγορία, βέβαια, αυτοί που κάνουν την διαφορά είναι κάπως μεγαλύτεροι. Όμως, πιστεύω ότι υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες, που αν δουλέψουν σκληρά και σωστά θα μπορέσουν να τα καταφέρουν».

Μπορείς να κάνεις ένα μικρό flashback στην καριέρα σου;

«Ξεκίνησα να παίζω στον Άρη Λάρισας, στην ηλικία των 17 ετών. Εκεί έμεινα 2-3 χρόνια, διότι πέρασα στην Κοζάνη και πήγα να σπουδάσω. Εκεί αγωνίστηκα ως δανεικός σε δυο ομάδες της Κοζάνης, την Σιάτιστα, στην Δ’ Εθνική και μετά στην ΑΕ Ποντίων, στην Α’ τοπική της Κοζάνης. Μετά επέστρεψα στον Άρη Λάρισας και από φέτος που διαλύθηκε η ομάδα αυτήν πήγα στην Νέα Πολιτεία».

Μπορείς να κάνεις μια σύγκριση του τοπικού της Κοζάνης με αυτό της Λάρισας;

«Σίγουρα, εκεί το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό και δεν υπάρχει σύγκριση με το τοπικό της Λάρισας».

Έχεις μια εικόνα για τις ομάδες μας στην Γ’ Εθνική;

«Πιστεύω ότι η Τσαριτσάνη πάει καλά και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Ο Δωτιέας, έχω ακούσει ότι τα πάει καλά, από εκεί και πέρα, δεν έχω εικόνα από τις υπόλοιπες ομάδες. Μακάρι να παραμείνουν όλες».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Θα ήθελα να ανέβω κατηγορία, με την Νέα Πολιτεία. Από εκεί και πέρα, στην ηλικία που είμαι είναι κάπως δύσκολο να πετύχω το κάτι παραπάνω, αλλά ποτέ μην λες ποτέ».