Βαθμολογία

Ινάσιο Πιά: «Οι λόγοι που έφυγα από την ΑΕΛ»

Μια ιδιαιτέρως αποκαλυπτική και συνάμα ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στο athleticlarissa.gr και σε τοπική εφημερίδα ο Ινάσιο Πιά. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ θέλησε να μιλήσει για όλους και για όλα δίνοντας απαντήσεις γύρω από τα όσα ακούστηκαν όσο διάστημα βρέθηκε στην πόλη της Λάρισας.

Συνέντευξη στον Θάνο Αναστασίου

Κατακεραύνωσε την διοίκηση της ΑΕΛ και ειδικά τον Ν. Γαλανακόπουλο που θεωρεί ουσιαστικά υπεύθυνο για την φυγή του από την ομάδα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους συμπαίκτες του, στάθηκε ιδιαίτερα στους Ηλία Κυριακίδη και Κώστα Νεμπεγλέρα, αλλά και για το υπόλοιπο επιτελείο και ιδιαίτερα για τον φυσικοθεραπευτή Γιώργο Ζαχαρή, ανέφερε μάλιστα ότι πριν έρθει στην ΑΕΛ είχε προτάσεις από Μόντενα και Τσεζένα αλλά τελικά επέλεξε την ΑΕΛ.

Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Δ.Βάλλα που βοήθησε στη συνέντευξη σαν διερμηνέας είπε πολλά και σημαντικά ένας παίκτης που σίγουρα είχε πολλές περγαμηνές, πέρασμα αρκετών ετών από την Νάπολι και από Τορίνο, Αταλάντα, Κατάνια, χαροποίησε τον κόσμο η μεταγραφή του αλλά δυστυχώς μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα που πέρασαν κατά καιρούς από την ΑΕΛ χωρίς τελικά να προσφέρει τα αναμενόμενα εξαιτίας πολλών λόγων που αναλύει ο ίδιος παρακάτω…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση: «Θεωρώ σωστό πριν φύγω να ενημερώσω τους φίλους της ομάδας και τους συμπαίκτες μου για ποιο λόγο φεύγω μετά από τρεις μήνες παραμονής. Τον Αύγουστο δέχθηκε ένα τηλεφώνημα ο ατζέντης μου από τον Ν.Γαλανακόπουλο ο οποίος του ζήτησε να φέρει εμένα στην ομάδα. Του τόνισε την ιστορία της ΑΕΛ, τα μεγάλα σχέδια που είχε και για τον κόσμο. Έρχομαι εδώ υπογράφω συμβόλαιο που περιελάμβανε αυτοκίνητο, τέσσερα εισιτήρια για εμένα και την οικογένεια μου και επιπλέον τα χρήματα που προβλεπόταν σύνολο 42.000 ευρώ. Μου έδωσαν 8.000 ευρώ προκαταβολή και στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι σήμερα δεν ξαναπληρώθηκα. Τους υπόλοιπους παίκτες τους πλήρωσε κανονικά για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο εμένα όχι. Φυσικά δεν μου έδωσε ποτέ αυτοκίνητο και τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ένα μήνα πριν, περίπου στα μέσα Νοέμβρη με κάλεσε στο γραφείο του ο κ.Πλεξίδας. Κάθε μήνα έπρεπε να μου δίνει 3.000 ευρώ και μου πρότεινε να μειώσω τις αποδοχές μου στο μισό από 34.000 στις 17.000 ευρώ. Αν δεχόμουνα θα έμενα αλλιώς θα πήγαινα σπίτι μου. Εγώ απάντησα θα πάω σπίτι μου. Πιστεύω ότι η πιθανή αιτία ήταν ότι δεν έπαιξα δύο μήνες. Βέβαια, τους είχα ενημερώσει  ότι είχα πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς και είναι σοβαρό. Μου απάντησαν ότι δεν πειράζει και ισχύει κανονικά το συμβόλαιο».

Μήπως σε ήθελαν για εντυπωσιασμό;

«Πολύ πιθανόν να είναι έτσι. Δυστυχώς καταλήγω στο συμπέρασμα αυτό. Δεν υπήρχε άλλη αιτία στο συμβόλαιο μου όλα ήταν ξεκάθαρα ακόμα και το πρόβλημα που αντιμετώπιζα».

Ήσουν έτοιμος να αγωνιστείς όλο αυτό το διάστημα;

«Τώρα ήμουν έτοιμος να παίξω. Είμαι πάρα πολύ καλά στην υγεία μου και για αυτό δεν καταλαβαίνω τι έγινε. Είναι παράλογο τώρα που είμαι καλά και αγωνίζομαι να μην πληρώνομαι. Με τα μισά χρήματα του συμβολαίου μου δεν μένω. Έχω υποχρεώσεις, η οικογένεια μου ζει στο Μπέργκαμο…».

Είχες γαστρεντερίτιδα την προηγούμενη εβδομάδα;

«Όχι ήμουνα πολύ καλά στην υγεία μου».

Σου είπαν να σταματήσεις τις προπονήσεις;  

«Σταμάτησα τις προπονήσεις μετά από δικιά μου απόφαση. Οφείλω να ομολογήσω με την ομάδα, τους παίκτες και το επιτελείο είχα άριστες σχέσεις. Το πρόβλημα ήταν ο κ. Γαλανακόπουλος που δεν με σεβάστηκε. Εγώ δεν έφυγα για τον κόσμο, την ομάδα κτλ αλλά για τον Γαλανακόπουλο που με κορόιδεψε».

Τι θα σου μένει από την Λάρισα;

«Μου άρεσε η πόλη και ο κόσμος. Η πόλη διαθέτει μορφωμένους και καλλιεργημένους ανθρώπους και είναι σημαντικό που πέρασα καλά. Αν δεν υπήρχε Γαλανακόπουλος και υπήρχε μόνο ΑΕΛ θα έμενα. Ήταν μεγάλη προσβολή αυτό που μου έκανε ο Γαλανακόπουλος. Δεν με σεβάστηκε και με προσέβαλε πολύ με ότι έκανε».

Είχες έρθει στον Ατρόμητο πριν τρία χρόνια για δοκιμή;

«Πριν από τρία χρόνια όντως είχα έρθει στο Καρπενήσι για δοκιμή στον Ατρόμητο. Το κλίμα δεν μου άρεσε καθόλου και γύρισα πίσω στην Ιταλία. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν πάω κάπου μόνο για τα χρήματα αλλά και για το κλίμα που θα συναντήσω».

Έχεις δεχθεί προτάσεις τώρα που έφυγες από την ομάδα;

«Μέχρι τώρα όχι, τώρα έλυσα το συμβόλαιο μου και από εδώ και πέρα ο ατζέντης αναλαμβάνει δουλειά».

Με ποιους παίκτες συνεργάστηκες στην καριέρα σου;

«Με τον Χάμσινγκ, Λαβέτσι κτλ. Αυτό που έχει μείνει φυσικά ήταν σε ηλικία 17 ετών όταν αγωνίστηκα για πρώτη φορά επαγγελματικά στο Αταλάντα – Φιορεντίνα».

Θα ήθελες να ξανάρθεις;

«Θα ξαναερχόμουνα. Λυπάμαι που εγκαταλείπω την ομάδα. Είχα πάντα πρόβλημα με τον Γαλανακόπουλο γιατί δεν σήκωνε τα τηλέφωνα ποτέ. Θα μπορούσε η επούλωση του τραύματος στους προσαγωγούς να γινόταν πιο νωρίς δεν είχα όμως κανέναν να με βοηθήσει. Με τα πόδια πηγαινοερχόμουνα στον γιατρό και τον φυσικοθεραπευτή. Κάποιες φορές με εξυπηρετούσαν οι συμπαίκτες μου και ο γεν.αρχηγός αλλά μετά από κάποιο σημείο ντρέπεσαι να το ζητάς».

Η άποψη σου για το προπονητήριο;

«Αυτόν τον χρόνο δεν υπάρχει τίποτα. Μόνο το όνομα. Δεν υπάρχουν χώροι για προπόνηση που να είναι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχουν ιατρικά μηχανήματα για θεραπείες και γυμναστική, ιατρική ανεπαρκή υποστήριξη κ.α. Για όλα αυτά έπρεπε να ενημερωθεί ο Γαλανακόπουλος που όμως δεν απαντούσε ποτέ στα τηλέφωνα. Πρέπει να χειροκροτήσουμε τους παίκτες της ΑΕΛ και όχι τη διοίκηση, διότι χωρίς να έχουν τίποτα κερδίζουν και είναι στην πρώτη θέση».