Βαθμολογία

Με την brazuca ο β' γύρος της Super League

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League: Η adidas brazuca, η επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 της FIFA, θα είναι η επίσημη μπάλα για το 2ο γύρο του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2013-14. H ειδική έκδοση της brazuca για τη Super League φέρει το λογότυπό της και θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στους αγωνιστικούς χώρους τη 18η αγωνιστική στις 04/01/14. Όλες οι ομάδες άρχισαν να παραλαμβάνουν από την adidas τη νέα μπάλα, αμέσως μετά την επίσημη παρουσίασή της, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να εξοικειωθούν με αυτήν πριν την έναρξη του 2ου γύρου του Πρωταθλήματος.

Η brazuca πήρε το όνομά της τον Σεπτέμβριο του 2012 μετά από ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φίλαθλοι του ποδοσφαίρου. Η λέξη “brazuca” στην τοπική ορολογία σημαίνει «βραζιλιάνικος» και χρησιμοποιείται για να περιγράψει το βραζιλιάνικο τρόπο ζωής. Τα χρώματα της μπάλας και ο σχεδιασμός με τις «κορδέλες» συμβολίζουν τα παραδοσιακά πολύχρωμα βραχιόλια ευχών της χώρας (fita do Senhor do Bonfim da Bahia) και αντικατοπτρίζουν το γεμάτο ζωντάνια και χαρούμενο τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο οι Βραζιλιάνοι.

Για 2,5 χρόνια η brazuca δοκιμάστηκε από 600 κορυφαίους παίκτες και 30 ομάδες σε 10 χώρες από 3 ηπείρους, γεγονός που την αναδεικνύει ως την πιο δοκιμασμένη μπάλα της adidas και επιβεβαιώνει την καταλληλότητα της σε όλες τις συνθήκες. Ομάδες όπως η AC Milan, Bayern Munich, Palmeiras και Fluminese, καθώς και παίκτες όπως οι Leo Messi, Iker Casillas, Bastian Schweinsteiger και Zinedine Zidane, συμμετείχαν στις δοκιμές της μπάλας. Η μπάλα έχει ήδη δοκιμαστεί με διαφορετικό σχέδιο σε επίσημους αγώνες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-20 της FIFA, καθώς και στο φιλικό αγώνα μεταξύ Σουηδίας και Αργεντινής, τον Φεβρουάριο του 2013.

Η τεχνολογία της brazuca βασίζεται σε αυτήν της Tango 12 (UEFA Euro 2012), της Cafusa (FIFA Confederations Cup 2013) και της δημοφιλούς επίσημης μπάλας του UEFA Champions League. Επιπλέον, η νέα κατασκευαστική καινοτομία των έξι συμμετρικών πάνελ της μπάλας, καθώς και η διαφορετική δομή της επιφάνειάς της, της προσφέρουν βελτιωμένη υφή, πρόσφυση, σταθερότητα και αεροδυναμική στο γήπεδο. Η brazuca έχει ελεγχθεί διεξοδικά προκειμένου να ανταποκρίνεται και να ξεπερνά όλες τις προδιαγραφές της FIFA για τις επίσημες μπάλες των διοργανώσεών της και να εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση σε όλες τις συνθήκες.

Ο γενικός διευθυντής της Super League Μιχάλης Αναγνώστου δήλωσε: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Super League ΟΠΑΠ και κυρίως οι Έλληνες διεθνείς θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με την adidas brazuca, την επίσημη μπάλα του Μουντιάλ της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Δεδομένου ότι η adidas brazuca είναι αποτέλεσμα πολλών δοκιμών σε κορυφαίο επίπεδο, είμαστε σίγουροι ότι και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League θα μείνουν και εκείνοι ικανοποιημένοι από την κορυφαία ποιότητά της».

Από την πλευρά της η διευθύντρια Marketing της adidas ΝΑ Ευρώπης, Μαριάννα Ρεμπάπη, δήλωσε: «Η επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 της FIFA είναι η καλύτερη μπάλα που κατασκεύασε ποτέ η adidas και είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ 2013-14 θα διεξαχθεί με αυτήν. Η brazuca είναι η πιο δοκιμασμένη μπάλα της adidas, γεγονός που εγγυάται την κορυφαία ποιότητά της. Η συνεργασία μας με τη Super League, που συνεχίζεται και τη σαιζόν 2013-2014, είναι απόδειξη πως βρισκόμαστε πάντα κοντά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».