Βαθμολογία

«Για μένα χειραγωγούνται αγώνες στη Σούπερ Λίγκα»

Ο Απόλλων αντιμετωπίζει την Κυριακή (8/12) τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Σταμάτης Βελλής κλήθηκε να μιλήσει στο Αθλητικό Metropolis για το ματς αυτό. Μόνο που η κουβέντα πήγε και στο θέμα της πιθανής χειραγώγησης αγώνων της Σούπερ Λίγκας, με αφορμή σχετικά σενάρια που προέκυψαν και για το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ και αυτά που είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Και αυτό διότι εξέφρασε την προσωπική άποψη πως υπάρχει χειραγώγηση αγώνα στο πρωτάθλημα, ενώ «αποκάλυψε» ότι έφτασαν... στα αυτιά του πληροφορίες πως το ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ θα «βγει» ύποπτο μετά το τέλος του!

«Άνθρωποι που γνωρίζω και ασχολούνται με το στοίχημα μου είπαν μετά το ματς ότι θα βγει ύποπτος. Κατά τη γνώμη μου χειραγώγηση αγώνων συμβαίνει στην Σούπερ Λίγκα, και θεωρώ ότι το ίδιο πιστεύει και η πλειοψηφία όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Τώρα αν αυτό γίνεται για βαθμολογικά οφέλη ή για στοιχηματικούς λόγους δεν το ξέρω. Πρέπει να επιλαμβάνεται η αθλητική δικαιοσύνη και να υπάρχουν τιμωρίες ακόμη και με ενδείξεις. Άλλο η αθλητική δικαιοσύνη και άλλο η ποινική στην οποία χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία. Θυμάστε τί έγινε με τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Μέταλιστ και τον αποκλεισμό τους από την ΟΥΕΦΑ. Αν το πάμε στο ποινικό δεν θα αποδειχθεί ποτέ τίποτα. Έρχονται χαρτιά σχεδόν ένα την εβδομάδα από την ΟΥΕΦΑ. Δε νομίζω ότι η ΟΥΕΦΑ θέλει να δυσφημήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλλον κάτι δεν έγινε σωστά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορθώς η ΟΥΕΦΑ ανησυχεί και πιθανώς να έχει την ίδια άποψη με μένα», τόνισε ο Σταμάτης Βελλής για να προσθέσει σχετικά με το γιατί παραμένει ο ίδιος στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφού έχει αυτή την άποψη:

«Και τί να κάνω; Να φύγω; Και πέρσι στη Β’ Εθνική το ίδιο συνέβαινε, όμως, εμείς πήγαμε όπως πήγαμε και τα καταφέραμε. Μπορεί κάποια στιγμή να φτάσουμε στο αμήν και να φύγουμε. Δεν το ξέρω. Μέχρι στιγμής το παλεύουμε. Το ότι το παλεύουμε δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε κιόλας. Δεν το λέω σαν δικαιολογία επειδή δεν πάμε καλά. Η ομάδα μας είναι στη θέση που της αρμόζει και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την βελτιώσουμε.

Το θέμα είναι ότι μετά από αυτές τις τοποθετήσεις θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Σταμάτης Βελλής θα κληθεί από την αθλητική δικαιοσύνη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

«Είμαστε το αουτσάιντερ»

Από εκεί και πέρα, ο διοικητικός ηγέτης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» μίλησε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και το αν θα βρεθεί και ο ίδιος στην Τούμπα, λέγοντας:

«Είναι δεδομένη η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ, αντιμετωπίζουμε μια καλύτερη ομάδα και θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό. Δεν έχω λόγο να μην έρθω αν και δεν θεωρώ την Τούμπα μια από τις πιο άνετες έδρες. Δεν φοβάμαι για την σωματική μου ακεραιότητα, αν συνέβαινε αυτό δεν θα ερχόμουν. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως σε άλλες έδρες αισθάνομαι πιο άνετα».

«Με εξέπληξε η στάση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού»

Ο μεγαλομέτοχος της «κυανόλευκης» ΠΑΕ αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας και στη στάση που κρατούν ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

«Η μόνη ομάδα που στη συνεδρίαση της Λίγκας είπε όχι στην συγκεκριμένη διάταξη ήταν ο Απόλλων. Η στάση του ΠΑΟΚ ήταν ήξεις αφήξεις και ο Παναθηναϊκός ήταν απών. Κωλοτούμπα δεν θα κάνουμε, το αιτιολογήσαμε γιατί δεν είναι σωστή αυτή η ρύθμιση και δεν είμαστε στο άρμα κανενός. Ο, τι θεωρούμε σωστό θα το επικροτούμε και το αντίθετο. Συν τοις άλλοις η απόφαση αυτή παραβιάζει και το καταστατικό της Σούπερ Λίγκας. Με εξέπληξε η στάση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, γιατί δεν ψήφισαν καθαρά “όχι”. Δεν είμαι οπαδός της προσφυγής στα δικαστήρια παρά μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος και θίγεται το ποδόσφαιρο. Εμείς θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο και γι’ αυτό δεν προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Από την άλλη, και ο Άρης προσέφυγε στο άρθρο 99 και κανένας δεν κινήθηκε εναντίον του. Και με τον ΟΦΗ συνέβη το ίδιο και δεν έγινε κάτι. Στα δικά μου μάτια ακούγεται επιλεκτική αυτή η πολιτική. Σήμερα περιμένω να μάθω το γιατί συμβαίνει αυτό. Παράλληλα, θεωρώ ότι ο νόμος είναι φωτογραφικός για μια ομάδα και έναν σταθμό, γι’ αυτό ψήφισα εναντίον του. Η πολιτική που ακολουθείται από τον σταθμό δεν με εκπροσωπεί, με βρίσκει αντίθετο. Από το σημείο αυτό, όμως, μέχρι να φτάνω να νομοθετώ ειδικά γι’ αυτό το λόγο υπάρχει μεγάλη απόσταση», ήταν τα λόγια του Σταμάτη Βελλή, ο οποίος συμπλήρωσε σχετικά με το αν θεωρεί πως υπάρχει «μέτωπο» Σαββίδη - Αλαφούζου εναντίον του Μαρινάκη:

«Δεν το βλέπω αυτό, ούτε μου έχει κοινοποιηθεί κάτι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Μπορεί απλά να μην το ξέρω. Δεν θα με εκπλήξει να υπάρχει κιόλας. Είναι θεμιτό να συμβαίνει αυτό, αρκεί να λειτουργούμε όλοι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας».

Πηγή: a-sports.gr