Βαθμολογία

Ενοχοι Μ. Ψωμιάδης και Θ. Μητρόπουλος

Ενοχοι κρίθηκαν οι Μάκης Ψωμιάδης και Θωμάς Μητρόπουλος από το δικαστήριο, για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Πέρα από τους Ψωμιάδη και Μητρόπουλο, ένοχοι κρίθηκαν και οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Διονύσης Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης.

Αθώοι λόγω αμφιβολιών είναι οι υπόλοιποι από τους 11 κατηγορούμενους, οι οποίοι είναι οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης και Γιάννης Παπακώστας. Η διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου να βγουν οι ποινές για τους ένοχους.

Μετά την ανάγνωση της απόφασης για τους κατηγορούμενους, η εισαγγελέας της Εδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, πρότεινε οι πέντε καταδικασθέντες, με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να προβάλουν τα αιτήματά τους για την έκταση των ποινών και για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η κ. Σακελλαροπούλου πρότεινε τους πέντε καταδικασθέντες για τα εξής αδικήματα:

Μάκης Ψωμιάδης: α) απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος κατά επάγγελμα και κατά συνήθεια, β) δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για τους Αγώνες Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας.

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: α) δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση β) παράνομο στοιχηματισμό

Θωμάς Μητρόπουλος: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Διονύσης Κωτούλας: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Περικλής Αμανατίδης: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση

Παράλληλα, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν να υπολογιστεί στην όποια απόφαση λάβει το Δικαστήριο για την ποινή τους τον πρότερο έντιμο βίο και τις κινήσεις τους μετά την γνωστοποίηση των κατηγοριών τους.

Η εισαγγελέας ζήτησε να μην υπολογιστεί κάτι τέτοιο για τους καταδικασθέντες, εκτός από τους κ.κ. Κωτούλα και Αμανατίδης.

Οι προτάσεις της εισαγγελέως

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μάκη Ψωμιάδη είναι κάθειρξη 5 ετών για εκβίαση, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 1 έτους, 10.000 ευρω για δωροληψία

Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροληψία, φυλάκιση 2 ετών για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία.

Για τους Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη: Φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία.

Πηγή: sport.gr