Βαθμολογία

ΕΑΛ από τα παλιά…

Μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν ξύπνησαν χθες στο κλειστό της Νεάπολης για την ΕΑΛ. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Λάρισας θύμισε την καλή ομάδα των μέσων της περασμένης δεκαετίας όταν και πήρε την άνοδο για την Α1 Εθνική κατηγορία με προπονητή τον Αποστόλη Οικονόμου. Τώρα όμως έχοντας στον τιμόνι τον Πέτρο Πνάκα οι «κυανέρυθρες» μετράνε έξι νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και είναι πρώτες στο βαθμολογικό πίνακα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Χθες στον εξ αναβολής αγώνα για την πρώτη αγωνιστική η ΕΑΛ κέρδισε τους πολύ μαχητικούς Τράχωνες με 3-1 σετ και ετοιμάζεται για ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι. Μετράει αντίστροφα για το λαρισινό ντέρμπι (Σάββατο στις 18.00 στο κλειστό της Νεάπολης) με το συμπολίτη Φιλαθλητικό και σίγουρα θα είναι ένα ματς που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των φίλων του αθλήματος.

Η ΕΑΛ χθες είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ σκληρή ομάδα με αξιόλογες παίκτριες (ανάμεσά τους και η Λαρισαία, Μαρίνα Αργυροπούλου που έπαιζε επί σειρά ετών στο Φιλαθλητικό). Στο πρώτο σετ οι Λαρισαίες μπήκαν πολύ δυνατά και με ένα σερί 10-1 ήθελαν να δείξουν πιο είναι το αφεντικό. Έτσι το πρώτο σετ το πήραν χωρίς μεγάλη δυσκολία. Στο δεύτερο οι Τράχωνες ανέβασαν την επίδοσή τους και κατάφεραν να ανησυχήσουν την Λάρισα μέχρι και το τέλος. Στο τρίτο σετ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ενώ η ΕΑΛ είχε το προβάδισμα μέχρι το 18 από εκεί και μετά οι Τράχωνες με καλή άμυνα έκαναν την ανατροπή και μείωσαν δίκαια σε 2-1. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ η διαφορά ήταν πολύ μικρή με την ΕΑΛ να έχει το προβάδισμα. Οι Τράχωνες βρήκαν το σθένος να ξαναβρεθούν μπροστά με 16-19 αλλά η ΕΑΛ το «ξαναγύρισε». Στους τελευταίους πόντους τα σερβίς της Πηνελόπης Παπαστεργίου ήταν αυτά που έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

Γενικά χθες η ΕΑΛ είχε πολύ καλή διάθεση. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελίνα Κουτσογιάννη αν και τραυματίας (τράβηγμα στους προσαγωγούς) ζήτησε να παίξει και το έκανε. Πολύ καλά τα πήγε η νεαρή Ζωή Γεροκώστα ενώ το στην υποδοχή η Καματσέλου έκανε εξαιρετικό ματς.

Βούτυρο στο ψωμί της ήταν για την έμπειρη Εύη Λίτσιου οι περισσότερες χθεσινές φάσεις ενώ η Όλγα Τουσιούδη αν και είχε μια μικρή αδιαθεσία έσφιξε τα δόντια και έδωσε πραγματικά το σύνθημα της νίκης. Καμία δεν υστέρησε με τον προπονητή Πέτρο Πνάκα και τον συνεργάτη του Σωκράτη Παπαστεργίου να τρίβουν τα χέρια τους ενόψει του ντέρμπι (στην κερκίδα είδαμε και τον προπονητή του Φιλαθλητικού, Λάμπρο Πράππα)...

ΤΑ ΣΕΤ: 25-17, 25-22, 20-25, 25-21.

ΕΑΛ: Τουσιούδη, Καματσέλου, Κουτσογιάννη, Λίτσιου, Νατσίδου, Παπαστεργίου, Γεροκώστα, Μπέη, Τάση Γ., Τάση Β., Κοντονάσιου, Δούρου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΑΛ 17

ΓΣ Ηλιούπολης 17

ΑΟ Τραχώνων 10

ΓΣ Πετρούπολης 9

ΑΣΠ Απόλλων 7

ΑΣ Ασκληπιός 5

Φιλαθλητικός 4

Ζηρίνειος ΑΟΝ 4

ΑΟ Ακρίτας 3

Ένωση Βύρωνα 3

ΑΣ Νηρέας 2

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ – ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Σάβ.30/11/2013

Νεάπολης Λαρ. 18.00 Φιλαθλητικός-ΕΑΛ, Χαρδαλίδης-Γρουσόπουλος

Απόλλωνος 19.00 ΑΣΠ Απόλλων - ΓΣ Πετρούπολης, Γκόλφης-Γκολφινόπουλος

Παραλίας 20.00 ΑΟ Ακρίτας - ΑΣ Νηρέας, Σαραβελάκης-Γιαννακάκος

Βύρωνα 19.00 Ένωση Βύρωνα - ΑΟ Τραχώνων, Γεμενής-Κωνσταντινόπουλος

Κυρ.1/12/2013

Ζηρινείου 18.30 Ζηρίνειος ΑΟΝ - ΓΣ Ηλιούπολης, Τσάκας-Τριανταφυλλόπουλος

ΔΗΛΩΣΕ Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΑΛ, ΟΛΓΑ ΤΟΥΣΙΟΥΔΗ

«Είμαστε μια πλήρης ομάδα...»

Με χαμόγελα και ευχάριστη διάθεση - μετά από έξι νίκες είναι απολύτως φυσιολογικό- έφυγαν οι παίκτριες της ΕΑΛ από το γήπεδο. Μια εξ αυτών η αρχηγός Όλγα Τουσιούδη αφιέρωσε λίγα λεπτά για να μιλήσει στην «Ε» λέγοντας τα εξής: «Είμαστε μια πλήρης ομάδα και εκεί αντιμετωπίζουνε πρόβλημα οι αντίπαλοι. Το ματς θεωρώ πως κρίθηκε στην ταχύτητα. Οι αντίπαλοι είχαν τα ύψη αλλά εμείς είχαμε καλή υποδοχή και καλή δημιουργία του παιχνιδιού μας. Πιέσαμε και στην αρχή στο σέρβις και γενικά πιστεύω πως εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας».

* Έρχεται και το ντέρμπι τώρα. Έχει ιδιαιτερότητες;

- Σαφώς και έχει. Όλοι γνωρίζουμε όλους. Αυτό θα είναι ένα έντονο ματς. Ο Φιλαθλητικός είναι γρήγορη ομάδα και θα πρέπει να πιεστούμε πολύ για να το πάρουμε. Όποιος τα πάει καλά στο σερβίς και στην υποδοχή θα έχει ελπίδες. Αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει.

* Συζητάτε στα αποδυτήρια για την άνοδο;

- Δεν ξεκινήσαμε με αυτοσκοπό την άνοδο. Ξεκινήμασε με στόχο το... γιατί όχι. Πάμε γιατί το αγαπάμε και όχι γιατί μας υποχρεώνουν να το κάνουμε. Είμαστε μια παρέα...

Του Κ. Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία