Βαθμολογία

Στάθης Χριστιανίδης: «Θέλω να νιώθω χρήσιμος στον Αετό»

Ο Στάθης Χριστιανίδης, είναι ένας ποδοσφαιριστής, που το όνομα του λέει πολλά σε όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας. Καλός με την μπάλα στα πόδια και σε όποια ομάδα και να παίζει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διακριθεί και θα ξεχωρίσει.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Τον γνωρίσαμε από την Τσαριτσάνη, ενώ είχε πέρασμα και από Λαρισαϊκό. Τα τελευταία δύο χρόνια, αγωνίζεται στον Αετό Μακρυχωρίου, με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας, που αγωνίζεται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία του Νομού μας. Το athleticlarissa, συνάντησε τον Στάθη και μίλησε μαζί του, σχετικά με ζητήματα που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Αρχικά, θα μπορούσες να μας πεις από ποια ομάδα ξεκίνησες το ποδόσφαιρο, σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί και τις εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής;

«Το ποδόσφαιρο, το ξεκίνησα από την Θεσσαλονίκη, όπου έμενα με τους γονείς μου. Έπαιξα αρκετά χρόνια στην δεύτερη ομάδα του Αγροτικού Αστέρα. Έπειτα, έφυγα και ήρθα στην Λάρισα, όπου έπαιξα στον Απόλλωνα Λάρισας για έναν χρόνο. Στην συνέχεια, επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Χαλκιδική, όπου έπαιξα στην Καλλικράτεια, που ήταν ομάδα Δ’ Εθνικής. Εκεί είχαμε κάνει μια καλή χρονιά, είχαμε πάρει το Κύπελλο, θέλαμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα, αλλά βγήκαμε δεύτεροι. Την επόμενη χρονιά, ήρθα και πάλι στην Λάρισα, όπου αγωνίστηκα με τα χρώματα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, την χρονιά που η ομάδα βγήκε στην Γ’ Εθνική. Για μένα ήταν μια πολύ καλή χρονιά, από τις καλύτερες θα έλεγα. Έζησα ωραία πράματα. Την επόμενη χρονιά, πήγα στον Λαρισαϊκό, όπου είχα προπονητή τον Γιώργο Λιάπη, τον οποίο και ακολούθησα στο Μακρυχώρι, όταν έφυγε από τον Λαρισαϊκό. Φέτος, είμαι δεύτερη χρονιά στον Αετό. Την έχω αγαπήσει την ομάδα, έχει γίνει δεύτερο σπίτι μου. Το κλίμα είναι καταπληκτικό, είμαστε όλοι φίλοι».

Προσωπικός σου στόχος ποιος είναι; Τι περιμένεις από το ποδόσφαιρο;

«Στόχος μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Μου αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο, μου αρέσει η δουλειά και μπορώ να περιμένω ότι προκύψει. Θέλω να δουλεύω στην προπόνηση και ότι καλύτερο προκύψει δεκτό. Θέλω πάνω από όλα φέτος, να βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει τους στόχους της. Πιστεύω ότι έτσι θα βοηθηθώ κι εγώ. Από εκεί και πέρα, χρόνο με τον χρόνο θα δείξει. Δεν κάνω μακρινά σχέδια. Θέλω να νιώθω χρήσιμος στον Αετό, να νιώθω ότι βοηθάω, γιατί αυτό με ικανοποιεί κι εμένα».

Τι στόχο έχετε βάλει στον Αετό Μακρυχωρίου, από την αρχή της σεζόν;

«Πιστεύω ότι φέτος, έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από το καλοκαίρι, κάτι που δεν είχε γίνει πέρυσι. Έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια, από κάποιους ανθρώπους, που πρώτη φορά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Έχει έρθει ένας καλός προπονητής, που έχει ένα πλάνο, έχει πράματα να δείξει στους ποδοσφαιριστές. Ο στόχος της ομάδας, είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αυτό ζητάει και ο προπονητής. Πιστεύω ότι αυτό γίνεται και ότι παίζουμε καλά μέσα στο γήπεδο. Παίζουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δεν περιμένουμε τον αντίπαλο για να βγάλουμε αντεπιθέσεις, ούτε κλεινόμαστε πίσω. Αυτό ζητάει ο προπονητής μας και αυτό κάνουμε. Μέχρι στιγμής, μαζέψαμε κάποιους βαθμούς, πήγαμε καλά, είχαμε εφτά παιχνίδια και έξι θετικά αποτελέσματα. Μόνο μια φορά ηττηθήκαμε από τα Φάρσαλα. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία».

Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Το κλίμα σε γενικές γραμμές είναι πάρα πολύ καλό. Είναι καταπληκτικό και δύσκολα το βρίσκεις σε ομάδες. Είμαστε πολύ φίλοι με τους συμπαίκτες μου και πολύ δεμένοι. Με την διοίκηση τα βρίσκουμε σε όλα τα θέματα και είναι πολύ κοντά μας οι άνθρωποι, για ότι χρειαστούμε. Έχουν κι αυτοί το άγχος του ποδοσφαιριστή, γιατί κι αυτοί πέρυσι ποδοσφαιριστές ήταν. Εντάξει, λάθη συμβαίνουν παντού, άνθρωποι είμαστε. Σίγουρα θα γίνει κάποιο λάθος, αλλά το θέμα είναι να αναγνωρίζεται και να αντιμετωπίζεται άμεσα. Με τον προπονητή υπάρχει πολύ καλό κλίμα και είμαστε όλοι δεμένοι. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Ο Αετός, ήταν πάντα μια ομάδα, μια οικογένεια κάτι που γίνεται και φέτος. Αυτό είναι και το θετικό».

Μπορείς να κάνεις μια σύγκριση σχετικά τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης σε σχέση με αυτά της Λάρισας;

«Νομίζω ότι η Λάρισα, δεν έχει να ζηλέψει κάτι. Το λαρισαϊκό ποδόσφαιρο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από την Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπολείπεται σε τίποτα. Οικονομικά οι ομάδες δεν είναι μακριά. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές στο τοπικό της Λάρισας και έχουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Αυτό φαίνεται και από τις ομάδες του Νομού στην Γ’ Εθνική. Γίνεται καλή προσπάθεια εδώ και υπάρχει σοβαρότητα. Πιστεύω ότι είναι το ίδιο και αν υπάρχουν διαφορές, είναι πολύ μικρές. Ίσα ίσα, εδώ στην Λάρισα, υπάρχουν ιστορικές ομάδες, που και έδρα έχουν αλλά και κόσμο, κάτι που στην Θεσσαλονίκη δεν γίνεται. Στην Θεσσαλονίκη, υπάρχουν μόνο Δήμοι, επομένως δεν υπάρχει αυτήν η δίψα και η τρέλα του κόσμου για την ομάδα. Τα γήπεδα στην Θεσσαλονίκη είναι άδεια».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ; Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα;

«Φέτος, νομίζω ότι το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, είναι πολύ δυνατό σε σχέσεις με άλλα χρόνια. Οι καταστάσεις, έχουν οδηγήσει ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στον τόπο που ξεκίνησαν, στα χωριά τους και να δυναμώσουν τις ομάδες τους. Οικονομική δυνατότητα δεν υπάρχει, ώστε να παν μακριά για να παίξουν, επομένως οι ποδοσφαιριστές έχουν στραφεί στον τόπο καταγωγής τους, στις ρίζες τους κι έχουν δυναμώσει πάρα πολύ οι ομάδες. Για αυτό στην βαθμολογία, όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ κοντά. Δύο θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα, τα αλλάζουν όλα. Από τις ομάδες που έχω παίξει ως αντίπαλος, έχω ξεχωρίσει την Γιάννουλη, που είναι πολύ επιθετική ομάδα και έχει πολλούς τρόπους για να πετύχει γκολ. Επίσης, μου άρεσε και ο Φαλανιακός, για τον ακριβώς αντίθετο λόγο, επειδή είναι πολύ αμυντική ομάδα, με εμπειρία και ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα».

Η ομάδα του Μακρυχωρίου, πέρυσι έπαιζε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για την σωτηρία της. Φέτος, βλέπουμε πως ξεκίνησε καλά και όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει πρόβλημα. Τι πιστεύεις ότι έκανε την διαφορά φέτος;

«Η διαφορά, ήρθε από το καλοκαίρι, με την προετοιμασία. Από διοικητικά θέματα και από την ηρεμία που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές για να μπορούν να προσφέρουν πράματα. Είναι καθαρά εσωτερικό θέμα της ομάδας. Και πέρυσι, είχαμε καλό κλίμα και καλό υλικό, αλλά δεν μας έβγαιναν τα αποτελέσματα και όλα αυτά, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι δεν υπήρχε ποτέ ηρεμία στην ομάδα, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Φέτος, οι ποδοσφαιριστές έχουν αυτά που θέλουν για να παίξουν ποδόσφαιρο, υπάρχει διοικητική ηρεμία, έχουμε έναν καλό προπονητή, υπάρχει χώρος για να αναπνεύσουν οι ποδοσφαιριστές και να κάνουν αυτά που θέλουν. Δεν υπάρχει το άγχος που είχαμε πέρυσι. Φέτος, είμαστε ήρεμοι και έχουμε μια διοίκηση που τα θέλω μας τα κάνει πρέπει. Αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Υπάρχει όρεξη και κέφι για δουλειά. Είχαμε καλό προπονητή και πέρυσι, τον κύριο Λιάπη, που τον έχω σε εκτίμηση, αλλά είχαμε άλλα θέματα με τα οποία ήμασταν απασχολημένοι. Ελπίζω φέτος, να μην δημιουργηθεί κάτι τέτοιο, γιατί είναι κρίμα μιας και παλέψαμε πολύ για να το φτιάξουμε όλο αυτό φέτος».

Έχεις εικόνα από τις ομάδες του Νομού Λάρισας στην Γ’ Εθνική;

«Φυσικά, παρακολουθώ το πρωτάθλημα αυτό. Έχω ξεχωρίσει τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, όπου έχω παίξει κατά το παρελθόν. Ξέρω πως δουλεύουν και τι δουλειά κάνουν. Το δείχνει άλλωστε και η πορεία της στο πρωτάθλημα, πάει πολύ καλά η ομάδα, μακάρι να συνεχίσει έτσι. Όσον αφορά τις άλλες ομάδες, εύχομαι να εκπληρώσουν τους στόχους τους, να υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και να παραμείνουν στην κατηγορία».

Θα μας κάνεις ένα σχόλιο για την ΑΕΛ;

«Ελπίζω, να ξαναγίνει η ΑΕΛ που όλοι γνωρίσαμε, με τους τίτλους και τις εξόδους στην Ευρώπη. Όλες αυτές οι μεγάλες στιγμές που έζησε ο κόσμος της Λάρισας, ελπίζω να ξαναέρθουν. Είναι πολύ κρίμα, όταν υπάρχει τέτοια πόλη, τέτοιος κόσμος, τόσο πολύ δεμένος με την ομάδα και τέτοιο γήπεδο, που υπάρχει και δεν εκμεταλλεύεται, η ομάδα να βρίσκεται στην Γ’ Εθνική. Κάποιες ομάδες δεν έχουν ούτε τα μισά από αυτά που έχει η ΑΕΛ και βρίσκονται πολύ πιο ψηλά. Είναι κρίμα για την ΑΕΛ».

Είναι θετικό ή αρνητικό το ότι καταργήθηκε η Δ’ Εθνική και έχουμε πλέον την Γ’ Εθνική, που είναι ερασιτεχνική κατηγορία;

«Νομίζω, ότι αυτό έχει και τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία. Με τις αποστάσεις δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται, μιας και τα έξοδα πλέον θα είναι περισσότερα λόγω των μετακινήσεων. Από εκεί και πέρα όμως, πιστεύω ότι η Γ’ Εθνική σου δίνει την δυνατότητα από το ερασιτεχνικό, να κάνεις το επόμενο βήμα που είναι η Β’ Εθνική, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο όταν υπήρχε η Δ’ Εθνική. Τώρα, νομίζω ότι μπορούν να δοθούν ευκαιρίες από τα σωματεία που είναι στην Γ’ Εθνική και σε νέα παιδιά, ώστε να κάνουν κι αυτοί ένα βήμα παραπάνω».

Ποιο είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Πιστεύω ότι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει πέσει κατακόρυφα. Όσοι ποδοσφαιριστές θέλουν να κάνουν κάτι στην καριέρα τους, φεύγουν πλέον στο εξωτερικό. Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα, πάντα υπήρχε, κάτι που το αποδεικνύει και η πορεία της Εθνικής μας. Βγαίνουν συνεχώς και νέοι ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν όμως οι δυνατότητες και οι υποδομές αυτοί ποδοσφαιριστές να στηριχτούν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι κάποια στιγμή, να αλλάξει όλο αυτό, γιατί είναι κρίμα».

Από ποια ομάδα, από όσες έχεις αγωνιστεί, είχες τις καλύτερες εντυπώσεις;

«Σε όποια ομάδα και να έχω αγωνιστεί, έχω πολύ καλές εντυπώσεις. Δένομαι πολύ με τις ομάδες που πάω. Στον Αετό, έχω ζήσει κάποιες πολύ ωραίες στιγμές. Έχω δεθεί με την ομάδα. Στον Λαρισαϊκό, είχαμε κάνει έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο με τον κύριο Λιάπη, πηγαίναμε πάρα πολύ καλά. Και από την Τσαριτσάνη έχω καλές αναμνήσεις, τότε που είχαμε ανέβει κατηγορία. Με την Καλλικράτεια, είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο και τερματίσαμε στην δεύτερη θέση. Σε όποια ομάδα και να έχω πάει, κρατάω μόνο τα καλά και πάντα δένομαι με αυτές».

Από ποιον προπονητή από όσους έχεις συνεργαστεί έχεις τις καλύτερες εντυπώσεις;    

«Μου άρεσε υπερβολικά η συνεργασία μου με τον κύριο Λιάπη. Είχα δεθεί πραγματικά μαζί του. Είναι άνθρωπος και προπονητής ο οποίος θα σε κάνει να παίξεις για αυτόν. Νοιάζεται για τον ποδοσφαιριστή. Ανεβάζει πολύ την ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή. Με τον κύριο Καμάκα που έχω φέτος, είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί είναι ένας προπονητής που έχει πλάνο στον τρόπο παιχνιδιού του. Καταλαβαίνω ακριβώς τις ζητάει και μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει. Επίσης, είδα πολλά πράματα από τον κύριο Αργυρούλη που τον είχα στον Απόλλων Λάρισας».

Ένα σχόλιο για την λαρισινή διαιτησία;

«Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί καλοί διαιτητές, που έχουν όρεξη να κάνουν πράματα. Πρέπει να είναι όλοι προσγειωμένοι. Βέβαια, συναντάμε και κακές διαιτησίες, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι κάτι κακοπροαίρετο».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θέλω να ευχαριστήσω το athleticlarissa για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε τόσα χρόνια. Τον Χρήστο Γκατζούλη, που είναι πολύ καλός φίλος αλλά και εσένα, για την συνέντευξη».