Βαθμολογία

Υποτπο προς χειραγώγηση το Βέροια-ΠΑΣ για την UEFA

Ως ύποπτο προς χειραγώγηση χαρακτηρίζει το παιχνίδι Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα (2-2) η UEFA, που έστειλε τον σχετικό φάκελο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ακόμα ένας φάκελος της UEFA, που έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ και αφορά ύποπτο παιχνίδι της Super League προς χειραγώγηση. Ο λόγος για το φετινό παιχνίδι Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2 και ενώ ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί με 2-0. Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή" και σύμφωνα με το δημοσίευμα η UEFA έστειλε τον σχετικό φάκελο στην ΕΠΟ. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως μέχρι τώρα η ελληνική ομοσπονδία δεν έχει παραδώσει ακόμα τον φάκελο στον εισαγγελέα, όπως συνήθιζε να κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Οι απαντήσεις της ΕΠΟ για το ύποπτο ματς

Για δημιουργία εντυπώσεων έκανε λόγο η πλευρά της Ομοσπονδίας από τη στιγμή, που βγήκε στο φως της δημοσιότητας η ύπαρξη φακέλου, που εστάλη από την UEFA σχετικά με το παιχνίδι της Super League Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Καθημερινής" το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, που ολοκληρώθηκε 2-2, χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο προς χειραγώγηση από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Η απάντηση της ΕΠΟ αναφέρει πως πως το παιχνίδι χαρακτήρισε ως "ύποπτο αποτυχημένης χειραγώγησης".
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ Ο λόγος που έγινε ντόρος είναι ότι το 2-2 ήταν το σκορ ήδη από το πρώτο ημίχρονο και βλέποντας τη συχνότητα των γκολ, αρκετός κόσμος έσπευσε να παίξει στο στοίχημα ότι θα μπουν κι άλλα. Η ασυνήθιστη κίνηση στον στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο αγώνα σήμανε συναγερμό στην UEFA, η οποία όμως ήταν ξεκάθαρη ότι δεν υπήρξε τελικά χειραγώγηση. Από την ΕΠΟ μάλιστα τονίζουν πως έστειλαν τον φάκελο τόσο σην εισαγγελέα, όσο στον υφυπουργό, αλλά και στη διοργανώτρια αρχή.