Βαθμολογία

Με το ενάμιση πόδι στην Βραζιλία!

Πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση στον δρόμο προς το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Εθνική μας ομάδα επικράτησε με 3-1 της Ρουμανίας στον πρώτο αγώνα των μπαράζ στο Καραϊσκάκη και ετοιμάζει βαλίτσες για το Ρίο!  Πρώτη νίκη της Ελλάδας επί της Ρουμανίας στο πλαίσιο προκριματικών Μουντιάλ, μετά από 3 ισοπαλίες και 3 ήττες!

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το παιχνίδι για την Εθνική μας, καθώς στο 14ο λεπτό, ο Σαλπιγγίδης έκανε το γέμισμα για τον Μήτρογλου, που έφυγε στην πλάτη της ρουμάνικης άμυνας και με ένα άγγιγμα έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Λόμποντ κάνοντας το 1-0 για την γαλανόλευκη. Ωστόσο, η χαρά μας δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 19ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για τους Ρουμάνους. Ο Τόρχε εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Καρνέζης άφησε την μπάλα να περάσει, ο Τοροσίδης έχασε τον Στάνκου, ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 1-1

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον δημιουργό του πρώτου τέρματος, τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο οποίος πετάχθηκε στην καρδιά της ρουμάνικης άμυνας και με προβολή, ύστερα από παράλληλο γύρισμα του Τοροσίδη έβαλε εκ νέου την Εθνική μας μπροστά στο σκορ κάνοντας το 2-1. Στο 67ο λεπτό, ο Σαμαράς εκτέλεσε το φάουλ, ο Κατσουράνης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Μήτρογλου να πιάνει το γυριστό, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1.

Στο 89' ο Γκέκας μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα των Ρουμάνων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Στο 91' ο Λάζαρ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την Ρουμανία με παίκτη λιγότερο, ενώ χάνει και τη ρεβάνς, όπως και οι Κατσουράνης, Μπουρτσεάνου που συμπλήρωσαν κάρτες.

Με το 3-1 η γαλανόλευκη είναι με το ενάμιση πόδι στην Βραζιλία. Υπομονή μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, όπου θα τσεκάρουμε το εισιτήριο της πρόκρισης στην ρεβάνς στο Βουκουρέστι…

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (85' Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (77' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (80' Γκέκας).

Ρουμανία (Πιτσούρκα): Λόμποντς, Ματσέλ, Γκάρντος, Γκοϊαν, Ρατς, Μπουρτσεάνου (75' Λάζαρ), Κότσις, Τόρζε (74' Γκροσάβ), Στάνκου, Τανάσε (86' Μαξίμ), Μάρικα.

Γκολ: Μήτρογλου (14', 67', Ελλάδα), Σαλπιγγίδης (20', Ελλάδα)-Στάνκου (19', Ρουμανία).

Κίτρινες κάρτες: Σιόβας (40', Ελλάδα), Κατσουράνης (62', Ελλάδα)-Μπουρτσεάνου (26', Ρουμανία), Κότσις (35', Ρουμανία), Γκοϊαν (43', Ρουμανία), Λάζαρ (87', Ρουμανία).

Κόκκινη κάρτα: Λάζαρ (91', Ρουμανία).