Βαθμολογία

Κώστας Μπούκας: «Θέλω πολύ να βγω πρώτος σκόρερ φέτος!»

Ένας από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ είναι ο επιθετικός της ΑΕΔ Νίκαιας, ο Κώστας Μπούκας. Μάλιστα έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 8 γκολ και είναι στην 3η θέση (μαζί με τον Δαλαμπύρα της Μελιβοίας) των σκόρερ.

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Ο εν λόγω παίκτης, μίλησε στο athleticlarissa.gr για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, την ομάδα του και τους στόχους που έχει φέτος, τα όνειρά του καθώς και το πώς καταφέρνει να συνδυάζει τις σπουδές με την μπάλα. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Αρχικά, μπορείς να μας μιλήσεις σχετικά με το πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο; Από ποια ομάδα έγινε η αρχή και στην συνέχεια, που έχεις αγωνιστεί;

«Τόπος κατοικίας μου είναι οι Φιλιάτες, που είναι ένα χωριό σε απόσταση περίπου δέκα λεπτών από την Ηγουμενίτσα και ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από την τοπική ομάδα, τον Άρη Φιλιατών, σε ηλικία δέκα χρονών. Αρχικά, έπαιζα στις ακαδημίες της ομάδας και στην συνέχεια, χρόνο με τον χρόνο, πήγα και στην μεγάλη ομάδα. Η ομάδα αυτήν, αγωνίζεται στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία και μάλιστα, όταν ήμουν 18 χρονών στην Γ’ Λυκείου, είχαμε πάρει το πρωτάθλημα και ανεβήκαμε στην Δ’ Εθνική, αλλά δεν πρόλαβα να παίξω στην κατηγορία, διότι τότε έφυγα λόγω σπουδών, επειδή πέρασα Πληροφορική στην Λάρισα και ήρθα εδώ. Εδώ στην Λάρισα, αρχικά πήγα στον Λαρισαϊκό όπου έπαιξα περίπου ενάμιση χρόνο και μετά πήγα στην Νίκαια στην μέση της σεζόν όπου εδραιώθηκα. Όσα χρόνια παίζω στην Νίκαια, έχω δει ότι τα πάμε πολύ καλά και πάντα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα».

Από τις ομάδες που έχεις παίξει από ποια έχεις τις καλύτερες αναμνήσεις;

«Σίγουρα από την ομάδα του χωριού μου, τον Άρη Φιλιατών, όπου έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, ειδικά την χρονιά που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, διότι είναι η ομάδα του χωριού μου και έχω πολύ καλές εντυπώσεις από εκεί. Μετά, θα έλεγα την Νίκαια, που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, τόσο όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όσο και το διοικητικό».

Μπορείς να κάνεις μια σύγκριση την μεγάλη Ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Θεσπρωτίας με την αντίστοιχη της ΕΠΣ Λάρισας;

«Οι διαφορές είναι μεγάλες σε σχέση με εδώ. Εδώ στην Λάρισα, υπάρχει μεγάλη οργάνωση και δίνουν πολύ σημασία στο ποδόσφαιρο. Εκεί τα πράγματα, είναι πιο χαλαρά και πιο ερασιτεχνικά. Για παράδειγμα, εδώ κάθε ομάδα έχει καλή προπόνηση και η διοίκηση βρίσκεται συνέχεια στο γήπεδο, είναι οργανωμένα τα πράματα από κάθε άποψη. Ίσως φταίει, το ότι εκεί δεν υπάρχουν πολλές ομάδες και πολλοί ποδοσφαιριστές».

Ποιος είναι ο στόχος της Νίκαιας για φέτος;

«Στόχος μας είναι να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και θα έλεγα ότι το καταφέρνουμε, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστιόμαστε τόσο εμείς όσο και ο προπονητής. Θέλαμε να προχωρήσουμε και στο Κύπελλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, που πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε μια από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν».

Μέχρι στιγμής, έχεις πετύχει αρκετά γκολ και βρίσκεσαι ψηλά στον πίνακα των σκόρερ. Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Θα ήθελα πολύ να βγω πρώτος σκόρερ φέτος. Από εκεί και πέρα, θέλω ότι καλύτερο τόσο για εμένα, όσο και για την ομάδα μου. Και ποιος δεν θέλει να βγει πρώτος σκόρερ; Από την στιγμή που έχω βάλει κάποια γκολ, θα προσπαθήσω όσο μπορώ, πρώτα για την ομάδα μου και έπειτα αν τα καταφέρω καλώς».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει μέχρι τώρα στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία;

«Είναι πολύ δύσκολη η ερώτηση αυτήν, γιατί σε σχέση με τα άλλα χρόνια φέτος δεν υπάρχει αυτό που λέμε αδιαφιλονίκητο φαβορί. Πέρυσι για παράδειγμα, ήταν η Τερψιθέα, πρόπερσι ήταν ο Δωτιέας Αγιάς. Φέτος, έχουμε φτάσει στην 12η αγωνιστική και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα. Για παράδειγμα εμείς που είμαστε στην πέμπτη θέση, έχουμε διαφορά από τους πρωτοπόρους μόλις τέσσερις βαθμούς. Καλό ποδόσφαιρο, έχω ακούσει ότι παίζει η Δήμητρα Γιάννουλης, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω αυτό, γιατί δεν τους αντιμετωπίσαμε ακόμα. Σίγουρα, παίζουμε εμείς και από εκεί και πέρα δεν μου έχει κάνει κάποια άλλη ομάδα εντύπωση, εκτός από τον Ηρακλή. Πιστεύω ότι χρειάζονται ακόμη βελτίωση αρκετές ομάδες. Από τα Χριστούγεννα και μετά θα ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα κάνουν την διαφορά».

Πως συνδυάζεις τις σπουδές σου, με το να παίζεις ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο;

«Είναι δύσκολο. Πρέπει να δώσω προτεραιότητα και στην σχολή μου, διότι φέτος είμαι στην τελευταία χρονιά και πρέπει να κάνω κι εκεί κάτω καλό. Όμως υπάρχει θέληση. Ποδόσφαιρο παίζω από δέκα χρονών και είναι δύσκολο να τα παρατήσω. Υπάρχει και κίνητρο για εμένα, γιατί η Νίκαια πάντα βρίσκεται μέσα στην τετράδα, ενώ και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Επομένως θέλω να συνεχίσω».

Εσένα τι σε ενδιαφέρει περισσότερο; Να τελειώσεις την σχολή σου και να εξασκήσεις αυτό που σπούδασες, ή να παίξεις ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο;

«Φυσικά και θα με ενδιέφερε μια επαγγελματική καριέρα. Και ποιον δεν τον ενδιαφέρει; Αφού όμως δεν έκανα κάτι όμως όσο ήμουν πιο μικρός, τώρα είναι πιο δύσκολο. Οπότε, θα παίξω στην Νίκαια, που πάει καλά σαν ομάδα και αν έρθει κάτι θα το κυνηγήσω».

Έχοντας δει κάποια πράματα εδώ στην Λάρισα, πιστεύεις ότι ο Νομός μας έχει ταλέντο στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και αν υπάρχει αξιοποιείται;

«Σίγουρα υπάρχει ταλέντο. Για παράδειγμα, ο Ρέντζας που ήταν παιδί που καταγόταν από την Λάρισα, δεν έκανε καριέρα εδώ όμως κάνει στον Εργοτέλη. Υπάρχουν κι άλλοι πιτσιρικάδες. Ταλέντο, σίγουρα υπάρχει, γιατί η Λάρισα είναι μεγάλη πόλη και πολλά νέα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύω ότι δεν αξιοποιείται σωστά. Βλέπετε κι εσείς, πόσοι νεαροί παίκτες υπάρχουν, αλλά φεύγουν για αλλού ή μένουν εδώ αλλά παραμένουν στάσιμοι».

Τι φταίει για αυτό;

«Πολλοί παίκτες νέοι σε ηλικία και με ταλέντο, ενώ έχουν όρεξη να μπουν και να αποδείξουν κάποια πράματα στις μεγάλες ομάδες που παν, όταν είναι να κάνουν το μπαμ, δεν τους υπολογίζουν και πολύ. Ίσως δεν τους εμπιστεύονται πολύ. Δεν δίνονται πολλές ευκαιρίες πιστεύω».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα;

«Είναι άσχημο, να βλέπεις ομάδες στην Super League που να ναι από την μέση και κάτω στην βαθμολογία και τα γήπεδα όταν παίζουν να είναι άδεια. Είναι αρκετά θλιβερό αυτό το γεγονός. Μια χώρα που το 2004 πήρε το Euro, είναι θλιβερό το επίπεδο του ποδοσφαίρου της, όχι μόνο να μην ανεβαίνει αλλά να μένει στάσιμο και σε πολλές περιπτώσεις να υποβαθμίζεται. Δεν χτυπάει σωστά αυτό, σε όποιον βρίσκεται απ’ έξω».

Παρακολουθείς ξένα πρωταθλήματα;

«Παρακολουθώ το ιταλικό πρωτάθλημα, γιατί μου αρέσει πολύ η Μίλαν αν και τώρα τελευταία δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Επίσης παρακολουθώ και Γερμανία, που υποστηρίζω την Μπάγερν. Φυσικά, μου αρέσει η Μπαρτσελόνα που παίζει ποδόσφαιρο σε άλλο επίπεδο».

Ποιον ποδοσφαιριστή θαυμάζεις;

«Μου αρέσουν πολύ ο Ρόμπεν, ο Ριμπερί και ο Τζιοβάνι. Ο Ρόμπεν μου αρέσει για το στυλ του, δεν σταματάει ποτέ. Γυρίζει, μαρκάρει, τρέχει και δημιουργεί. Κάνει τα πάντα. Ο Ριμπερί, είναι ο αγαπημένος μου παίκτης, γιατί είναι πολύ γρήγορος με την μπάλα στα πόδια και πολύ έξυπνος. Ο Τζιοβάνι ήταν παίκτης άλλου επιπέδου και πολύ μπροστά για την Ελλάδα».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το athleticlarissa και τους συντάκτες του που μου έδωσαν την ευκαιρία να πω αυτά που ήθελα και εύχομαι ότι καλύτερο για το site».