Βαθμολογία

ΕΠΟ: «Δεν έχουμε να κρύψουμε το παραμικρό»

Το Δ.Σ της ΕΠΟ, με αφορμή τον εισαγγελικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της, συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη και με ανακοίνωση της η ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, επισημαίνοντας ότι τις διαδικασίες για τον έλεγχο τις κίνησε η ίδια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τα μέλη του ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και τις έρευνες που διενεργούνται από τις εισαγγελικές αρχές.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να έρθει ο κ. Σαρρής άμεσα σε επαφή με τις αρμόδιες κρατικές αρχές και να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η ΕΠΟ επιθυμεί με αυτόν τον τρόπο:

1.Αφενός να καταστεί ξεκάθαρο και σαφές σε όλους ότι η Ομοσπονδία και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου δεν έχουν να αποκρύψουν το παραμικρό.

2.Αφετέρου να σταματήσει η επικοινωνιακή εκμετάλλευση, από συγκεκριμένα κέντρα, με τη δημιουργία διαστρεβλωμένων εντυπώσεων για θέματα στα οποία η ίδια η Ομοσπονδία ήταν αυτή που προκάλεσε πρωτογενώς τις εισαγγελικές διαδικασίες".

Εξάλλου σημειώνεται ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ, κατά της συντηρητικής κατάσχεσης που είχε καταθέσει η εταιρεία PC Systems. Αυτό σημαίνει πως η ομοσπονδία μπορεί πλέον να κινεί τον λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς, ο οποίος ήταν δεσμευμένος από την εταιρία και παράλληλα να πληρώσει: τις ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ξάνθη) στις οποίες η UEFA είχε καταθέσει χρήματα (800 χιλ. ευρώ) για τη συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, τους μισθούς των υπαλλήλων της και να λαμβάνει χρήματα από τους χορηγούς της.

Υπενθυμίζεται ότι η PC Systems που είναι η ανάδοχος εταιρεία για την "κάρτα υγείας" των ποδοσφαιριστών, είχε κάνει αίτημα για συντηρητική κατάσχεση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στις απαιτήσεις της ΕΠΟ στους χορηγούς και στον λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται στις 14 Ιανουαρίου».