Βαθμολογία

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Μανούσος

Άλλος έκανε το λάθος εις διπλούν κι άλλος την πληρώνει... Σκηνές έντονης συναισθηματικής φόρτισης εξελίχθηκαν κατά την απολογία του Γιώργου Μανούσου στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την υπόθεση ντόπινγκ στην οποία εμπλέκεται ο 25χρονος επιθετικός στο ματς Αστέρας Τρίπολης – Καλλονή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Λέσβου βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10) στον Αθλητικό Δικαστή και μη μπορώντας να συγκρατήσει το άγχος του και την άσχημη ψυχολογία του ξέσπασε σε λυγμούς τη στιγμή που πήρε τον λόγο.

«Σας ορκίζομαι στο παιδί μου που θα φέρω στον κόσμο. Είμαι 25 χρονών, δεν έχω μπλέξει ποτέ με τέτοια πράγματα. Μη μου στερείτε για ένα λάθος ότι έχω πιο ιερό και που ήθελα από μικρό παιδί...», είπε βουρκωμένος και με δυσκολία για να τον διακόψει ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής, Χαρίλαος Κλουκίνας, ο οποίος του είπε ότι σέβεται τη φόρτισή του, αλλά τον παρακάλεσε να μην ορκίζεται.

Επί της ουσίας, πάντως, η ακροαματική διαδικασία έδειξε από τις τοποθετήσεις και τις αντιδράσεις της Επιτροπής πως ο Μανούσος βρίσκεται σε δεινή θέση και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τη βαριά τιμωρία - αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Το μεγάλο «αγκάθι» που ουσιαστικά «καίει» τον αρχηγό της Καλλονής είναι η «αμέλεια» του γιατρού της ομάδας, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, ο οποίος τόσο αρχικά, όσο και λίγο πριν τη λήψη των ούρων του ποδοσφαιριστή δεν δήλωσε την απαγορευμένη ουσία μπεταμεθαζόνη. Ουσία που μπορεί να είναι κορτιζονούχα και να έχει αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά απ’ τη στιγμή που δεν δηλώθηκε βγάζει ένοχο τον παίκτη.

Ο γιατρός, παθολόγος στην ειδικότητα, υποστήριξε ότι επειδή είχε φύγει νωρίτερα από την υπόλοιπη αποστολή και ο ποδοσφαιριστής πήγε μόνος του στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου του χορηγήθηκε η ένεση λόγω του ότι από το προηγούμενο βράδυ είχε ενοχλήσεις στον αστράγαλο, αρχικά αν και ήταν γνώστης του φαρμάκου που δόθηκε δεν το δήλωσε.

«Εγώ φταίω, αλλά μέσα στην αναμπουμπούλα δεν το έβαλα στη λίστα με όλα τα φάρμακα που είχαν πάρει οι παίκτες».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής αντέδρασε. «Έτσι όμως δεν γίνονται δουλειές. Τα μέτρα για το ντόπινγκ είναι δρακόντεια. Δεν το ξέρετε; Δεν σας ψέγω, αλλά βλέπετε τι φαιδρότητες έχει υποστεί η χώρα μας με τραυματισμούς και μχανάκια... Έτσι καταστρατηγούνται οι διατάξεις. Δεν είναι θέμα αθλίατρου. Είναι θέμα ουσιών», απαντώντας και στη δικαιολογία του Βαρβαγιάννη: «Μπήκαμε στα βαθιά χωρίς να έχουμε την ανάλογη πείρα».

Ο Χαρίλαος Κλουκίνας επανήλθε στο θέμα της μη δήλωσης της ουσίας και αργότερα, λέγοντας: «Τη δεύτερη φορά γιατί δεν το δηλώσατε; Εντάξει δεν έγινε την πρώτη, την τυπική. Αλλά ο παίκτης πάει για αντιντόπινγκ. Τότε γιατί δεν το δηλώσατε και πάλι; Τότε ξέρατε. Ήσασταν εκεί».

Η απάντηση του γιατρού ήταν: «Το ξέρω φταίω, αμέλησα να το δηλώσω», για να του απαντήσει ο Κλουκίνας: «Ο Μανούσος δεν ξέρει. Μπάλα παίζει ο άνθρωπος. Ο γιατρός ελαφρά τη καρδία δεν το δηλώνει; Όταν σου παίρνουν ούρα ξυπνάς και το λες. Οφείλεις να το δηλώσεις. Γιατρέ δεν τα ξέρεις καλά. Η WADA έρχεται και στο σπίτι για να σου κάνει έλεγχο».

Μάλιστα, κάποια στιγμή ο Κλουκίνας θέλοντας να αντικρούσει τον ισχυρισμό του δικηγόρου της Καλλονής, Αργύρη Λίβα, ότι το φάρμακο που πήρε ο Μανούσος δεν αυξάνει την αθλητική δραστηριότητα, είπε απευθυνόμενος στον Μανούσο: «Αν τη συγκεκριμένη ουσία την πάρει ένας μη ασθενής του ανεβάζει τους παλμούς. Στο λέω αυτό για να μη σε παραπλανήσουν ποτέ».
Για να απαντήσει ο Μανούσος: «Τι λέτε κύριε πρόεδρε; Εδώ και δέκα μέρες δεν πίνω ούτε νερό όταν μου δίνουν».

Από εκεί και πέρα, η πλευρά της Καλλονής και συγκεκριμένα ο Αργύρης Λίβας επικαλέστηκε το δεδικασμένο της υπόθεσης με απόφαση 59/2013, δηλαδή της υπόθεσης του Στάθη Ρόκα, για να επισημάνει όμως ο πρόεδρος της Επιτροπής ότι αυτή η περίπτωση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διότι είχε δηλωθεί αρχικά ένα φάρμακο και εν συνεχεία δηλώθηκε ξεχωριστά και η ουσία που δημιουργούσε το πρόβλημα.

Η απόφαση αναμένεται το απόγευμα ή το αργότερο το βράδυ σήμερα και θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη ο Μανούσος -αν και θύμα- να αποφύγει την τιμωρία.

Πηγή: a-sports.gr