Βαθμολογία

Φάκος: «Η ΕΠΟ εκτελεί εντολές παραγόντων»

Με την παρουσία του Ανδρέα Φάκου στο δικαστήριο συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης (17/10) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων.

Ο πρώην ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας, όμως, αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω του ότι έχει υπάρξει κατήγορος στην ίδια υπόθεση. Ωστόσο, παρείχε στο δικαστήριο ορισμένες διευκρινήσεις που του ζητήθηκαν και με τα λεγόμενά του ξεκαθάρισε πως η Ομοσπονδία ελέγχεται από παράγοντες ομάδων και εκτελεί τις εντολές τους.

«Εμείς δεν ήμασταν αρεστοί στην ΕΠΟ. Η ΕΠΟ εκτελεί εντολές άλλων. Εκτελεί τις εντολές των παραγόντων. Ένα 15μηνο μείναμε στην ΕΠΟ εγώ και ο αναπληρωτής μου, ο κύριος Αντωνακάκης και φύγαμε. Εγώ άλλο που δεν ήθελα. Σε αυτό το 15μηνο θέλαμε να προσφέρουμε κάτι, αλλά μας αντικατέστησαν και μάλιστα μετά από εμάς δεν πήγε κανένας εισαγγελέας. Έβαλαν έναν φορολογικό δικαστή να ασκήσει εισαγγελική έρευνα», είπε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Φάκος, ο οποίος σημείωσε ότι κατά τη θητεία του ως ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είχε εκδώσει διατάξεις για ορισμένες ομάδες και φυσικά πρόσωπα που στη συνέχεια διαπίστωσε ότι δεν εμπλέκονταν στην υπόθεση και ανέφερε ως παράδειγμα τον Σταύρο Ψωμιάδη.

Πηγή: a-sports.gr