Βαθμολογία

Σάκης Τέλλος: Στον Τύρναβο συνδυάζουμε την εμπειρία με το ταλέντο

Είναι αυτός του οποίου το γκολ έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Τυρνάβου, στην χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στην Δόξα Δράμας. Ο λόγος φυσικά για τον αμυντικό της ομάδας, Σάκη Τέλλο, που στο 81ο λεπτό της αναμέτρησης έκανε το 1-0 για τον Τύρναβο. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, μίλησε στο athleticlarissa, σχετικά με την καριέρα του, την ομάδα του Τυρνάβου, αλλά και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γενικότερα, ενώ αναφέρθηκε και στην ΑΕΛ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Συνέντευξη στον Γιώργο Μητσιούλη

Πως επέλεξες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο; Μπορείς να κάνεις ένα flashback στην καριέρα σου και τις ομάδες που έχεις περάσει και να μας πεις τις εντυπώσεις σου;

«Το μικρόβιο πήγαζε από το σόι. Με το ποδόσφαιρο, ασχολιόταν ο πατέρας μου και στην συνέχεια αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και εγώ και ο αδερφός μου. Ξεκίνησα από την Επανομή και στα 16 με 17 έφυγα και πήγα στον Πανσερραϊκό. Εκεί έκανα καλές χρονιές και πέρασα καλά για 4 χρόνια. Στην συνέχεια, πήγα στην Καστοριά, στην Καλαμάτα και σε άλλες ομάδες της Β’ Εθνικής. Σίγουρα, από όλες τις ομάδες που έχω πάει, υπάρχουν δυο τρεις που μου έχουν μείνει και έχω κρατήσει επαφές. Τα καλύτερα μου χρόνια, πιστεύω ότι τα πέρασα στον Πανσερραϊκό, γιατί είναι μεγάλη ομάδα και πέρασα πολύ ωραία».

Τι μεσολάβησε για να έρθεις σε συμφωνία με την ομάδα του Τυρνάβου;

«Ο Τύρναβος, είναι μια καινούρια ομάδα στην κατηγορία. Αυτό που μέτρησε αρκετά, είναι ότι ο πρόεδρος έχει ένα καλό όνομα στην αγορά του ποδοσφαίρου. Είναι κύριος πάνω από όλα. Δεύτερον, έπαιξε μεγάλο ρόλο το ότι προπονητής, είναι ο κύριος Διγκόζης, με τον οποίο είχα συνεργαστεί και στην Παναχαϊκή, οπότε βοήθησε αρκετά στο να έρθω στην ομάδα».

Ποιες είναι οι σχέσεις που έχετε μεταξύ σας οι ποδοσφαιριστές, αλλά και με τον προπονητή;
«Είμαστε πάρα πολύ καλά. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, οικογενειακό θα έλεγα. Είμαστε όλοι μαζί και στα δύσκολα αποτελέσματα, αλλά και στις νίκες, σαν μια οικογένεια».

Πως συνεργάζεστε με τους νέους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην ομάδα, εσείς που είστε πιο έμπειροι;

«Το καλό με τον Τύρναβο, είναι ότι συνδυάζει τα νέα παιδιά με έμπειρους παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι ο Τύρναβος θα βγάλει κάποιους ποδοσφαιριστές, γιατί έχουμε αρκετούς νεαρούς με ταλέντο, που δουλεύουν αρκετά και προσπαθούν για το καλύτερο».

Υπάρχει αντίκρισμα της δουλειάς που γίνεται στην προπόνηση, μέσα στον αγωνιστικό χώρο;

«Στις προπονήσεις γίνεται καλή δουλειά και προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που ζητάει ο προπονητής. Στον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να είμαστε όλοι μια γροθιά, από το πρώτο, μέχρι και το τελευταίο λεπτό και να μην τα παρατάμε. Θέλουμε να είμαστε ένας σκληρός αντίπαλος για κάθε ομάδα που θα αντιμετωπίζουμε».

Μέχρι τώρα, έχετε πετύχει δύο νίκες σε τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Τι στόχους έχει η φετινή ομάδα του Τυρνάβου;

«Θέλουμε, αυτό που είπα και πριν. Τα αποτελέσματα να έρχονται μέσα από την προσπάθεια. Πάνω από όλα, πρέπει να μην τα παρατάμε. Κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά, όπως και το περασμένο παιχνίδι απέναντι στην Δόξα Δράμας, που ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά θέλουμε στο τέλος του αγώνα να παίρνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας, παρά το γεγονός ότι είσαι αμυντικός, πέτυχες γκολ. Είναι σύνηθες φαινόμενο το να πετυχαίνεις γκολ;

«Συνήθως οι αμυντικοί, όταν ανεβαίνουν σε κάποια κόρνερ και σε κάποια φάουλ, πρέπει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που γίνεται, ούτως ώστε να πάρει κάτι από αυτές η ομάδα. Ακόμα και στις κακή μέρα να βρεθούμε, ή έστω να εμφανιστούμε μέτριοι είναι πολύ σημαντικό να κερδίζουμε. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και πιστεύω ότι όλα τα παιδιά προσπάθησαν. Σημασία, δεν έχει ποιος βάζει το γκολ, αλλά να παίρνει η ομάδα τους τρεις βαθμούς και να βρίσκεται όσο πιο ψηλά γίνεται».

Ο προσωπικός σου στόχος για φέτος, ποιος είναι;

«Αυτό που θέλω, είναι να πάει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να μείνουν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που θα κάνουμε».

Τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει μέχρι τώρα από την διοίκηση της ομάδας;

«Η διοίκηση του Τυρνάβου, αποτελείται από μια ομάδα κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται όλη την ημέρα κοντά μας. Ότι πρόβλημα και να αντιμετωπίσουμε, θα τρέξουν και θα προσπαθήσουν να το λύσουν. Σίγουρα, αυτό κρίνεται θετικό. Σίγουρα, οι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ ανάλογη εμπειρία, από την Β’ Εθνική, ωστόσο κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να βρίσκονται κοντά μας και έχουν καλή χημεία μεταξύ τους. Αυτό φαίνεται, ότι δηλαδή είναι χρόνια μαζί και μας βοηθάν πάρα πολύ».

Μπορείς να κάνεις ένα σχόλιο σχετικά με την φετινή μορφή της Β’ Εθνικής, που διαχωρίστηκε σε δύο ομίλους και να την συγκρίνεις με τις άλλες χρονιές;

«Η αλήθεια είναι, ότι η ποιότητα του πρωταθλήματος έχει πέσει και στους δύο ομίλους. Αυτό φαίνεται κι από το γεγονός ότι αρκετές ομάδες συμμαζεύτηκαν στο τέλος, λίγο πριν την προετοιμασία. Για παράδειγμα, ο Βατανιακός, η Δόξα Δράμας, αλλά και άλλες ομάδες λίγο πριν την προετοιμασία μαζεύτηκαν και έφτιαξαν ομάδα. Σίγουρα, μεγάλο ρόλο έχει παίξει και η οικονομική κρίση, αφού πλέον βλέπουμε ότι δεν γίνονται οι μεταγραφές του παρελθόντος, ούτε υπάρχουν υψηλά συμβόλαια. Όλες οι ομάδες και οι παράγοντες προσπαθούν με Έλληνες και μικρούς αλλά φιλόδοξους ποδοσφαιριστές να κάνουν ένα αξιόμαχο σύνολο. Σε σχέση με άλλες χρονιές πάντως, το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ πιο αδύναμο».

Πιστεύεις ότι το ίδιο συμβαίνει και στην μεγάλη κατηγορία;

«Σίγουρα, αυτό συμβαίνει και στην Super League. Η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα. Βλέπουμε και τις ομάδες που παίζουν εκεί έχουν κάποιο όριο. Είναι πιο διαφορετικά τα πράματα σε σχέση με άλλες χρονιές. Είναι πιο εύκολο για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να αναδειχτεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, περνάει κι αυτό μια κρίση».

Είστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου μέχρι στιγμής;

«Ο κόσμος της ομάδας, από ότι φαίνεται είναι ζεστός. Θέλει να είναι κοντά μας και είναι. Αυτό μας βοηθάει πολύ και θέλουμε την στήριξη του κόσμου. Και στο πρώτο ματς, απέναντι στον Βατανιακό, αλλά και χθες με την Δόξα Δράμας ήταν δίπλα μας και ήταν πολύ θερμός. Αυτό φανερώνει το ενδιαφέρον που έχει. Σε αυτό ρόλο παίζουν και τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε πάρει, ειδικά εντός έδρας, αλλά και το παιχνίδι με τον Ηρακλή που αποκλειστήκαμε στα πέναλτι, όμως είχαμε μια καλή παρουσία».

Μιας κι αναφέρθηκες στο παιχνίδι του Κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή, υπάρχει μια πικρία για τον τρόπου που αποκλειστήκατε;

«Για εκείνο το παιχνίδι, είχαμε πει ότι θα το κυνηγήσουμε από την αρχή. Ήμασταν αυτοί που έπρεπε μέσα στο γήπεδο και δεν απειληθήκαμε από τον Ηρακλή. Στο τέλος, όμως με δικά μας λάθη, ήρθε η ισοφάριση από την ομάδα του Ηρακλή και στην συνέχεια, αποκλειστήκαμε στα πέναλτι».

Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει φέτος στην Football League;

«Στον δικό μας όμιλο, πιστεύω ότι θα ξεχωρίσει ο Ηρακλής, αν και δεν έχει δείξει ακόμα την σταθερότητα που πρέπει, η Νίκη Βόλου και η Κέρκυρα. Από τον Νότιο Όμιλο, σίγουρα θα ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός Βόλου. Θα πω και την Παναχαϊκή, που ναι μεν δεν έχει δείξει κάτι, απλά είναι η προηγούμενη μου ομάδα και από εκεί και πέρα πιστεύω ο Πανηλειακός, που έχει κάνει το τρία στα τρία».

Ο αμυντικός του Τυρνάβου Σάκης Τέλλος, μαζί με τον συντάκτη του athleticlarissa Γιώργο Μητσιούλη.

Θα μας κάνεις ένα σχόλιο για την ΑΕΛ;

«Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας, ασχέτως, αν αυτήν την χρονιά είναι περαστική από την Γ’ Εθνική. Παρακολουθούμε την ΑΕΛ μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά όταν έχουμε ρεπό. Έχουμε φίλους στην ομάδα και θέλουμε κι εμείς να πάει πάρα πολύ καλά και να ανέβει».

Ποια είναι τα όνειρά σου;

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι στην δύση της καριέρας μου. Από εκεί και πέρα, αυτό που θα ήθελα, είναι όσο είμαι γερός να παίζω ποδόσφαιρο και να είμαι αυτός που πρέπει».

Έχεις να προσθέσεις κάτι για το τέλος;

«Πάνω από όλα να έχουμε όλοι υγεία, που είναι το πιο σημαντικό κι όλα θα παν καλά».