Βαθμολογία

ΠΣΑΤ: «Έφυγε» ο Φίλιππος Συρίγος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) αποχαιρετά με θλίψη τον εξαίρετο συνάδελφο Φίλιππο Συρίγο, ο οποίος απεβίωσε χθες σε ηλικία 65 ετών. Ο Φίλιππος Συρίγος, μάχιμος δημοσιογράφος μέχρι τέλους, έβαλε το μπάσκετ σε όλα τα ελληνικά σπίτια και συνέδεσε το όνομά του με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αθλήματος, όπως την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1987 από την εθνική ομάδα της Ελλάδας. Υπήρξε ασυμβίβαστος, ενώ ο λόγος του και η αρθρογραφία του ήταν αιρετικά και μαχητικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγε κόντρα στο ρεύμα. Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι βαριά και η παρακαταθήκη στις νεώτερες γενιές των δημοσιογράφων μεγάλη.
Ο Φίλιππος Συρίγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1968 στην εφημερίδα «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» «SPORTDAY», το περιοδικό «ΤΡΙΠΟΝΤΟ», στον Ρ/Σ «NOVA ΣΠΟΡ FM» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «MEGA», «ANTENNA» και «NOVA».
Η κηδεία του Φίλιππου Συρίγου έγινε σήμερα στις 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Αναστάσεως του Πειραιά, χωρίς δημοσιότητα, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στο γιο του, συνάδελφο Γιώργο, στους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο που τίμησε με τη διαδρομή του την ελληνική δημοσιογραφία.

Το 31ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας – Κύπρου τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας

Το συνέδριο των αθλητικών συντακτών Ελλάδας και Κύπρου, που διοργανώνεται και φέτος για 31η χρονιά, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά τις άρρηκτες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών.
«Η οικονομική κρίση και ο αντίκτυπος της στον αθλητικό Τύπο»,είναι το θέμα του φετινού συνεδρίου που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλεξ. Πάντου, Καλλιθέα) την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου (13:00 – 17:00), αμέσως μετά την εκδήλωση των Δημοσιογραφικών βραβείων.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κρίσιμες εποχές για τον αθλητικό Τύπο. Οι Έλληνες και οι Κύπριοι αθλητικοί συντάκτες, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους και θα αναζητήσουν λύσεις. Είμαστε όλοι καλεσμένοι στο ΔΙΚΟ ΜΑΣ συνέδριο. Οι περιστάσεις είναι τέτοιες που δεν πρέπει να λείπει κανείς.
Σας υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ημέρα (21/10) από τις 11πμ, θα προηγηθεί η εκδήλωση των αθλητικών δημοσιογραφικών βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών.

Από τον ΠΣΑΤ