Βαθμολογία

Σσσσ... ησυχία κύριοι ξεκινάει η Γ' ΕΠΣΛ

Αναλυτικό αφιέρωμα στη Γ’ Ερασιτεχνική της Λάρισας

Έτοιμες να ριχτούν στη μάχη και οι ομάδες της Γ' ερασιτεχνικής του νομού Λάρισας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου 2013 και το Athleticlarissa.gr σας παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία του νέου πρωταθλήματος.

Του Κώστα Χατζή

Ένα πρωτάθλημα το οποίο αποτελεί το τελευταίο στρώμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ξεχωρίζει κάθε χρόνο για πολλούς και διάφορους λόγους αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς.

Μπορεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου να είναι χαμηλό με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μεταξύ ουρανού και γης, η φυσική κατάσταση να φτιάχνεται την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει την έναρξη, οι ποδοσφαιριστές να μαζεύονται μετά από επίμονα τηλεφωνήματα αγχωμένων παραγόντων και οι γραμμές του αγωνιστικού χώρου να χαράσσονται όχι και τόσο ευθείες λόγω βιασύνης σίγουρα εικόνες που τις είχαμε συνηθίσει πολλά χρόνια πριν αλλά δεν παύουν καμιά φορά να επαναλαμβάνονται στον μαγικό κόσμο της Γ' ερασιτεχνικής. Σε όλα αυτά προσθέστε και τους βετεράνους του αθλήματος αφού υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγγίζουν ή έχουν ξεπεράσει τα 50 χρόνια ζωής και δεν μπορείς παρά να τους χειροκροτήσεις για αυτό που κάνουν. Η έννοια του ερασιτέχνη, η διασκέδαση για το παιχνίδι, η απουσία του πρωταθλητισμού και το μεράκι των απλών παραγόντων είναι όλα αυτά που κάνουν ιδιαίτερη την Γ' ερασιτεχνική.

Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται πολύ πιο ανταγωνιστικό και αμφίρροπο από το περσινό για δύο κυρίως λόγους, αφενός η αναδιάρθρωση η οποία μείωσε τις ομάδες (48 πέρυσι 33 φέτος) και αφετέρου η ενίσχυση αρκετών ομάδων με ποδοσφαιριστές μεγαλύτερων κατηγοριών. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 3 ομίλους των 11 ομάδων και κάθε αγωνιστική μία ομάδα θα κάνει το ρεπό της. Αναλυτικά για κάθε όμιλο:

1ος όμιλος

Ο 1ος όμιλος περιλαμβάνει 7 ομάδες της ευρύτερης περιοχής των Φαρσάλων οι οποίες είναι η Δόξα Υπέρειας, ο Άρης Διλόφου, ο Μυρα'ι'κός, ο Άρης Χαράς, ο Α.Ο Ζωοδόχου Πηγής, ο Ολυμπιακός Αμπελιάς και ο Άγιος Γεώργιος. Η ομάδα του Α.Ο Κοιλάδας, του Α.Ο Ελευθεραί, η ομάδα του Α.Ο Μαυροβουνίου η οποία επιστρέφει μετά από 7 χρόνια και μια ομάδα της Λάρισας οι Αμπελόκηποι απαρτίζουν τον όμιλο. Αρκετές θα είναι οι υποψήφιες για άνοδο αν λάβουμε υπόψη μας τη μεταγραφική ενίσχυση τους.

Στις κυριότερες μεταγραφές ο επιθετικός Διονύσης Ιορδανίδης με θητεία σε Τύρναβο και Απολλωνα Λάρισας θα αγωνιστεί στον Μυρα'ι'κό, ο επιθετικός Νέστωρας Ζαφειρίου με θητεία στον Ηρακλή Λάρισας στον Α.Ο Μαυροβουνίου, ο Γιώργος Μέκρας με θητεία στον Μαχητή Τερψιθέας θα παίξει στον Α.Ο Ελευθεραί του Γιάννη Μπάγκα, ο Γιάννης Ζησάκης με θητεία στον Ηρακλή Λάρισας αποκτήθηκε απο τον Α.Ο Κοιλάδας, ο Χρήστος Λάμπρου που πέρυσι αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Φαρσάλων θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού Αμπελιάς και τέλος επέστρεψε στους Αμπελόκηπους ο αμυντικός Ενέα Τσάκε που πέρυσι αγωνίστηκε στον Ηρακλή Λάρισας.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 16.30 με τα παιχνίδια:

Α.Ο Μαυροβουνίου-Δόξα Υπέρειας

Ολυμπιακός Αμπελιάς-Μυρα'ι'κός

Αρης Χαράς-Αμπελόκηποι

Α.Ο Ζωοδόχου Πηγής-ΑΟ Ελευθεραί

Αγιος Γεώργιος-Αρης Διλόφου

Ρεπό: ΑΟ Κοιλάδας

2ος όμιλος

Στον 2ο όμιλο θα παίξουν ομάδες στα βόρεια του νομού κυρίως από την Ελασσόνα. Η νεοσύστατη Ελασσόνα 2013, ο Εθνικός Ολύμπου, ο Απόλλων Γερανείων, ο Γιωργάκης Ολύμπιος Λιβαδίου, ο Χυρετιακός Δομένικου, η Ελπίς Μεσοχωρίου, ο Κεραυνός Δρυμού, ο ΑΟ Βρυοτόπου, ο Κεραυνός Δένδρων που επιστρέφει μετά από 8 χρόνια απουσίας, η Δυναμό και ο Διογένης Λάρισας συγκροτούν τον 2ο όμιλο. Ένας όμιλος όπου δε χωρούν εύκολα προγνωστικά.

Κατά το μεταγραφικό παζάρι με τα χρώματα του Απόλλωνα Γερανείων θα αγωνίζεται ο αμυντικός Δημήτρης Ζιάκος που αγωνίστηκε κατά το παρελθόν στον Απόλλωνα Λαρισας μεταξύ άλλων,ο έμπειρος αμυντικός Κώστας Δαλώσης με θητεία στην Δήμηρα Αγιάς επιστρέφει στον Χυρετιακό Δομένικου προπονητής του οποίου ανέλαβε ο Βαγγέλης Δημόπουλος,ο Κώστας Γούργος που πέρυσι πανυγύρισε την άνοδο με τον Κεραυνό Παραποτάμου θα αγωνιστεί στον ΑΟ Βρυοτόπου όπως επίσης και ο νεαρός τερματοφύλακας Χρήστος Τσιτλαχίδης που αγωνιζόταν στον Ηρακλή Χάλκης ενώ τέλος στα αξιοσημείωτα ο Διογένης θα έχει στον πάγκο του τον τεχνικό Γιώργο Κύργια για 27η συνεχόμενη χρονιά!

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 16.30

AO Βρυοτόπου-Ελπίς Μεσοχωρίου

Απόλλων Γερανείων-Εθνικός Ολύμπου

Ελασσόνα 2013-Κεραυνός Δρυμού

Κεραυνός Δένδρων-Δυναμό

Χυρετιακός Δομένικου-Γιωργάκης Ολυμπιος Λιβαδίου

Ρεπό: Διογένης Λάρισας

3ος όμιλος

Ο 3ος όμιλος περιλαμβάνει τις πιο πολλές λαρισινές ομάδες. Συγκεκριμένα τον Ιπποκράτη, τον ΑΟ Αγίου Θωμά και τον Ίκαρο Νεάπολης ο οποίος ξεκινά και πάλι μετά την συγχώνευση με τον Όλυμπο που οδήγησε σε αδιέξοδο. Επίσης ο νεανικός Προμηθέας, ο ΑΟ Καλαρρυτών με πολλές φιλοδοξίες φέτος, η Φλόγα Ευαγγελισμού, ο Ηρακλής Ομολίου, η ΑΕ Ελάφου, η Θύελλα Ελάτειας με στόχους πρωταγωνιστικούς για φέτος, η Δόξα Αμυγδαλής και η πρωτοεμφανιζόμενη στα ερασιτεχνικά δρώμενα ομάδα του Μελιβοιακού.

Κατά τη μεταγραφική ενίσχυση ξεχώρισε η μεταγραφή του έμπειρου αμυντικού Νίκου Στογιάννου από τον Αετό Μακρυχωρίου στην Θύελλα Ελάτειας, η μετακίνηση του έμπειρου επιθετικού Θοδωρή Εμμανουήλ με θητεία σε ΑΕΛ και Αετό Μακρυχωρίου απο την Ενωση Μελίας στον ΑΟ Αγίου Θωμά τεχνικός του οποίου ανέλαβε ο Βασίλης Κυριάκος ενώ τέλος ο ΑΟ Καλαρρυτών θα πορευτεί φέτος με τον Μανώλη Γαραζανάκη στον πάγκο του.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2013.

Μελιβοιακός-ΑΟ Καλαρρυτών

ΑΕ Ελάφου-Φλόγα Ευαγγελισμού

Θύελλα Ελάτειας-ΑΟ Αγίου Θωμά

Προμηθέας-Ίκαρος

Ιπποκράτης-Δόξα Αμυγδαλής

Ρεπό: Ηρακλής Ομολίου

*Δε δήλωσαν συμμετοχή η Αναγέννηση Ευαγγελισμού, ο ΠΑΣ Βουβάλας, η Αναγέννηση Μελινας Μερκούρη και η ΑΕ Καστρίου.