Βαθμολογία

Ξεκίνησε, αλλά διεκόπη η δίκη για τα "στημένα"

Μπορεί να πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την ημέρα, που παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια κατηγορούμενοι για στημένα παιχνίδια, αλλά πλέον η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο.

Η δίκη  για το μεγάλο σκάνδαλο με τα φερόμενα ως στημένα παιχνίδια ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπως ήταν προγραμματισμένο, ωστόσο διεκόπη κατά την διάρκεια της εξέτασης του πρώτου μάρτυρα.

Αιτία ένα τηλεφώνημα για βόμβα, που ανάγκασε την έδρα να διακόψει την ακροαματική διαδικασία. Από τη στιγμή, που οι πυροτεχνουργοί εξετάζουν την αίθουσα και γενικότερα τα κτίρια των δικαστηρίων θεωρείται απίθανο να συνεχιστεί σήμερα (27/9).

Ως εκ τούτου η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (30/9), ενώ εξαιτίας του μεγάλου όγκου των μαρτύρων η δίκη θα διεξάγεται επί καθημερινής βάσης.

Ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο Γιώργος Ηλιόπουλος, στέλεχος του ΟΠΑΠ, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις, που αφορούσαν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά από όσα είχαν χαρακτηριστεί ύποπτα από την UEFA.

Ο μάρτυρας ανέφερε τα συμπεράσματα του ΟΠΑΠ για τα ματς, στα οποία μπήκε φραγή, από τον οργανισμό, επειδή κρίθηκαν αδιάφορα και μη ανταγωνιστικά.

"Τα συμπεράσματά μας συμπίπτουν με αυτά της UEFA, πως το ματς ήταν χειραγωγημένο", δήλωσε ο Ηλιόπουλος, που για το Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας (4-1) ανέφερε πως ο στοιχηματισμός ήταν φυσιολογικός.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως από τις συνεχείς ερωτήσεις της έδρας για διευκρινίσεις γύρω από τον τρόπο, που παίζεται το στοίχημα, φάνηκε πως οι γνώσεις γύρω από το ποδόσφαιρο είναι λίγες.

Εξαίρεσε το Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα (0-3), για το οποίο είπε πως παίχτηκαν υπερβολικά χρήματα και τα κέρδη ήταν 250.000 ευρώ. «Τα συμπεράσματά μας συμπίπτουν με αυτά της UEFA, πως το ματς ήταν χειραγωγημένο». Για το Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας (4-1) ανέφερε πως ο στοιχηματισμός ήταν φυσιολογικός.

Σημειώνεται πως η πλευρά του Μάκη Ψωμιάδη κατέθεσε ένσταση να μην δικαστεί για κάποια πλημμελήματα, αλλά αυτή απορρίφθηκε και θα δικαστεί τόσο για τα πλημμελήματα όσο και για τα κακουργήματα.

Πηγή: sport.gr