Βαθμολογία

Χατζηλιάδης: Στόχος μας είναι να βγούμε κατηγορία!

Ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου Αγίων Αναργύρων, Γιώργος Χατζηλιάδης, βρέθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας», των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου. Ο ποδοσφαιριστής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετά θέματα στην εκπομπή όσον αφορά τα ερασιτεχνικά δρώμενα, αλλά και την ΑΕΛ. Αναλυτικά η συζήτηση:

Από τα πρώτα δείγματα γραφής, όλα βαίνουν καλώς στην ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σας; «Σίγουρα όλα έχουν πάει καλά μέχρι τώρα. Στόχος μας είναι να βγούμε κατηγορία και ο κύριος Σκύφτας, κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα. Έχουμε έμπειρους παίκτες στην ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε από όσα έχουμε κάνει μέχρι στιγμής αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουμε το απόλυτο».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι; «Θέλω να ανέβουμε κατηγορία και να πάμε καλά στο κύπελλο. Θέλω να τα δίνω όλα μέσα στο γήπεδο. Κάθε παίκτης έχει προσωπικό κέρδος όταν μια ομάδα πάει καλά. Μέσα από αυτήν την ομάδα μπορώ να κερδίσω θετικά στοιχεία από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό».

Επόμενος αντίπαλος; «Παίζουμε με την Δήμητρα Αγιάς, που είναι μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ζημιά. Εμείς κοιτάμε στα ίσια το παιχνίδι. Δεν υποτιμάμε κανέναν και θα παίξουμε σοβαρά με στόχο να πάρουμε ένα ακόμα παιχνίδι. Από προβλήματα τραυματισμών, δεν έχουμε κάτι ιδιαίτερο, εκτός από τον Πλιάγκα, που υπάρχει περίπτωση να μην αγωνιστεί».

Μπορείς να κάνεις ένα flashback στην καριέρα σου; «Στην ομάδα έχω τέσσερα χρόνια. Φέτος είναι ο πέμπτος χρόνος. Όταν είχα πάει παίζαμε για εμάς, στο Β’ τοπικό. Στην συνέχεια, είδαμε ότι υπάρχει ταλέντο και όρεξη από τους διοικούντες αλλά και από τον κόσμο του χωριού. Κάναμε κάποιες συζητήσεις και αποφασίσαμε η ομάδα να ανέβει. Πετύχαμε να ανέβουμε κατηγορία, μείναμε μια χρονιά στην Α1’ και πλέον κοιτάμε το κάτι παραπάνω».

Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια της διοίκησης; «Σίγουρα, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το σημαντικότερο είναι να έχεις άτομα της διοίκησης κοντά. Οι άνθρωποι εκεί μας στηρίζουν σε όλα, έχουν ρίξει βάρος και στις υποδομές. Γενικά κάνουν ότι μπορούν».

Πόσο έχει βοηθήσει ο προπονητής μέχρι τώρα; «Με τον κύριο Σκύφτα, υπάρχει άψογο κλίμα. Μας κάνει να ξεχνάμε τα προβλήματα μας και πιστεύω ότι είναι σημαντικός παράγοντας αυτό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Οι σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών για αυτά τα πρωταθλήματα ποιες είναι; «Υπάρχει ο ανταγωνισμός σίγουρα, αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια, χωρίς διαμάχες. Είμαστε σε καλό κλίμα, μιλάμε και κάνουμε παρέα. Όλοι θέλουμε να παίζουμε και ο κύριος Σκύφτας δίνει ευκαιρίες και στους μικρούς».

Πως θα χαρακτήριζες το πρωτάθλημα της Α1’ Ερασιτεχνικής σε σχέση με πέρυσι; «Έχουν έρθει έμπειροι παίκτες. Η κατηγορία έχει γίνει πιο δυνατή και το επίπεδο έχει ανέβει, οπότε είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Στο ματς με τα Φάρσαλα δεν φάνηκαν ιδιαίτερες διαφορές κι ας ήταν οι αντίπαλοι μια κατηγορία πιο πάνω».

Βλέπουμε ότι η ομάδα βασίζεται και σε έμπειρους παίκτες, αλλά και σε πιο νεαρούς. Έχει βρεθεί η κατάλληλη χημεία; «Η μέση λύση πρέπει να είναι στο ενδιάμεσο. Να υπάρχουν και νέοι και έμπειροι. Οι νέοι θα τρέξουν λίγο περισσότερο και οι έμπειροι περισσότερο με το μυαλό».

Πόσο σημαντικό είναι για έναν ποδοσφαιριστή να έχει κοντά του τον κόσμο; «Παίζει σημαντικό ρόλο να έχεις την αγάπη και την στήριξη του κόσμου. Δίνει ψυχολογία και ώθηση να παίξεις καλύτερα».

Μπορείς να μας πεις για κάποιες ομάδες που μπορεί να έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις; «Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν το ίδιο επίπεδο με εμάς. Πολύ πιθανό να ξεχωρίσουν οι Νέα Πολιτεία, ο Δολιχιακός, ο Βουκεφάλας, εμείς σίγουρα και δεν ξέρω και για το Συκούριο, μου έχει κάνει μεγάλη έκπληξη μέχρι τώρα η πορεία της ομάδας. Έχει καλούς παίκτες».

Όσον αφορά την δική σου παρουσία στην ομάδα, αγωνίζεσαι κι άλλες θέσεις; «Αγωνίζομαι δεξί μπακ, αλλά έχω παίξει και από αριστερά, αλλά και στα αμυντικά χαφ».

Είναι το κέντρο το δυνατό σημείο της ομάδας; «Φυσικά. Έχουμε έμπειρους και δυνατούς παίκτες με χημεία μεταξύ τους. Ο Δημήτρης ο Τασσιός είναι πολύ καλός και οργανώνει το κέντρο. Είναι πολύ καλό δεκάρι».

Υπάρχει ταλέντο στην Λάρισα; «Οφείλετε στα μικρά παιδιά που παίρνουν ευκαιρίες. Το ερασιτεχνικό βάζει τις βάσεις για το επαγγελματικό. Ταλέντα στην Λάρισα υπάρχουν, αλλά αρκετοί για να προχωρήσουν δεν κάνουν την σωστή ζωή έξω από το γήπεδο. Οι ομάδες δουλεύουν πολύ.

Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει επαγγελματίας; «Να δουλεύει πολύ και έξω από την προπόνηση. Να κάνει καλή ζωή έξω από το γήπεδο και να είναι χαμηλών τόνων. Πρέπει να ακούει ότι του λέει ο προπονητής του και να μην κάνει πως τα ξέρει όλα. Χρειάζεται η ωριμότητα ειδικά σε πιο δύσκολες ηλικίες όπως είναι τα 15 και τα 16 χρόνια».

Πως βλέπεις την Α’ Ερασιτεχνική; «Σίγουρα έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με άλλες χρονιές. Κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν είναι η Γιάννουλη και τα Φάρσαλα».

Πως βλέπεις της ομάδες της Λάρισας στην Γ’ Εθνική; «Είναι αρκετά δυναμικές και αυτό το δείχνουν και τα αποτελέσματα τους μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι όλες θα πετύχουν τους στόχους τους. Θα έχουν άνετη παραμονή, εκτός από την ΑΕΛ που θέλει να ανέβει. Είναι εφικτοί οι στόχοι».