Βαθμολογία

Διεκόπη η δίκη για τα στημένα

Διεκόπη για την Παρασκευή (27/9) η δίκη για την υπόθεση των στημένων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτό γιατί ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Μάκη Ψωμιάδη, αγόρευε την ίδια στιγμή στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Δεν υπήρξε αίτημα αναβολής από κανένα δικηγόρο! Η εισαγγελέας ζήτησε να μη γίνει δεκτό το αίτημα διακοπής, ωστόσο η έδρα διέκοψε τη δίκη οριστικά και αμετάκλητα μέχρι την Παρασκευή (27/9).

Πρόθεση όλων είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εκδοθεί η απόφαση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ημέρα που τελειώνει η προσωρινή κράτηση του Μάκη Ψωμιάδη. μάλιστα, δεν υπήρξε από κανένα δικηγόρο αίτημα για αναβολή της υπόθεσης.

Το παρών έδωσαν οι 8 από τους 11 κατηγορούμενους: ο Μάκης Ψωμιάδης ως ιδιοκτήτης της Καβάλας, ο γιος του Σταύρος Ψωμιάδης (πρώην πρόεδρος Καβάλας) και οι Ιωάννης Παπακώστας (πρώην προπονητής Καβάλας), Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρώην πρόεδρος Αγρ. Αστέρα), Γεώργιος Χριστοβασίλης (πρόεδρος ΠΑΣ Γιάννινα), Ευάγγελος Αγγελής (παράγοντας ΠΑΣ), Δημήτρης Δημητρίου (μπουκ) και Γιώργος Χαβενετίδης (μπουκ).

Απουσίασαν οι Θωμάς Μητρόπουλος (πρώην πρόεδρος Ηλυσιακού), Διονύσιος Κωτούλας (πρώην πρόεδρος Αναγέννησης Καρδίτσας) και Περικλής Αμανατίδης (πρώην προπονητής Αναγέννησης Καρδίτσας).

Από πλευράς μαρτύρων παρόντες ήταν οι Κούγιας, Πιλάβιος, Ηλιόπουλος, Τεροβίτσας, Μήνης, Τσινιάρης, Κύρκος και Ήμελος, ενώ αντίθετα απουσίαζαν οι Πατέρας, Δαλούκας, Καϋμενάκης, Μάνταλος, Σαραϊδάρης και Παμπορίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες ανά περίσταση αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμός με απειλή βλάβης, απάτη κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Πηγή: sport.gr